Yokogawa

Yokogawa, opgericht in 1915 en houdt zich bezig met brede activiteiten op het gebied van meting, controle en informatie. Het bedrijf voor industriŽle automatisering levert essentiŽle producten, diensten en oplossingen voor een breed scala aan procesindustrieŽn, waaronder olie, chemicaliŽn, aardgas, energie, ijzer en staal, pulp en papier. Met de life innovation business wil het bedrijf de productiviteit in de farmaceutische industrie en de voedingsindustrie radicaal verbeteren. De test- en meet-, luchtvaart- en andere bedrijven blijven essentiŽle instrumenten en apparatuur leveren van toonaangevende precisie en betrouwbaarheid. Yokogawa co-innoveert met zijn klanten via een wereldwijd netwerk van 114 bedrijven in 62 landen, goed voor een omzet van USD 3,7 miljard in boekjaar 2019.

www.yokogawa.be

Kleinschalig gedistribueerd chemisch recyclingsysteem op basis van microgolfwarmte

Yokogawa - Yokogawa Solution Service Corporation werkt samen met Microwave Chemical aan de gezamenlijke ontwikkeling van een kleinschalig gedistribueerd chemisch recyclingsysteem dat gebruik maakt van microgolfwarmte. De PlaWave chemische recyclagetechnologie van Microwave Chemical maakt gebruik van microgolven om afgedankt plastic direct te verwarmen en zo het proces van afbreken en verwerken van deze materialen te versnellen.


Waterstofbrandstofcellen in industriŽle toepassingen

Yokogawa - TECO 2030 en Yokogawa hebben een strategische investeringsovereenkomst getekend met betrekking tot de ontwikkeling van technologie voor het gebruik van waterstof-brandstofcellen in industriŽle toepassingen. Beide bedrijven gaan samenwerken aan het optimaliseren van waterstof-brandstofceltechnologie en het verkennen van businessmogelijkheden voor gedistribueerde energiebronnen in de maritieme transportsector en andere industriŽle sectoren.


Haven van Rotterdam en Yokogawa starten een onderzoek om de energie- en hulpbronnenefficiŽntie te verhogen

Yokogawa - Het Havenbedrijf Rotterdam en Yokogawa zijn een haalbaarheidsstudie gestart naar het vergroten van de cross-industry integratie voor het efficiŽnt gebruik van energie en nutsvoorzieningen in het Rotterdamse industriŽle cluster om bij te dragen aan ambitieuze decarbonisatiedoelstellingen. Een eerste scan toonde aan dat het optimaliseren van het gebruik van elektriciteit en nutsvoorzieningen tussen bedrijven kostenbesparingen tot 5% kan opleveren.


Eenduidig overzicht van technische data

Yokogawa - Met Viewport zal Yokogawa de asset management-mogelijkheden van zijn klanten kunnen verbeteren door een innovatieve AI-aangedreven oplossing aan te bieden die ťťn enkel overzicht biedt van alle gepubliceerde technische informatie, waardoor risico's worden verminderd, wordt bijgedragen aan operational excellence en hen een stap dichter bij digitale transformatie brengt.


Yokogawa Europe viert 40 jaar Co-innovation

Yokogawa - Yokogawa Europe, een toonaangevende leverancier van industriŽle automatiserings- en besturingsoplossingen, viert haar 40-jarig bestaan. Het bedrijf is gegroeid van een bescheiden begin tot activiteiten over heel Europa, met 1.267 werknemers, twee fabrieken in Duitsland en Nederland, 28 verkoopkantoren en meer dan 60 distributeurs. Veel van Europa's grootste en meest innovatieve bedrijven in de procesindustrie vertrouwen op Yokogawa.


T‹V S‹D en Yokogawa ondersteunen bedrijven bij gestructureerde transformatie naar Industrie 4.0

Yokogawa - T‹V S‹D werkt samen met Yokogawa om bedrijven op weg te helpen naar Industrie 4.0. De twee organisaties gaan gezamenlijk industriŽle bedrijfstransformatie-inspanningen beoordelen op basis van de Smart Industry Readiness Index (SIRI), die transformatieplanning en -implementatie ondersteunt.


Universele runtime omgeving voor de procesindustrie

Productivity.be - Met de oprichting van Universal Automation werd eind vorig jaar een nieuw platform gecreŽerd dat de ambitie heeft om automatiseringsoplossingen voor de procesindustrie volledig hardware-onafhankelijk te maken. Het concept is analoog aan dat van PLCopen en moet het mogelijk maken om een generiek DCS-systeem te creŽren met open, gestandaardiseerde hard- en software.


5G, Cloud en AI test voor de besturing van een fabriek op afstand

Yokogawa - Yokogawa kondigt aan dat het een overeenkomst heeft getekend met NTT DOCOMO voor het gezamenlijk uitvoeren van een Proof of Concept (PoC) voor het besturen van een fabriek op afstand. Hierbij wordt gebruik gemaakt van 5G, de cloud, Artificial Intelligence en andere technologieŽn. De PoC omvat het gebruik van cloud gebaseerde Yokogawa Artificial Intelligence (AI) voor fabrieksbesturing en een 5G-communicatiemodule.


