Hackathon Masters op RapidPro 2020

RapidPro organiseert samen met Hackathon Masters tijdens RapidPro 2020 een hackathon. Bedrijven kunnen hun product- of productievraagstuk vooraf indienen. Een aantal studententeams gaat dan tijdens de twee dagen van RapidPro 2020 aan de slag met het ontwikkelen van een oplossing, bijvoorbeeld een werkend product dat 3D geprint wordt.

Developers, designers, engineers en marketeers werken twee dagen lang aan concrete vraagstukken van organisaties. De teams bouwen werkende prototypen/ applicaties en vernieuwende businessmodellen. Zij pitchen aan een onafhankelijke jury hun vernieuwende oplossingen en maken kans op een geldprijs.

Tijdens de beurs hebben bezoekers en exposanten de mogelijkheid om te komen kijken. We dagen uit hen uit om een bijdrage te leveren op het gebied van kennis, kunde en netwerk.

Een van de vraagstukken gaat in op de trend om een deel van de (reserve-)onderdelen die nu nog opgeslagen worden in een magazijn voortaan op te slaan in een digitale bibliotheek. Deze slow movers worden dan on demand 3D geprint. Voor welke bedrijven is dit interessant? Wat zijn de uitdagingen? Welk business model zet je op? Hoe vertaal je dit naar een concreet systeem?

Bedrijven die geÔnteresseerd zijn om over dit onderwerp mee te denken of om hierover een vraagstuk in te dienen, kunnen contact opnemen via www.rapidprohackathon.nl

Nieuwsbericht van Mikrocentrum, 18/02/2020


Feel free to shareProductivity.be

is een publicatie van
Redactiebureau ConScript

Contact

Erwin Vanvuchelen
+32 (0)475 64 99 34
erwin@conscript.be
erwinvanvuchelen