BT Lifter-handpalletwagen wint prestigieuze Japanse Long Life Design Award

De marktpositie van de BT Lifter, die in 1947 werd uitgevonden en in 1967 werd geÔntroduceerd, is nog steeds even sterk, want wereldwijd zijn tot nu toe meer dan drie miljoen exemplaren van deze beeldbepalende handpalletwagen verkocht.

De handpalletwagens van Toyota hebben hun huidige hoge niveau te danken aan twee Zweden, te weten Ivar Bryntse en Rune MonŲ. Samen hebben zij de weg bereid voor de interntransportsector. In 1947 kwam Ivar Bryntse, die ook betrokken was bij de ontwikkeling van de Europallet, op het idee van de hydraulische palletwagen. Precies twintig jaar later presenteerde industrieel vormgever Rune MonŲ het baanbrekende en vaak gekopieerde ontwerp van de BT Lifter, waarmee hij de wereldnorm voor handpalletwagens vestigde.

Op basis van het Kaizen-principe van Toyota is de BT Lifter in de loop der jaren voortdurend verbeterd en uitgegroeid tot een universele truck die geschikt is voor allerlei toepassingen. De befaamde BT Lifter loopt vanaf zijn marktintroductie voorop als het gaat om ergonomie, kracht en prestaties. Het ontwerp van deze palletwagen is gebaseerd op vier kernwaarden: veiligheid, productiviteit, duurzaamheid en eenvoud. Op de BT Lifter, die volgens het Toyota Production System voor kwaliteitsverbetering wordt gemaakt, zit een unieke, levenslange garantie. Hiermee worden het efficiŽnte ontwerp, de aandacht voor details en de superieure productienormen benadrukt.

De winnaars van de gerenommeerde Japanse Long Life Design Award, die sinds 1957 elk jaar is toegekend, worden op 30 oktober bekendgemaakt tijdens de prijsuitreiking in Tokio.

Nieuwsbericht van Toyota Material Handling Belgium, 26/10/2015


Feel free to shareProductivity.be

is een publicatie van
Redactiebureau ConScript

Contact

Erwin Vanvuchelen
+32 (0)475 64 99 34
erwin@conscript.be
erwinvanvuchelen