Resilience in a Hybrid World

Slechts 15% van de bedrijven is voldoende voorbereid om weerstand te bieden tegen cybersecurity risico’s. Dat blijkt uit een grote onafhankelijke studie uitgevoerd door Cisco. Het resultaat is op zich misschien niet zo verwonderlijk maar wel verontrustend want in dezelfde studie zegt 82% van de respondenten te verwachten van in de volgende 12 tot 24 maanden het slachtoffer te worden van zo’n incident.

Het is de eerste keer dat Cisco op basis van een groot onafhankelijk onderzoek een Cybersecurity Readiness Index opstelde en samenvatte in een rapport dat de titel Resilience in a Hybrid World kreeg. Die titel verwijst naar de evolutie waarbij mensen niet langer vanop één locatie werken maar vanop meerdere toestellen toegang hebben tot meerdere netwerken, applicaties in de cloud gebruiken, enz.

De studie consulteerde 6700 mensen van over de hele wereld die in hun job verantwoordelijk zijn voor cybersecurity. Er werd daarbij gekeken naar vijf domeinen – identity, devices, netwerk, applicatie workloads en data – om na te gaan welke maturiteit bedrijven hebben in elk daarvan. Voor meer dan de helft van de bedrijven blijkt dat ernstig tegen te vallen en slechts 15% mag zich over de hele lijn matuur noemen.

Opvallend is dus ook dat 82% van de respondenten verwacht van in de volgende 12 tot 24 maanden het slachtoffer te worden van een cybersecurity incident. 60% gaf aan in het afgelopen jaar al met zo’n incident te maken gehad te hebben.

Organisaties moeten afstappen van de mix van specifieke oplossingen die momenteel vaak nog gebruikt worden en overschakelen op een geïntegreerde aanpak, meent men bij Cisco. Met de maturiteit van de aanpak stijgt ook het vertrouwen dat bedrijven hebben in de deugdelijkheid van hun aanpak.

Het goede nieuws is dat 86% van de bedrijven concrete plannen heeft om het budget voor beveiliging te verhogen. Een analyse in de vijf eerder vermelde domeinen biedt volgens Cisco de mogelijkheid om bij die investeringen de juiste prioriteiten te stellen.

© Productivity.be, 28/03/2023


Feel free to share

Newsletter

Agenda

07/06 - 08/06: Vision, Robotics & Motion, Brabanthallen, 's-Hertogenbosch

27/06 - 30/06: Automatica, München (D)

18/09 - 23/09: EMO, Hannover (D)

15/04/24 - 19/04/24: Wire/Tube, Düsseldorf (D)

08/10/25 - 15/10/25: K, Düsseldorf (D)