Lagere werkdruk met Yokogawaís Field Assistant R2.05

Yokogawa - Yokogawa kondigt aan dat de Field Assistant-software voor inspecties van industriŽle faciliteiten is verbeterd. Wanneer deze software op een mobiel apparaat wordt geÔnstalleerd, hebben gebruikers in het veld toegang tot checklists, handleidingen en vele andere documenten, waardoor de kwaliteit en efficiŽntie van routinematige controles op productielocaties kunnen worden verbeterd.


GeÔntegreerde beheer van de activiteiten van de fabriek vanaf elke locatie

Yokogawa - Yokogawa heeft Collaborative Information Server (CI Server) ontwikkeld en zal deze in januari 2021 op de markt brengen als onderdeel van de OpreX Control and Safety System familie. De oplossing zal de verwerking van alle soorten gegevens van installaties en systemen integreren om een optimaal beheer van de productieactiviteiten mogelijk te maken en de omgeving te bieden die nodig is om activiteiten op afstand te bewaken en te controleren.


GeÔntegreerd productiebesturingssysteem CENTUM VP R6.07.10

Yokogawa - Yokogawa kondigt aan dat vanaf 18 september een verbeterde versie van het geÔntegreerde productiebesturingssysteem CENTUM VP, wordt geÔntroduceerd. CENTUM VP is een kernproduct voor de OpreXTM Control- en Safety System-reeks van oplossingen. Yokogawa heeft CENTUM VP R6.07.10 uitgebreid met een Unified Alarms en Conditions Server (UACS) die een veilige en efficiŽnte werking van grootschalige systemen moet waarborgen.


Procesindustrie bereidt zich voor op autonome operaties

Productivity.be - Yokogawa publiceerde vorige week de verrassende resultaten van een grootschalige survey die het deed in de procesindustrie waarin maar liefst 64% van de respondenten aangaf dat ze verwachten hun plants tegen 2030 volledige autonoom te kunnen runnen. Om dat waar te maken wordt volop geÔnvesteerd in cyber security, big data, AI en intelligente instrumenten.


Eenvoudige online verzameling van druk- en temperatuurgegevens

Yokogawa - Yokogawa kondigt de lancering aan van nieuwe druk- en temperatuursensoren voor de Sushi Sensor Wireless Industrial IoT (IIoT)-oplossing in Europa, Noord-Amerika en specifieke Zuidoost-Aziatische markten, terwijl de lancering in andere markten op een later tijdstip zal volgen. Deze toevoegingen aan de Sushi Sensor-lijn, die deel uitmaakt van de OpreXTM Asset Management en Integrity-familie, werden in juli 2019 voor het eerst uitgebracht in Japan.


EfficiŽntie bij de inbedrijfstelling van de installatie en het periodieke onderhoud

Yokogawa - Yokogawa Electric Corporation kondigt de ontwikkeling en release aan van het PRM Commissioning Support Package R1.02, een oplossing uit de OpreX Asset Management en Integrity-familie die wordt gebruikt om de inbedrijfstelling van de installatie en het periodieke onderhoud uit te voeren.


Plug & Produce in de procesindustrie

Productivity.be - Met de toenemende druk om nieuwe producten snel op de markt te brengen en de vaststelling dat producten steeds kortere life cycles hebben, kijkt de industrie steeds meer naar Plug & Produce concepten om de flexibiliteit van installaties te vergroten. NAMUR, ZVEI en ProcessNet willen deze principes via standaardisering en certificatie ingang laten vinden.


Draadloos gasdetectiesysteem

Yokogawa - Yokogawa Electric Corporation heeft aangekondigd het ProSafe-RS SIL2 draadloze gasdetectiesysteem in september op de markt te brengen. Het draadloze gasdetectiesysteem ProSafe-RS SIL2 bestaat uit een vernieuwde versie van het Safety Instrumented System (R4.03.10) van de Yokogawa ProSafe-RS SIL3, Yokogawa draadloze veldapparatuur, waarschuwingspanelen, en draadloze gasdetectoren GS01 of de GS01-EA (voorzien van een antenne) van GasSecure.


Nieuw DCS-systeem bij Air Liquide

Yokogawa - Yokogawa gaat de bestaande besturingssystemen vervangen in de Air Separator Units (ASU) van Air Liquide in Antwerpen en Seraing. Ter versteviging van zijn concurrentiepositie op de voortdurend evoluerende industriŽle gasmarkt beoogt Air Liquide via dit project een modernisering van zijn installaties door technologieŽn te implementeren die de flexibiliteit, betrouwbaarheid en veiligheid van het productieproces verbeteren.


