Phoenix Contact

Met het hoofdkantoor in Blomberg, Duitsland, is Phoenix Contact een wereldwijde marktleider in de ontwikkeling van componenten, systemen en oplossingen op het gebied van elektrotechniek, elektronica en automatisering. Het familiebedrijf heeft wereldwijd 17.600 medewerkers in dienst en boekte in 2019 een omzet van 2,48 miljard euro. De Phoenix Contact Groep is in meer dan 100 landen ter plaatse aanwezig en omvat naast 18 bedrijven in Duitsland ook meer dan 55 internationale verkoopfilialen.

Phoenix Contact ontwerpt oplossingen voor de toekomst met trendsettende verbindings- en automatiseringstechniek. Wij effenen de weg voor de toekomst door relevante trends overal te beheersen waar deze nodig zijn - bij transportinfrastructuur, e-mobiliteit, schoon water, regeneratieve energieŽn en intelligente toevoernetwerken, energie-efficiŽnte machinebouw en systeembouw. De markten worden ondersteund met holistische oplossingsconcepten, waaronder engineering- en opleidingsdiensten en diensten die op hun specifieke eisen zijn afgestemd.

Phoenix Contact ondersteunt de digitale transformatie met zijn producten, systemen en oplossingen. Dankzij uitgebreide eigen ervaring in de machinebouw is Phoenix Contact bekend met de eisen van digitalisering en geÔntegreerde gegevensstromen van engineering tot productie en verder over de gehele productlevenscyclus.

twitter.com/PhoenixContactB
www.phoenixcontact.be

Universele runtime omgeving voor de procesindustrie

Productivity.be - Met de oprichting van Universal Automation werd eind vorig jaar een nieuw platform gecreŽerd dat de ambitie heeft om automatiseringsoplossingen voor de procesindustrie volledig hardware-onafhankelijk te maken. Het concept is analoog aan dat van PLCopen en moet het mogelijk maken om een generiek DCS-systeem te creŽren met open, gestandaardiseerde hard- en software.


PROFINET op een draadloos 5G-netwerk

Phoenix Contact - Phoenix Contact heeft samen met de Belgische netwerkoperator Proximus een succesvolle test van PROFINET op een draadloos 5G-netwerk uitgevoerd. Deze prestatie markeert een belangrijke mijlpaal voor Industrie 4.0-toepassingen en ontsluit het gebruik van dit toonaangevende fabrieksautomatiseringsprotocol in combinatie met ultrasnelle, ultrabetrouwbare 5G mobile private networks (MPN's).


NAMUR Open Architecture (NOA) wordt concreet

Productivity.be - NAMUR, de gebruikersvereniging inzake procesautomatisering, heeft een aantal concrete implementaties gerealiseerd van NOA Ė het concept voor het ontsluiten van data in grote process plants. De Namur Open Architecture voorziet in het creŽren van een communicatiekanaal naast de klassieke automatiseringspiramide om data uit het veld rechtstreeks naar het IT-niveau te brengen.


SPS: Hoogmis van de digitalisering

Productivity.be - De 30-ste editie van de SPS beurs in NŁrnberg is uitgedraaid op een hoogmis van de digitalisering, met veel aandacht voor de nieuwe generatie van automatiseringsplatformen die de afgelopen jaren tot stand zijn gekomen. In dit artikel bekijken we enkele highlights van de beurs die mooi illustreren hoe ingrijpend de kijk op industriŽle automatisering veranderd is.


Phoenix Contact eerste Belgische speler met T‹V-certificering rond cybersecurity

Phoenix Contact - Op 5 november behaalde Phoenix Contact BelgiŽ na een succesvolle audit het T‹V Ė certificaat IEC62443-2-4. Dat geldt als dť referentie voor cybersecurity binnen de industriŽle branche. Het gaat om het eerste Belgische bedrijf met een eigen IEC62443 T‹V-certificaat.


Agenda

22/08 - 26/08: ACHEMA, Frankfurt am Main

30/08 - 02/09: TechniShow, Jaarbeurs Utrecht

13/09 - 17/09: AMB, Messe Stuttgart (D)

21/09 - 22/09: Design to Manufacturing (D2M), Kortrijk Xpo

27/09 - 30/09: Micronora, BesanÁon (F)