SICK

twitter.com/sick_belgium
www.linkedin.com/company/sick-ag
www.sick.be

Multi Physics Box - de Condition Monitoring-sensor voor de bewaking van trillingen, schokken en temperaturen

SICK - De Multi Physics Box - kortweg MPB - Condition Monitoring-sensor van SICK is de eerste sensoroplossing van het bedrijf die speciaal ontworpen is voor condition monitoring. De compacte MPB controleert tegelijkertijd trillingen, schokken en temperaturen op aandrijvingen, motoren, pompen, transportsystemen en andere kritische componenten.


SICK scanGrid: de kostenefficiënte LiDAR-veiligheidssensor met safe solid-state technologie

SICK - Met de scanGrid introduceert SICK de eerste LiDAR-veiligheidssensor ter wereld die gebruikmaakt van de safe solid-state technologie. Dankzij deze technologie pakt de prijs-prestatieverhouding van de veiligheidssensor bijzonder gunstig uit. Zo wordt scantechnologie ook haalbaar voor de beveiliging van eenvoudige AGC’s tot performance level c.


Modulair en flexibel: op maat gemaakte, gebruikersvriendelijke machinebeveiliging

SICK - De Flexi Compact van SICK is een nieuwe modulaire veiligheidssturing die zich onderscheidt door zijn verbeterde gebruiksvriendelijkheid en veiligheidstechniek. Tegelijkertijd stelt ze gebruikers van geautomatiseerde machines in staat om ze productiever te bedienen dankzij de schaalbare prestaties en de intelligente diagnosefuncties. De Flexi Compact kan geïntegreerd worden in verschillende veldbussen en Industry 4.0-toepassingen.


Flexi Compact: de modulaire veiligheidsbesturing die opvalt door eenvoud en efficiency

SICK - Absolute veiligheid in werkprocessen betekent niet dat altijd een high-end oplossing tegen de hoofdprijs nodig is. Met de nieuwe Flexi Compact brengt SICK een eenvoudige en kostenefficiënte veiligheidsbesturing met lokaal I/O op de markt.


GLS621: de gridlokalisatiesensor voor mobiele platforms

SICK - De GLS621 is een sensor voor nauwkeurige positiebepaling van mobiele platforms, zoals AGV’s en AGC’s. De GLS621 camerasensor maakt gebruik van 2D-data-matrix-codes of QR-codes die volgens een vooraf bepaald raster op de vloer zijn aangebracht.


Eén flowsensor, vele meettaken

SICK - De thermische flowsensor FTMg meet niet alleen de gasflow, maar ook de gastemperatuur en de procesdruk. Daarmee is de FTMg een kostenbesparend multitalent. Dankzij zijn hoge meetdynamiek en een gering drukverlies detecteert hij perslucht en niet-corrosieve gassen op een uiterst energie-efficiënte manier.


Tel met People Counter en bewaar afstand met Distance Guard

SICK - Met de nieuwe PeopleCounter en DistanceGuard SensorApps speelt SICK in op nieuwe ontwikkelingen om de verspreiding van het Covid-19-virus te vertragen. In combinatie met 2D- en 3D-LiDAR-sensoren van SICK kunnen mensen gemakkelijk de aanbevolen minimumafstand aanhouden in openbare en vooraf gedefinieerde ruimtes.


Outdoor laser scanner

Productivity.be - Op de SPS IPC Drives heeft SICK met de outdoorScan3 een nieuwe veiligheidslaserscanner voorgesteld die gecertificeerd is om buiten ingezet te kunnen worden in praktisch alle weersomstandigheden. Dat opent een hele reeks mogelijkheden voor automatisering in logistiek, landbouw, enz. Een van de toepassingen is het verhogen van de autonomie van AGV’s.


Betrouwbare detectie met een groter detectiebereik

SICK - Van 5 cm tot 3,8 m ontsnapt geen enkel voorwerp aan de scherpe blik van de PowerProx MultiTask foto-elektrische sensor. Om dergelijke prestaties te bereiken, heeft SICK niet alleen alle voordelen van Time-of-Flight-technologie (lichtlooptijdmeting) in de kleinste behuizing ter wereld gestopt, maar ook de detectiesnelheid verhoogd.


Industrial safety en Industry 4.0 - Robotbeveiliging met laserscanners

SICK - SICK introduceert veiligheidslaserscanners met dynamische veiligheidsveldomschakeling. Deze veiligheidslaserscanners zijn essentieel voor een veilige interactie tussen mens en machine in het Industry 4.0. tijdperk.


Newsletter

News

Gartner Identifies the Top Cybersecurity Trends for 2024

FPT Industrial, CGM and Bimotor power the construction of the world's longest immersed tunnel

Roger Lemmens Appointed as Chief Operating Officer at Pauwels Consulting

Figure announces commercial agreement with BMW Manufacturing to bring general purpose robots into automotive production

CNH: €150 million investment in Harvesting Center of Excellence

Economic optimism doubles, yet almost half of CEOs do not believe their businesses will be viable in a decade as tech and climate pressures accelerate


Agenda

20/03 - 21/03: Maintenance, Antwerp Expo (B)

20/03 - 21/03: Pumps & Valves, Antwerp Expo (B)

27/03 - 28/03: Design to Manufacturing (D2M), Kortrijk Xpo (B)

15/04 - 19/04: Wire/Tube, Düsseldorf (D)

22/04 - 26/04: Hannover Messe, Hannover (D)

14/05 - 16/05: Advanced Manufacturing, Antwerp Expo (B)

15/05 - 16/05: Advanced Engineering, Antwerp Expo (B)

28/05: Industrie & Maintenance, Namur Expo (B)

05/06 - 06/06: Vision, Robotics & Motion, Brabanthallen, 's-Hertogenbosch

10/06 - 14/06: ACHEMA, Frankfurt am Main (D)

18/09 - 19/09: Kunststoffen, Brabanthallen 's-Hertogenbosch (Nl)

08/10 - 11/10: Motek, Stuttgart (D)

15/09/25 - 19/09/25: Schweissen & Schneiden, Messe Essen (D)

08/10/25 - 15/10/25: K, Düsseldorf (D)