Yokogawa Europe viert 40 jaar Co-innovation

Yokogawa Europe, een toonaangevende leverancier van industriŽle automatiserings- en besturingsoplossingen, viert haar 40-jarig bestaan. Het bedrijf is gegroeid van een bescheiden begin tot activiteiten over heel Europa, met 1.267 werknemers, twee fabrieken in Duitsland en Nederland, 28 verkoopkantoren en meer dan 60 distributeurs. Veel van Europa's grootste en meest innovatieve bedrijven in de procesindustrie vertrouwen op Yokogawa.

De geschiedenis van Yokogawa gaat terug tot 1915, toen Dr. Tamisuke Yokogawa, een vooraanstaande Japanse architect, in Shibuya, Tokio, een instituut voor elektrische meters oprichtte. In de afgelopen 107 jaar is Yokogawa trouw gebleven aan de grondbeginselen: kwaliteit voorop stellen, pioniersgeest tonen en bijdragen aan de samenleving. Yokogawa blijft de reikwijdte van zijn activiteiten uitbreiden van metingen tot besturings- en informatieoplossingen, en levert essentiŽle kerntechnologieŽn die de industriŽle groei helpen stimuleren.

De Europese activiteiten van Yokogawa gingen van start in 1982, toen het bedrijf Electrofact B.V. overnam, een Nederlandse fabrikant van analysatoren met hoofdkantoor in Amersfoort, Nederland. Amersfoort is sindsdien Yokogawa's Europese hoofdkantoor en productiecentrum voor analytische meetinstrumenten geworden.

In de afgelopen 40 jaar heeft Yokogawa de omvang van zijn Europese activiteiten organisch en via belangrijke overnames van software- en oplossingsleveranciers uitgebreid:

1991: Rota (Duitsland) - een productiebedrijf van debietmeters

1992: ContrŰle Bailey (Frankrijk) - een bedrijf voor besturingssystemen

1994: NBN (Duitsland) - een distributeur van test en meetapparatuur

1997: GTI (Nederland) - een onderneming voor geÔntegreerde veiligheidssystemen

1997: Marex (VK) - een bedrijf dat software voor het beheer van fabrieksinformatie levert

1998: Martron (VK) - een distributeur van test- en meetapparatuur

2014: Yokogawa Process Analyzers Europe B.V. opgericht als productiebedrijf

2015: BEST (Turkije) - een distributeur van industriŽle automatisering

2016: KBC Advanced Technologies (VK) - een leverancier van optimalisatiesoftware en consultancy

2019: RAP International (VK) - software voor de controle van werkzaamheden (elektronische werkvergunningen en geÔntegreerde veilige werksystemen)

2021: Insilico Biotechnology (Duitsland) - een ontwikkelaar van innovatieve digitale twin-technologie voor bioprocessen.

Verder werden in 2006 en 2007 vestigingen geopend in respectievelijk RoemeniŽ en Noorwegen. Andere vestigingen werden in 2008 geopend in Zwitserland en Ierland.

De komende 40 jaar

De toekomstige inspanningen van Yokogawa Europe zullen toegespitst zijn op het verbeteren van Europa voor toekomstige generaties. De kerndoelstellingen van Yokogawa op het gebied van duurzaamheid vormen de leidraad voor alle activiteiten: Het bereiken van netto nul emissies; het maken van de overgang naar een circulaire economie; en het waarborgen van het welzijn van iedereen. Het bedrijf zal veerkrachtig en aanpasbaar blijven, zoals het de afgelopen 40 jaar is geweest. Co-innovation en duurzame waardecreatie met klanten blijven de kern van het bedrijf.

Takayuki Matsubara, president van Yokogawa Europe, merkte op: "De afgelopen 40 jaar hebben ons heel wat uitdagingen gebracht, die we met succes hebben overwonnen. Er zullen nieuwe uitdagingen komen, maar onze geschiedenis bewijst dat wij veerkrachtig zijn en zullen blijven mee-innoveren en er voor onze klanten zijn. Wij zijn erg trots op het harde werk, de passie en de toewijding van onze teamleden. Als Europa zich ontwikkelt, zullen wij dat ook doen, en zullen wij gedijen als een betrouwbare partner voor onze klanten en een betere toekomst voor de industrie en de samenleving bieden."

"Het streven van Europa naar energiezekerheid, net-nul emissies en circulaire economie heeft het veranderd in een hotspot van mature en opkomende marktkansen en evoluerende energiemix", voegde hij eraan toe. "Yokogawa biedt een uitgebreide reeks oplossingen die het toekomstige energiesysteem ondersteunen. Door gebruik te maken van ons vermogen om te meten, te controleren en te optimaliseren, blijven wij een betrouwbare partner voor onze Europese klanten."

Nieuwsbericht van Yokogawa, 27/10/2022


Feel free to share

Newsletter

Agenda

27/03 - 31/03: 3D Delta Week

29/03: AM for Production, Brabanthallen, 's-Hertogenbosch (Nl)

29/03 - 31/03: Machineering, Brussels Expo (B)

12/04 - 13/04: Lab Technology, Brabanthallen - 's-Hertogenbosch (Nl)

12/04 - 13/04: Food Technology, Brabanthallen - 's-Hertogenbosch (Nl)

17/04 - 21/04: Hannover Messe, Hannover (D)

24/05 - 25/05: Advanced Engineering, Antwerp Expo (B)

07/06 - 08/06: Vision, Robotics & Motion, Brabanthallen, 's-Hertogenbosch

18/09 - 23/09: EMO, Hannover (D)

15/04/24 - 19/04/24: Wire/Tube, DŁsseldorf (D)

08/10/25 - 15/10/25: K, DŁsseldorf (D)