Het meest compacte Motion Control System op de markt

De nieuwe Integrated Motion Controller 22xxBX4 IMC is ingebouwd in de krachtige borstelloze motoren uit de FAULHABER productserie 22xx...BX4. De controller biedt uitgebreide functies en performance. De controller verlengt de motor met slechts 18 mm, inclusief een servocontroller met compleet functiepakket en een 12-bits encoder. Bovendien is bij alle verschillende uitvoeringen van de controller de volledige performance van de motor beschikbaar.

CANopen-uitvoering is perfect voor netwerken in de industrile automatisering. De controller is volledig compliant met de standaard CiA 402 voor servo-aandrijvingen, zodat directe ondersteuning van gangbare PLC's geen probleem is. Maar ook met de RS232-versie kunnen meerdere aandrijvingen worden aangestuurd vanaf een enkele poort van de master. Typische taken zoals homing van de aandrijving kan de gentegreerde Motion Controller direct uitvoeren met lokale digitale en analoge I/O's.

Alternatief kunnen beide versies ook zonder master als "stand-alone" worden gebruikt. De digitale en analoge I/O's kunnen dan flexibel worden ingezet voor lokale aansturingstaken of voor specifieke doelwaarden en huidige waarden.

De compacte controllers 22xxBX4 IMC werken natuurlijk ook in combinatie met vele producten uit het assortiment van FAULHABER, zoals de compacte GPT-tandwielkasten en de nieuwe lineaire actuatoren 22L.

Efficint en bijzonder dynamisch

De ingebouwde stroombesturing beschermt het systeem automatisch tegen overbelasting, en er is ook een diagnosefunctie. Regeling van koppel, snelheid en positie zijn ondersteund volgens de standaard voor servo-aandrijvingen. Hiernaast heeft de controller een uitstekende elektromagnetische compatibiliteit en natuurlijk het verplichte EC-keurmerk.

De borstelloze motoren met de nieuwe Integrated Motion Controller 22xxBX4 IMC zijn verkrijgbaar in twee lengtes met een indrukwekkende verhouding tussen omvang en performance, en extreem dynamische karakteristieken. Ze zijn geschikt voor uiteenlopende marktsegmenten, zoals medische en laboratoriumtechnologie, automatiseringstechnologie, robotica en gespecialiseerde industrile machines.

Het ontwerp met kleine diameter biedt gebruikers een compleet systeem met een minimale behoefte aan ruimte, resources en bedrading. U kunt het simpelweg aansluiten op uw toepassing en aan het werk gaan. Daarnaast is de gratis software Motion Manager 7.1 van FAULHABER waarschijnlijk de beste in zijn klasse voor eenvoudige configuratie en systeemintegratie. De interface ondersteunt een makkelijke systeemconfiguratie en biedt toegang tot de uitgebreidere diagnosefuncties. Voor een snelle start zijn er programmeeradapters beschikbaar voor RS232, CANopen en USB.

Nieuwsbericht van Faulhaber, 17/04/2024


Feel free to share

Newsletter

News

The Game Changer for Process Industries: Ethernet-APL

ACHEMA Opening: Strong call for international cooperation

Applied AI and Cutting-edge Technology Start-ups Dominate this Years 100 New Members of the World Economic Forums Technology Pioneers Community

KNAPP Integrates First Pocket Sorter in Pharma Logistics

ENEOS and PFN Begin Worlds First AI-Based Autonomous Operation of Crude Oil Processing Unit

DuPont Announces Plan to Separate into Three Independent, Publicly Traded Companies


Agenda

18/09 - 19/09: Kunststoffen, Brabanthallen 's-Hertogenbosch (Nl)

08/10 - 11/10: Motek, Stuttgart (D)

13/11 - 14/11: Asset Performance Conference 2024, Flanders Meeting & Convention Center, Antwerpen

15/09/25 - 19/09/25: Schweissen & Schneiden, Messe Essen (D)

08/10/25 - 15/10/25: K, Dsseldorf (D)