Betrouwbare detectie met een groter detectiebereik

Van 5 cm tot 3,8 m ontsnapt geen enkel voorwerp aan de scherpe blik van de PowerProx MultiTask foto-elektrische sensor. Om dergelijke prestaties te bereiken, heeft SICK niet alleen alle voordelen van Time-of-Flight-technologie (lichtlooptijdmeting) in de kleinste behuizing ter wereld gestopt, maar ook de detectiesnelheid verhoogd.

PowerProx detecteert nu zelfs op betrouwbare wijze voorwerpen die zich tegen hoge snelheid over de transportband bewegen, kleine en platte voorwerpen en/of gitzwarte en glanzende voorwerpen over een groot detectiebereik. De foto-elektrische sensor zorgt ook voor stabiele detectieresultaten over een grote detectiehoek en is immuun voor omgevingslicht.

De kleine behuizing van de PowerProx MultiTask foto-elektrische sensor combineert Time-of-Flighttechnologie, oogveiligheid volgens laserklasse 1, een uitstekende optiek en snelle signaalverwerking. De MultiTask foto-elektrische sensor wordt ingesteld met een potentiometer of teach-in-knop. Er zijn versies verkrijgbaar met ofwel één ofwel twee apart instelbare schakeldrempels, naargelang van de toepassing. Er kunnen met IO-Link tot acht schakelpunten worden gedefinieerd om gebruik te maken van de slimme sensorfuncties. De VISTAL®-behuizing garandeert dat het apparaat robuust is.

PowerProx Distance: voor detecties tot 3,8 m

Dankzij het uitgebreide detectiebereik tot 3,8 m en twee apart instelbare schakelpunten, is de PowerProx Distance de ideale oplossing voor occupied bay en spelingdetectie, palletbehandeling en anti-botsbescherming in opslag- en transportbandtechnologie, beveiligen van deuren en poorten.

PowerProx Speed: voor een supersnelle detectie

Dankzij zijn snelle reactietijden, hoge schakelfrequenties en betrouwbare voorwerpdetectie met uitgebreid detectiebereik tot 2,5 m is de PowerProx Speed-variant de ideale oplossing voor de verpakkingsindustrie of in toepassingen die vertrouwen op hogesnelheidsdetectie, zoals tellen tegen hoge snelheid.

PowerProx Precision: voor detectie van de kleinste objecten en objecteigenschappen

Met een detectiebereik tot 1,8 m detecteert de PowerProx Precision op een aanzienlijke afstand zelfs de kleinste objecten, uitsnijdingen en inspringingen. Hij behandelt makkelijk uiteenlopende materialen en oppervlakken, zelfs tegen een glanzende of reflectieve achtergrond, waardoor hij ideaal is voor kwaliteitscontrole in de automobielindustrie en toeleveringsbedrijven, of voor het controleren van het ophaalpunt van een robot voor behandeling en assemblage.

PowerProx Small: voor een maximaal detectiebereik in een minimale behuizing

De PowerProx Small combineert Time-of-Flight-technologie, detectiebereiken tot 2,5 m en hoge schakelfrequenties tot 1.000 Hz in de kleinste behuizing ter wereld. De lasertechnologie is geclassificeerd als laserklasse 1, en garandeert dat er geen enkel gevaar is voor de ogen.

Nieuwsbericht van SICK, 18/09/2015


Feel free to share

Newsletter

News

The Game Changer for Process Industries: Ethernet-APL

ACHEMA Opening: Strong call for international cooperation

Applied AI and Cutting-edge Technology Start-ups Dominate this Year’s 100 New Members of the World Economic Forum’s Technology Pioneers Community

KNAPP Integrates First Pocket Sorter in Pharma Logistics

ENEOS and PFN Begin World’s First AI-Based Autonomous Operation of Crude Oil Processing Unit

DuPont Announces Plan to Separate into Three Independent, Publicly Traded Companies


Agenda

18/09 - 19/09: Kunststoffen, Brabanthallen 's-Hertogenbosch (Nl)

08/10 - 11/10: Motek, Stuttgart (D)

13/11 - 14/11: Asset Performance Conference 2024, Flanders Meeting & Convention Center, Antwerpen

15/09/25 - 19/09/25: Schweissen & Schneiden, Messe Essen (D)

08/10/25 - 15/10/25: K, Düsseldorf (D)