Nominaties voor de Hermes Award

Nu de Hannover Messe er staat aan te komen, is het ook uitkijken naar de Hermes Award – zonder meer de meest prestigieuze award in industriële technologie. De jury maakte alvast de drie genomineerden bekend: het Climatics platform van het Nederlandse ACS Climatics, de modulaire ATRO robot van Beckhoff en de Smart Flex Effector van Bosch Rexroth.

Het Climatics platform van ACS Climatics maakt gebruik van digital twins en machine learning om de energie-efficiëntie van gebouwen te verbeteren. Het platform verzamelt meetwaarden van verwarming, ventilatie en koeling met zeer korte tijdsintervallen. Door de interacties van die variabelen te optimaliseren kan tot 25% bespaard worden.

De tweede nominatie gaat naar het ATRO project van Beckhoff, wat staat voor Automation Technology for Robotics. Het gaat om een modulair concept voor robots waarbij motor en andere modules vrij gecombineerd kunnen worden om voor specifieke applicaties telkens de meest geschikte robot samen te stellen. Via de integratie met het TwinCAT platform kan de robot gebruikmaken van tal van bestaande functies en algoritmes.

Bosch Rexroth wordt genomineerd met de Smart Flex Effector – een module met zes bewegingsvrijheden die op een robot geplaatst kan worden om toleranties op te vangen in handling en andere taken. Dankzij de ingebouwde sensoren kan de module afwijkingen detecteren en compenseren, deels via feedback naar de robot controller en deels ook via de eigen bewegingsvrijheden.

De Hermes Award wordt uitgereikt op de Hannover Messe die dit jaar plaatsheeft van 17 tot en met 21 april.

© Productivity.be, 30/03/2023


Feel free to share

Newsletter

Agenda

07/06 - 08/06: Vision, Robotics & Motion, Brabanthallen, 's-Hertogenbosch

27/06 - 30/06: Automatica, München (D)

18/09 - 23/09: EMO, Hannover (D)

15/04/24 - 19/04/24: Wire/Tube, Düsseldorf (D)

08/10/25 - 15/10/25: K, Düsseldorf (D)