Agoria Techlancers

Technologiefederatie Agoria lanceert op de ĎDag van de Freelancerí een nieuwe dienstverlening voor freelancers. BelgiŽ evolueert naar een meer flexibele arbeidsmarkt en freelancers vormen een onderdeel van deze evolutie. Met Agoria Techlancers mikt Agoria vooral op IT-profielen en ingenieurs en biedt hen netwerking, kennisdeling en opleiding.

Freelancen zit in BelgiŽ al enkele jaren in de lift. In juli 2020 waren er volgens Unizo 291.000 freelancers actief in BelgiŽ. Daarvan zijn er 108.928 actief in Vlaanderen, goed voor 62 %. Brussel telt 43.253 (15 %) freelancers en WalloniŽ 67.472 (23 %). Ongeveer 12 % van de freelancers werkt als IT-expert en 3% heeft een ingenieursprofiel.

Geert Jacobs, programma manager van Agoria Techlancers: ďAgoria baant het pad voor alle technologisch geÔnspireerde bedrijven in BelgiŽ die door de ontwikkeling of toepassing van innovaties vooruitgang in de wereld nastreven en die samen meer dan 314.000 werknemers vertegenwoordigen. De organisatie verenigt vandaag 2021 technologiebedrijven, waarvan 70 procent kmoís. Tegelijk zien we dat de grenzen tussen werkgevers en werknemers vervagen. We willen er echt zijn voor iederťťn die door technologie geÔnspireerd is. Technologische freelancers zijn als eenmansbedrijven bijvoorbeeld ook welkom in het bedrijvennetwerk van Agoria. We willen hen de kansen geven om te groeien, zowel in hun ondernemerschap als in hun diverse technologische expertises.Ē

Agoria wil tegen 2025 vijfduizend freelancers opnemen in zijn netwerk. De freelancers die aansluiten bij Agoria zullen via een online dienstverlening gebruik kunnen maken van de innovatiekennis en het brede bedrijvennetwerk. Daarnaast heeft Agoria ook een aantal partnerships afgesloten met organisaties die specifieke kennis en dienstverlening aanbieden voor mensen die kiezen voor een loopbaan als freelancer.

Voor de huidige leden van Agoria vormt Agoria Techlancers ook heel wat toegevoegde waarde. Digitale bedrijven en productiebedrijven kunnen via Agoria in contact komen met interessante experts voor tijdelijke opdrachten, flexibele werkkrachten of gespecialiseerde profielen. Er zijn ook leden voor wie werken met freelancers een nieuwe uitdaging vormt. Zij kunnen via het nieuwe netwerk leren hoe ze als opdrachtgever te werk kunnen gaan of via welke gespecialiseerde bedrijven ze projecten met freelancers kunnen outsourcen.

ďAgoria Techlancers is een samenvoeging van technologische freelancers. We willen de kwaliteit van Agoria waarborgen, maar ook tonen aan onze stakeholders dat we hiermee de specifieke markt van de technologische freelancers betredenĒ, aldus Geert Jacobs.

www.techlancers.be

Nieuwsbericht van Agoria, 07/10/2021


Feel free to share