Phoenix Contact eerste Belgische speler met T‹V-certificering rond cybersecurity

Op 5 november behaalde Phoenix Contact BelgiŽ na een succesvolle audit het T‹V Ė certificaat IEC62443-2-4. Dat geldt als dť referentie voor cybersecurity binnen de industriŽle branche. Het gaat om het eerste Belgische bedrijf met een eigen IEC62443 T‹V-certificaat.

Automatisering heeft voor heel wat nieuwe toepassingen gezorgd in de industriŽle wereld en de efficiŽntie en productiviteit enorm verhoogd. Maar er is een keerzijde aan de medaille: een digitale wereld in verandering brengt ook risicoís met zich mee op het vlak van beveiliging. Daarom de noodzaak van het T‹V Ė certificaat: bedrijven met dit kwaliteitslabel hebben verregaande en kwantificeerbare stappen genomen om de veiligheid van hun producten en/of diensten te garanderen.

Gebaseerd op internationale norm voor industriŽle cybersecurity

Het T‹V - certificaat baseert zich op IEC 62443, de norm voor cybersecurity voor industriŽle automatisatie en controlesystemen. ďHet T‹V Ė certificaat toont aan dat we zowel kwalitatieve, veilige componenten en oplossingen aanbieden alsook advies verstrekken aan organisaties op vlak van cybersecurityĒ, vertelt Peter-Jan Deltour, Industrial Network & Security Specialist bij Phoenix Contact BelgiŽ. ďWe passen dus niet alleen zelf de norm toe op onze eigen projecten aan de hand van een specifiek draaiboek, maar kunnen voortaan ook automatiseringsprojecten en software uitvoeren volgens IEC 62443. Ook bestaande installaties analyseren en bijsturen qua veiligheid is hierin vervatĒ.

Hiermee is Phoenix Contact BelgiŽ ťťn van de eerste bedrijven die daadwerkelijk kan bijstaan bij de implementatie van de NIS regelgeving voor kritische infrastructuur.

Wat is een T‹V-certificering?

T‹V Ė certificaten worden uitgereikt door T‹V Sud, een zeer gereputeerd Duits keuringsorganisme. Het toont aan dat een bedrijf veilige, kwalitatieve en/of milieuverantwoorde diensten of producten levert. Het T‹V Ė certificaat toont aan potentiŽle partners of klanten dat een bedrijf een betrouwbare partij is en conform alle reglementeringen werkt.

Nieuwsbericht van Phoenix Contact, 25/11/2019


Feel free to shareProductivity.be

is een publicatie van
Redactiebureau ConScript

Contact

Erwin Vanvuchelen
+32 (0)475 64 99 34
erwin@conscript.be
erwinvanvuchelen