Lagere werkdruk met Yokogawaís Field Assistant R2.05

Yokogawa kondigt aan dat de Field Assistant-software voor inspecties van industriŽle faciliteiten is verbeterd. Wanneer deze software op een mobiel apparaat wordt geÔnstalleerd, hebben gebruikers in het veld toegang tot checklists, handleidingen en vele andere documenten, waardoor de kwaliteit en efficiŽntie van routinematige controles op productielocaties kunnen worden verbeterd.

Eerdere versies van deze software konden alleen op AndroidTM-telefoons en -tablets worden gebruikt, maar de nieuwste versie ondersteunt ook Windows-tablets en de handsfree RealWear-computers die op het hoofd worden gedragen.

In veel industriŽle installaties voert het personeel periodieke veldinspecties uit door vooraf bepaalde routes te lopen en onderweg de veldinstrumenten op specifieke punten te controleren om ervoor te zorgen dat de faciliteit en de apparatuur veilig zijn en goed blijven werken. De resultaten van deze inspecties worden vaak handmatig vastgelegd op afgedrukte checklists die vervolgens voor beoordeling worden ingediend. Veel van onze klanten hebben aangegeven dat ze de resultaten rechtstreeks zouden willen kunnen invoeren op een tablet of een ander mobiel apparaat om de werklast te verminderen, fouten bij het invoeren van de gegevens te voorkomen en het delen van resultaten te vergemakkelijken.

Om te voorzien in deze behoefte heeft Yokogawa de oorspronkelijke versie van Field Assistant ontwikkeld waarmee inspecteurs de resultaten van de inspectie kunnen invoeren op mobiele Android-apparaten. Naast het invullen van inspectiechecklists maakt de Field Assistent-software het downloaden van gerelateerde documenten op het mobiele apparaat mogelijk, zodat inspecteurs deze kunnen raadplegen wanneer nodig. De gegevens in Field Assistant kunnen voor een nog grotere efficiŽntie worden gekoppeld aan gegevens die worden vastgelegd en beheerd met het softwarepakket voor operationeel management. Omdat er steeds vaker Windows-tablets worden gebruikt en de veiligheid van medewerkers moet worden verbeterd, kan de software nu op Windows-tablets of mobiele Android-apparaten worden gebruikt en worden de handsfree RealWear-computers die op het hoofd worden gedragen nu ook ondersteund.

Nieuwe eigenschappen

1. Handsfree bediening met de RealWear-computers die op het hoofd worden gedragen

Field Assistant R2.05 ondersteunt nu de RealWear HMT-1 en HMT-1Z1 handsfree computers die op het hoofd worden gedragen. Met het handsfree apparaat kan onderhoudspersoneel in het veld de Field Assistant-software met spraakopdrachten bedienen, bijvoorbeeld om resultaten van het werk in te voeren en informatie op te zoeken.

2. Ondersteuning van Windows-tablets

Naast ondersteuning van het Android-platform omvat Field Assistant R2.05 nu een Windows-versie die op Windows-tablets kan worden gebruikt. Klanten kunnen de software dus gebruiken op het mobiele apparaat dat het beste voldoet aan hun behoeften.

Nieuwsbericht van Yokogawa, 18/12/2020


Feel free to share