Draadloze trillingsensor volgens ISA100 Wireless

Yokogawa - Yokogawa heeft een draadloze trillingsensor ontwikkeld volgens ISA100 Wireless. De sensor kenmerkt zich door de snelle update van data en een lange levensduur van de batterij. Met real-time updates van trilllingsniveaus in procesomgevingen kunnen gebruikers afwijkingen in apparatuur sneller herkennen zodat tijdig onderhoud mogelijk is.


Yokogawa maakt volledige overname Soteica Visual Mesa en integratie in KBC Advanced Technologies bekend

Yokogawa - Yokogawa heeft de volledige overname van Soteica Visual Mesa afgerond. De overname van de technologieleider op het gebied van energiemanagement past binnen de doelstellingen van Yokogawaís Transformation 2017 businessplan. Het plan richt zich onder meer op de uitbreiding van het aanbod aan geavanceerde oplossingen voor klanten.


Yokogawa doet strategische investering in Bayshore Networks

Yokogawa - Yokogawa heeft een strategische investering gedaan in Bayshore Networks, Inc., een Amerikaanse technologie-innovator die cybersecurity-software ontwikkelt voor Industrial Internet of Things (IIoT). Met de investering van Yokogawa kan Bayshore Networks de ontwikkeling van haar IIoT-beveiligingstechnologie voortzetten terwijl Yokogawa kan profiteren van de communicatiebesturings- en andere technologieŽn van Bayshore Networks.


Nieuwe Yokogawa divisie richt zich op uitbouw besturingsactiviteiten via Industrieel IoT

Yokogawa - Yokogawa heeft de Architecture Development Division California opgericht. Deze nieuwe divisie richt zich op de ontwikkeling van architecturen voor het Industrial Internet of Things (IIoT).


Yokogawa introduceert nieuwe software voor analyse van procesgegevens

Yokogawa - Yokogawa introduceert Process Data Analytics, een programma dat in een vroeg stadium herkent of de kwaliteit of productiviteit achteruit gaan. Hiertoe worden procesgegevens, statusinformatie van de procesomgeving, de productiehistorie en andere gegevens geanalyseerd. Gecombineerd met Yokogawaís analytische service, zorgt de software ervoor dat bedrijven de kwaliteit van hun producten kunnen stabiliseren en voortdurend verbeteren.


Yokogawa introduceert EJXC40A digitale remote-sensor

Yokogawa - Yokogawa heeft de EJXC40A digitale remote-sensor geÔntroduceerd voor de Europese markt, een nieuw ontwikkelde DPharp EJX-serie verschildruktransmitters. Deze is voorzien van twee druksensoren die via een elektrische kabel zijn verbonden met de EJXC40A. De nieuwe serie onderscheidt zich door de kwalitatief hoogwaardige meting van vloeistofniveaus in grote tanks en grote verschildrukken in hogedruk-vloeistoffen.


Yokogawa introduceert Plant Resource Manager R3.31 voor verbeterde onderhoudsefficiŽntie

Yokogawa - Yokogawa heeft de introductie van versie R3.31 van de Plant Resource Manager PRMģ software aangekondigd. Met de softwaretool kunnen grote hoeveelheden data centraal worden beheerd. Het gaat daarbij onder meer om gegevens die afkomstig zijn van procesmonitoring en besturings- en productieapparatuur.


Nieuwe FieldMate-versie zorgt voor geringere werkbelasting bij onderhoud

Yokogawa - Yokogawa heeft de FieldMate software voor het configureren, aanpassen en beheren van een grote variŽteit aan veldapparatuur uitgebreid. De nieuwste versie, FieldMate R3.02, biedt nu ook functies waarmee een aantal onderhoudstaken wordt vereenvoudigd en de werkbelasting bij onderhoud wordt verminderd.


Nieuwe versie Exaquantum R3.02 met verbeterde web- en data-analysefuncties

Yokogawa - Yokogawa heeft een update van het plantinformatie-managementsysteem Exaquantum gepresenteerd. De nieuwe release R3.02 biedt verbeterde web- en data-analysefuncties die de proceswerkzaamheden verbeteren.


Newsletter

News

Augmented Reality for Enterprise Alliance Announces the AR Safety Infographic

AGV wireless evolution

Powerhouse for promising upswing

Snowflake launches Arctic: the most open, enterprise-grade Large Language Model

Introducing the Composability Framework V1.1

FieldComm Group and FDT Group Explore Strategic Business Collaboration


Agenda

28/05: Industrie & Maintenance, Namur Expo (B)

05/06 - 06/06: Vision, Robotics & Motion, Brabanthallen, 's-Hertogenbosch

10/06 - 14/06: ACHEMA, Frankfurt am Main (D)

18/09 - 19/09: Kunststoffen, Brabanthallen 's-Hertogenbosch (Nl)

08/10 - 11/10: Motek, Stuttgart (D)

13/11 - 14/11: Asset Performance Conference 2024, Flanders Meeting & Convention Center, Antwerpen

15/09/25 - 19/09/25: Schweissen & Schneiden, Messe Essen (D)

08/10/25 - 15/10/25: K, DŁsseldorf (D)