3M pakt diegenen die proberen te profiteren van de crisis hard aan

3M kondigt verdere acties aan om prijsmisbruik, fraude en namaakactiviteiten in verband met COVID-19 uitbraak aan te pakken. 3M heeft meldingen ontvangen van mensen die zichzelf frauduleus vertegenwoordigen als zijnde verbonden met 3M, die 3M producten verkopen tegen sterk verhoogde prijzen, die namaakproducten verkopen waarvan ten onrechte wordt beweerd dat ze van 3M afkomstig zijn en die ten onrechte beweren 3M producten te vervaardigen.

"3M doet er alles aan om het publiek te beschermen tegen namaak en prijsmisbruik op kritieke medische producten, met inbegrip van de ademhalingsbeschermingsmiddelen en maskers die essentieel zijn voor het zorgpersoneel in onze regio", aldus Mike Roman, voorzitter van de raad van bestuur van 3M en CEO. "3M zal daadkrachtig optreden tegen degenen die illegaal en onethisch voordeel willen halen uit de COVID-19-uitbraak. We werken samen met wetshandhavingsinstanties over de hele wereld aan deze zaak."

3M werkt ook samen met grote exploitanten van e-markten aan een gecoŲrdineerd plan om namakers en prijsmisbruikers te identificeren en van hun sites te verwijderen en door te verwijzen naar de bevoegde rechtshandhavingsinstanties.

Als klanten zich zorgen maken over mogelijk frauduleuze activiteiten, prijsmisbruik of namaakproducten van 3M, kunnen ze hiervan melding maken op www.3methics.com.

3M mondmaskers

Wereldwijd is er grote vraag naar 3M mondmaskers, die door de gezondheidswerkers worden gebruikt in de strijd tegen de COVID-19-uitbraak. Sinds het begin van de uitbraak heeft 3M zijn wereldwijde productie van N95 en andere maskers verdubbeld naar een capaciteit van meer dan 1,1 miljard per jaar, of bijna 100 miljoen per maand.

3M heeft de prijzen van 3M mondmaskers niet gewijzigd wegens de COVID-19-uitbraak. We zijn en blijven actief werken aan het elimineren van prijsmisbruik door wederverkopers van 3M mondmaskers.

Het vermijden van namaakproducten

3M raadt aan om zijn producten alleen te kopen bij een 3M geautoriseerde distributeur of dealer, omdat dat de grootste zekerheid biedt dat u authentieke 3M-producten ontvangt.

Om de aanschaf van namaak 3M-mondmaskers te vermijden, zouden gebruikers alleen mondmaskers in een 3M-verpakking moeten kopen met daarin een bijbehorend, model specifieke gebruiksaanwijzing.

3M-maskers mogen niet individueel of zonder verpakking en gebruiksaanwijzing worden verkocht. Producten met ontbrekende banden, vreemde geuren, geblokkeerde ventielen of verkeerd gespelde woorden zijn waarschijnlijk geen authentieke 3M-maskers.

Authenticiteit van 3M-documenten verifiŽren

Om te verifiŽren of een aanbod of document waarvan wordt beweerd dat het van 3M is, al dan niet authentiek is, wordt aanbevolen om het volgende te doen:

∑ De authenticiteit van offertes en facturen te controleren wanneer vooruitbetaling wordt gevraagd.

∑ Controleer of de handelsnaam, de domeinnaam, de adresgegevens, het telefoonnummer en het e-mailadres van 3M correct zijn en geen fouten bevatten.

∑ Controleer het bank- en rekeningnummer dat op de offerte (factuur) staat vermeld (bijv. land, begunstigde).

Nieuwsbericht van 3M, 01/05/2020


Feel free to shareProductivity.be

is een publicatie van
Redactiebureau ConScript

Contact

Erwin Vanvuchelen
+32 (0)475 64 99 34
erwin@conscript.be
erwinvanvuchelen