Nieuwe UHF RFID-lezer maakt transparante logistieke stroom mogelijk

Pepperl+Fuchs levert al meer dan drie decennia betrouwbare RFID-systemen voor industriŽle toepassingen. In de fabrieksautomatisering worden deze systemen voornamelijk bediend via PLC's, voor veilige processen en en transparantie in de productie. De nieuwe UHF RFID lees/schrijfeenheid breidt het productaanbod verder uit. Het toestel laat toe om volledige transparantie te garanderen in de logistieke toepassingen die volgen op de productie.

De IUR-F800-V1D-4A* is ontworpen met de beproefde en internationaal gestandaardiseerde UHF-technologie (ISO 18000-63 of EPC Class 1 Gen 2) in het achterhoofd. Dit maakt een kostenefficiŽnte constructie van RFID-poorten mogelijk dankzij de aansluitmogelijkheid voor maximaal vier externe antennes.

Deze RFID-poorten maken een snelle, gelijktijdige detectie van grote hoeveelheden tags tijdens het transport mogelijk. Dat kan bijvoorbeeld handig zijn bij de geautomatiseerde inspectie van pakketten inkomende en uitgaande goederen en tijdens het transport tussen opslag- en productieruimten. De verkregen informatie kan naadloos geÔntegreerd worden in bestaande back-end systemen zoals ERP en MES, waardoor maximale transparantie in de hele logistieke ketting mogelijk is.Diverse types antennes zorgen voor een optimale aanpassing aan specifieke toepassingen. De krachtige UHF-lezer maakt lezen en schrijven over lange afstanden mogelijk. Bovendien heeft de lezer extra in- en uitgangen, bijvoorbeeld voor het aansluiten van sensoren of externe signaallampen. Duidelijk zichtbare LED's geven extra informatie over de huidige bedrijfsstatus. Zowel de IUR-F800-V1D-4A* als de bijbehorende antennes zijn dankzij de robuuste behuizingen geschikt voor veeleisende operationele omstandigheden.

Nieuwsbericht van Pepperl+Fuchs, 03/05/2024


Feel free to share

Newsletter

News

The Game Changer for Process Industries: Ethernet-APL

ACHEMA Opening: Strong call for international cooperation

Applied AI and Cutting-edge Technology Start-ups Dominate this Yearís 100 New Members of the World Economic Forumís Technology Pioneers Community

KNAPP Integrates First Pocket Sorter in Pharma Logistics

ENEOS and PFN Begin Worldís First AI-Based Autonomous Operation of Crude Oil Processing Unit

DuPont Announces Plan to Separate into Three Independent, Publicly Traded Companies


Agenda

18/09 - 19/09: Kunststoffen, Brabanthallen 's-Hertogenbosch (Nl)

08/10 - 11/10: Motek, Stuttgart (D)

13/11 - 14/11: Asset Performance Conference 2024, Flanders Meeting & Convention Center, Antwerpen

15/09/25 - 19/09/25: Schweissen & Schneiden, Messe Essen (D)

08/10/25 - 15/10/25: K, DŁsseldorf (D)