Modulair en flexibel: op maat gemaakte, gebruikersvriendelijke machinebeveiliging

De Flexi Compact van SICK is een nieuwe modulaire veiligheidssturing die zich onderscheidt door zijn verbeterde gebruiksvriendelijkheid en veiligheidstechniek. Tegelijkertijd stelt ze gebruikers van geautomatiseerde machines in staat om ze productiever te bedienen dankzij de schaalbare prestaties en de intelligente diagnosefuncties. De Flexi Compact kan ge´ntegreerd worden in verschillende veldbussen en Industry 4.0-toepassingen.

De veiligheidssturing is het centrale onderdeel van elke veiligheidstoepassing. Ze evalueert de informatie van de veiligheidsgecertificeerde optische sensoren en schakelaars. Haar veiligheidsfunctie garandeert de veilige reactie van alle aangesloten actuatoren. De nieuwe Flexi Compact, een veiligheidssturing voor machines met een gemiddelde tot complexe veiligheidslogica, wordt gekenmerkt door haar uitzonderlijke gebruiksvriendelijkheid, flexibiliteit, efficiŰntie en kosteneffectiviteit.

Verbeterde gebruiksvriendelijkheid

De nieuwe Flexi Compact-veiligheidssturing biedt gebruikers in de machinebouw een verbeterde gebruiksvriendelijkheid op vele gebieden. Dankzij het modulaire hardwareplatform kan men de sturing integreren op een flexibele, toepassingsgerichte en kostenefficiŰnte manier. Als de eisen aan de veiligheidssturing toenemen, kan ze vervolgens aangepast of uitgebreid worden met maximaal 12 modules. De technische tool Safety Designer met gecertificeerde functieblokken garandeert een intu´tieve, snelle en eenvoudige configuratie en documentatie van de veiligheidslogica via slepen en neerzetten. De voor de toepassing geoptimaliseerde slanke behuizing bespaart ruimte in de schakelkast. De frontconnectoren kunnen vooraf gemonteerd worden en maken een eenvoudige, tijd- en kostenbesparende bedrading mogelijk. Coderingssleuven bieden extra veiligheid bij de installatie. Het TFT-scherm toont alle relevante ingangen en instellingen tijdens de inbedrijfstelling en het onderhoud, waardoor de veiligheidssturing snel ingesteld en direct gebruikt kan worden.

Snellere veiligheid voor meer productiviteit

Veiligheidsvoorzieningen die sneller reageren, kunnen dichter bij de machine ge´nstalleerd worden. Hierdoor nemen ze minder ruimte in beslag. Dankzij de snelle reactietijden ondersteunt Flexi Compact dit type ruimtebesparende oplossing en veiligheidsontwerp. De veiligheidsgecertificeerde snelle bus aan de achterzijde wordt gekenmerkt door de korte reactietijden. Hierdoor kunnen de veiligheidsafstanden tot de machine geoptimaliseerd worden en kunnen kortere cyclustijden bereikt worden in heel dynamische processen. Gateways in veelgebruikte veldbusomgevingen en automatiseringssystemen maken het mogelijk om continu sensorinformatie en machinegegevens te verstrekken aan Industry 4.0-toepassingen.

Met intelligente realtime-diagnostiek voor meer beschikbaarheid

Soms kan probleemoplossing lijken op de spreekwoordelijke naald in een hooiberg zoeken. In een bedrijf leidt dit niet alleen tot bekommernis, maar het kost ook tijd en geld. Dat geldt niet voor de Flexi Compact: deze leest applicatiespecifieke diagnostische gegevens in realtime uit en maakt ze beschikbaar voor conditiebewaking. Hierdoor wordt de lokalisering en analyse van storingen een snel proces. Evaluaties van sensorinformatie voor predictief onderhoud zijn ook sneller beschikbaar. Op deze manier draagt de Flexi Compact bij tot kortere stilstandtijden en minder productiestoringen.

Veiligheid voor allerlei toepassingen

De trend naar miniaturisatie in de machinebouw leidt tot een grotere vraag naar ruimtebesparende veiligheidssturingen. Daarom wordt de Flexi Compact onder andere toegepast in compacte systemen, op robots en in verpakkingsmachines. Bovendien is hij in combinatie met de veilige serieschakeling Flexi Loop bij uitstek geschikt voor machines met decentrale veiligheidstrajecten.

Nieuwsbericht van SICK, 29/01/2021


Feel free to share

Newsletter

News

The Game Changer for Process Industries: Ethernet-APL

ACHEMA Opening: Strong call for international cooperation

Applied AI and Cutting-edge Technology Start-ups Dominate this Yearĺs 100 New Members of the World Economic Forumĺs Technology Pioneers Community

KNAPP Integrates First Pocket Sorter in Pharma Logistics

ENEOS and PFN Begin Worldĺs First AI-Based Autonomous Operation of Crude Oil Processing Unit

DuPont Announces Plan to Separate into Three Independent, Publicly Traded Companies


Agenda

18/09 - 19/09: Kunststoffen, Brabanthallen 's-Hertogenbosch (Nl)

08/10 - 11/10: Motek, Stuttgart (D)

13/11 - 14/11: Asset Performance Conference 2024, Flanders Meeting & Convention Center, Antwerpen

15/09/25 - 19/09/25: Schweissen & Schneiden, Messe Essen (D)

08/10/25 - 15/10/25: K, DŘsseldorf (D)