VIL pakt last-mile problematiek buiten de stad aan

Efficiëntieverbetering in de last mile wordt meestal bekeken vanuit het oogpunt van de centrumsteden. Maar ook daarbuiten is er heel wat verbetering mogelijk. In het project “Rural Parcel Delivery” gaat VIL, samen met 6 bedrijven, op zoek naar manieren waarop de levering van pakketten buiten de stad beter kan.

Dat files niet stoppen aan de rand van de stad is al langer duidelijk. Niet alleen de centrumsteden, maar ook op gewestwegen en in dorpskernen lopen last mile leveringen steeds vaker tegen problemen aan. Plattelandsbewoners bestellen meer pakjes online dan mensen in de steden, handelszaken langs de gewestwegen en in de dorpskern moeten beleverd worden… De typische Vlaamse lintbebouwing maakt dat dit alles weinig efficiënt verloopt.

Economische en maatschappelijke voordelen

De economische kost is hoog, o.a. omwille van de lange afstand en tijd tussen de leveringen. Geoptimaliseerd gebruik van infrastructuur of samenwerkingsmodellen bieden dan ook voordelen voor logistieke dienstverleners.

Maar er zijn ook tal van maatschappelijke voordelen, zoals een verhoogde veiligheid en leefbaarheid in de dorpskernen. Indien men efficiënter levert, heeft dit bovendien ook een positieve bijdrage op de congestie in Vlaanderen.

Streven naar geografische samenwerking

Concreet zullen in dit project modellen van samenwerking in geografische clusters worden bestudeerd om te komen tot de meest optimale situatie op economisch en maatschappelijk gebied. Tijdens het project zal VIL de huidige problemen in kaart brengen en de verschillende logistieke stromen bestuderen. Het doel is om uiteindelijk een schaalbaar pilootproject op te zetten.

Projectdeelnemer GLS Belgium onderschrijft de relevantie van dit project: “Over de last mile problematiek in steden zijn er al meerdere studies en projecten uitgevoerd, maar ook op het platteland verloopt een efficiënte levering niet vlekkeloos. We hopen met dit project een operationeel model te bekomen waarbij er een verhoogde graad van efficiënte zal zijn in deze leveringen. Dit is zowel voor ons als voor de consument van belang”, aldus Luc De Schrijver, Managing Director bij GLS Belgium.

Projectdeelnemers: BD myShopi, DHL Express, FedEX Express Europe, GLS Belgium, Ondernemingscentra West-Vlaanderen, PostNL.

Nieuwsbericht van VIL, 04/05/2020


Feel free to share

Newsletter

News

Emerson’s New Comprehensive Automation Platform Empowers Decisive Action from Plant to Enterprise

Three trends set to drive cyber-attacks in 2024

Apptronik and Mercedes-Benz Enter Commercial Agreement

The All Electric Society Arena points the way to a carbon-neutral industrial society

Machine manufacturers showcasing security solutions for digital grinding processes at GrindingHub

New Level and Flow Controller Reduces Complexity in Water and Wastewater Applications


Agenda

15/04 - 19/04: Wire/Tube, Düsseldorf (D)

22/04 - 26/04: Hannover Messe, Hannover (D)

14/05 - 16/05: Advanced Manufacturing, Antwerp Expo (B)

15/05 - 16/05: Advanced Engineering, Antwerp Expo (B)

15/05 - 16/05: Food Tech Event, Brabanthallen, 's-Hertogenbosch (Nl)

28/05: Industrie & Maintenance, Namur Expo (B)

05/06 - 06/06: Vision, Robotics & Motion, Brabanthallen, 's-Hertogenbosch

10/06 - 14/06: ACHEMA, Frankfurt am Main (D)

18/09 - 19/09: Kunststoffen, Brabanthallen 's-Hertogenbosch (Nl)

08/10 - 11/10: Motek, Stuttgart (D)

15/09/25 - 19/09/25: Schweissen & Schneiden, Messe Essen (D)

08/10/25 - 15/10/25: K, Düsseldorf (D)