Stap over op de nieuwe efficiŽnte elektrische Toyota Traigo80

Toyota Material Handling Europe introduceert een nieuwe generatie elektrische 80-volt-heftrucks met een duurzame en robuuste vormgeving, voor zware lasten zowel binnen als buiten. Uiterst ergonomische modellen van 2 tot 3,5 ton met energiezuinige lithium-ion- batterij voor een hogere productiviteit. De nieuwe Toyota Traigo80 draagt bij aan veiliger, stiller, comfortabeler en kostenefficiŽnter intern transport.

De nieuwe elektrische Toyota Traigo80 heftruck is er in uitvoeringen met een hefvermogen van 2 tot 3,5 ton en een hefhoogte tot 6,5 meter. Klanten kunnen kiezen uit een compact chassis voor krappe ruimten of een langer chassis met een grotere batterij voor intensiever gebruik. Daarnaast zijn er nog twee nieuwe modellen met een chassis voor langere en grotere lasten bij een lastzwaartepunt van 600 mm.

Met zijn volledig metalen cabine en robuuste chassis is de Traigo80 ontworpen voor zware werkomstandigheden. Voor maximale prestaties buiten en optimaal chauffeurscomfort kunnen klanten kiezen voor de volledig gesloten cabine voor bescherming tegen slecht weer in combinatie met optimaal beschermde motoren voor duurzaamheid onder alle weersomstandigheden.

ďMet onze nieuwe elektrische Toyota Traigo80 heftruck kunnen klanten de productiviteit en efficiŽntie verbeteren, zonder dat dat ten koste gaat van betrouwbaarheid of duurzaamheid, zelfs bij de meest intensieve binnen- en buitentoepassingen. We zetten ons volledig in voor duurzaamheid en het terugdringen van de milieubelasting van onze producten, en daarom geloven we dat deze nieuwe elektrische truckmodellen in de toekomst een belangrijke rol gaan spelenĒ, zegt Jose Maria Gener, Vice President Sales & Marketing van Toyota Material Handling Europe.

Stap over op een hogere energie-efficiŽntie

De elektrische 80-volt-modellen zijn verkrijgbaar met verschillende energieoplossingen: lithium-ion, loodzuur en brandstofcel. Klanten kunnen twee slimme energiepakketten kiezen op basis van de high-density lithium-ion- batterijoplossingen van Toyota. Voor maximale energie-efficiŽntie, minder CO2-uitstoot en lagere energiekosten. Aan de hand van dit concept kunnen klanten voor hun werkpatronen de ideale combinatie van batterij en lader berekenen en daarbij rekening houden met de bedrijfstijden en geplande pauzes tijdens een normale dienst. Bij de meeste toepassingen kunnen de trucks dan meerdere diensten doorwerken zonder dat de batterij moet worden vervangen. Zo wordt op de kosten van extra batterij's en vervangingsapparatuur bespaard. De nieuwe Traigo80 met een kleine lithium-ion- batterij kan bijvoorbeeld een volledige dienst van acht uur doorwerken. Tijdens de normale bedrijfstijden hoeft de batterij maar twee keer een kwartier te worden geladen en tijdens de middagpauze nog eens 45 minuten. De lithium-ion- batterij van een Traigo80-truck hoeft niet te worden onderhouden, wat resulteert in een veel hogere energie-efficiŽntie.

De andere energieoplossing voor de Traigo80 is waterstof, waarmee emissievrij kan worden gewerkt en dat in luttele minuten kan worden bijgevuld. Voor gebruikers die al over een waterstofvoorziening beschikken, komen er H2-ready Traigo80-modellen. De batterij van de nieuwe elektrische 80-volt-truck kan snel en eenvoudig aan de zijkant worden vervangen Ė met behulp van een elektrische pallettruck Ė voor gebruikers die voor een lood batterij kiezen. De Traigo80 is ontworpen voor de zwaarste toepassingen, maar verbruikt dankzij verbeterde motoren en onderdelen nog altijd 15% minder energie dan het vorige model.

Stap over op verbeterde ergonomie en productiviteit

Het nieuwe chauffeurscompartiment is ergonomisch ontworpen en uitgerust met een nieuwe verstelbare armsteun en veel opbergvakken. Het chauffeurscompartiment kan nu worden voorzien van een optioneel geÔntegreerd kleurenaanraakscherm met belangrijke gegevens, zoals hefhoogte, lastgewicht en mastpositie. Het scherm bevindt zich binnen handbereik, zodat het snel en veilig kan worden bediend. Een multifunctioneel display met drukknoppen is eveneens verkrijgbaar.

De chauffeur kan verder uit een compleet nieuw assortiment de regelaars kiezen die het best bij zijn rijstijl passen: minihendels, ťťn multifunctionele joystick of multifunctionele hendels Ė voor optimale ergonomie en productiviteit tijdens de hele dienst. Het volledig zwevend chauffeurscompartiment gaat lawaai en trillingen tegen, voor meer comfort. Voor optimale efficiŽntie en voor de veiligheid van de chauffeur wordt de Toyota Traigo80 uitgerust met hulpfuncties, waaronder het bekende en beproefde System of Active Stability (SAS) van Toyota. SAS controleert continu het lastgewicht, de hefhoogte en de trucksnelheid, zodat de truck altijd stabiel is.

Stap over om uw werkzaamheden te meten en te verbeteren

De Toyota Traigo80 is leverbaar als een verbonden smart truck, waarmee klanten de veiligheid, productiviteit en kostenefficiŽntie van hun werkzaamheden kunnen volgen en verbeteren. Toyota Material Handling gaat door met geÔntegreerde telematica, die al sinds 2018 standaard is bij de magazijnmodellen. Nu zijn ook nieuwe functies beschikbaar voor de heftrucks met , te beginnen bij de nieuwe Traigo80.

Tot deze functies behoort een nieuw display voor de chauffeur met een gloednieuwe pre-operationele controlefunctie. Bovendien biedt de hardware van de volgende generatie meer inzicht om de productiviteit te verbeteren door te registreren wanneer de truck met of zonder last rijdt. Verder bewaakt de hardware de laadtoestand van de lithium-ion- of lood batterij, waardoor de batterij niet alleen langer meegaat, maar ook veiliger is.

Overstappen op onze nieuwe Traigo80-trucks biedt u een groot aantal voordelen: krachtige prestaties zonder uitstoot, verbeterde ergonomie voor uw chauffeurs, hogere veiligheid en beter comfort en zelfs stillere werkzaamheden en lagere kosten.

Nieuwsbericht van Toyota Material Handling Belgium, 06/10/2021


Feel free to share

Agenda

22/08 - 26/08: ACHEMA, Frankfurt am Main

30/08 - 02/09: TechniShow, Jaarbeurs Utrecht

13/09 - 17/09: AMB, Messe Stuttgart (D)

21/09 - 22/09: Design to Manufacturing (D2M), Kortrijk Xpo

27/09 - 30/09: Micronora, BesanÁon (F)

14/03/23 - 16/03/23: Embedded World, NŁrnberg

15/04/24 - 19/04/24: Wire/Tube, DŁsseldorf (D)