Toyota Material Handling sleept drie prijzen in de wacht

Toyota’s BT Levio P-serie, Traigo 80 en Tonero zijn stuk voor stuk onderscheiden door de kritische en deskundige iF-jury.

De organisatie van de iF Design Award ontving dit jaar inzendingen uit meer dan zestig landen. Door deze toenemende concurrentie op ontwerpgebied wordt het steeds lastiger om het diepgaande onderzoek door de internationale jury te overleven. Voor Toyota Material Handling was het daarom des te plezieriger om dit jaar maar liefst drie prestigieuze iF Design Awards in ontvangst te nemen.

Het feit dat het bedrijf internationale erkenning krijgt, bevestigt dat zijn ontwerpen op goede principes gebaseerd zijn. Hoewel alles wat Toyota Material Handling doet, doortrokken is van esthetiek, liggen er ook een aantal kernwaarden ten grondslag aan zijn ontwerpinspanningen. Een daarvan is eenvoud. Bestuurbaarheid, dat wil zeggen het idee om de behoeften van de bestuurder voorop te stellen, is nog zo’n kernwaarde. Toyota wil dat iedere gebruiker van zijn producten zich even comfortabel voelt.

De juryleden van de iF Design Award gaven hun goedkeuring aan drie heftrucks van Toyota die aan hun evaluatiecriteria voldeden. Als gevolg van Toyota’s wereldwijde ontwerpbenadering zijn de prijswinnende voertuigen in verschillende delen van de wereld ontworpen.

De BT Levio P-serie elektrische pallettruck en de elektrische Traigo 80-vorkheftruck zijn allebei in het European Design Center tot stand gekomen. En de derde winnaar, de 3,5 tot 8,0 tons Tonero-vorkheftruck, is in het Design Office in Japan ontwikkeld. Alledrie de voertuigen delen dezelfde kernwaarden en wereldwijde ontwerpbenadering.

“Omdat er zo veel tijd en moeite in het ontwerpen van een goede heftruck gaat zitten, zijn we ontzettend dankbaar dat we niet één maar drie onderscheidingen voor uitmuntende vormgeving hebben gewonnen”, zei Magnus Oliveira Andersson, Head of Design van Toyota Material Handling Europe.

De iF Design Awards worden op 27 februari 2015 uitgereikt tijdens BMW Welt in München.

Toyota’s producten worden van 18 juni tot en met 20 september 2015 getoond op de iF Design Exhibition in Hamburg.

Nieuwsbericht van Toyota Material Handling Belgium, 13/02/2015


Feel free to share


3D printen

Productoverzichten:
Machines voor plasticsMachines voor metaal
Technologieën:
FDMSLASLSSLMBJMJDEDEBM
Populair in 3D printen:
Barstjes in 3D printermarkt?
Design voor additive manufacturing
Afwerking van 3D geprinte werkstukken


Productivity.be

is een publicatie van
Redactiebureau ConScript

Contact

Erwin Vanvuchelen
+32 (0)475 64 99 34
erwin@conscript.be
erwinvanvuchelen