Faulhaber

FAULHABER is gespecialiseerd in het ontwikkelen, produceren en inzetten van hoognauwkeurige miniatuuraandrijvingssystemen, servocomponenten en aandrijfelektronica met tot wel 200 Watt uitgangsvermogen. Hierbij hoort naast het uitvoeren van klantspecifieke totaaloplossingen ook een uitgebreid aanbod aan standaardproducten zoals borstelloze motoren, DC-minituurmotoren, stappenmotoren, encoders en motion controllers. Het FAULHABER-handelsmerk wordt over de hele wereld erkend als symbool van kwaliteit en betrouwbaarheid in complexe toepassingsgebieden zoals medische technologie, fabrieksautomatisering, precisie-optica, telecommunicatie, lucht- en ruimtevaart en robotica. Van de krachtige DC-motor met een continukoppel van 200 mNm tot aan de delicate microaandrijving met een buitendiameter van 1,9 mm omvat het portfolio van FAULHABER meer dan 25 miljoen mogelijkheden om voor elke toepassing een optimaal aandrijfsysteem samen te stellen. Deze modulaire technologie is tevens de basis voor aanpassingen waarmee we op bijzondere klantenwensen voor speciale uitvoeringen in kunnen gaan.

www.faulhaber.com

Het meest compacte Motion Control System op de markt

Faulhaber - De nieuwe Integrated Motion Controller 22xx…BX4 IMC is ingebouwd in de krachtige borstelloze motoren uit de FAULHABER productserie 22xx...BX4. De controller biedt uitgebreide functies en performance. De controller verlengt de motor met slechts 18 mm, inclusief een servocontroller met compleet functiepakket en een 12-bits encoder. Bovendien is bij alle verschillende uitvoeringen van de controller de volledige performance van de motor beschikbaar.


Olympische shows en kunstmanen

Faulhaber - Laserprojecties worden ingezet op beurzen, voor advertenties, in kunstinstallaties en tijdens architectuurevenementen. Achter de magisch oplichtende patronen schuilt complexe technologie en bij veel van de spectaculairste shows is die afkomstig van de Berlijnse specialisten van LaserAnimation Sollinger. Voor de uitlijning van laserstralen en het creëren van lichteffecten wordt gebruikgemaakt van motoren van Faulhaber.


Razendsnel aanpassingsvermogen is de sleutel tot succes

Faulhaber - In de industrie en logistiek voeren robots over het algemeen monotoon werk uit, dat ze vrijwel eindeloos kunnen herhalen met gelijkblijvende nauwkeurigheid. Een nieuw type gereedschapswisselaar verandert deze specialisten voor grote oplages in een flexibele allrounders, die zelfs de kleinste oplages en afzonderlijke componenten kostenefficiënt kunnen produceren.


Autonome transportsystemen worden complexer

Faulhaber - Door de ontwikkelingen van Industrie 4.0 en Intralogistiek 4.0 verandert de productieomgeving, en daarmee ook de impact van automatisch geleide voertuigen (AGV's) en autonome mobiele robots (AMR's). Om ervoor te zorgen dat de industrie de trends kan bijhouden, hebben Markus Fenn en Prof. Dr. Stefan May het platform Eduard ontwikkeld voor onderwijs en prototypering. Eduard is ideaal om de huidige trends in kaart te brengen.


Ironhand superpower under control

Faulhaber - Werkgerelateerde aandoeningen aan het bewegingsapparaat vormen een van de belangrijkste reden voor langdurig werkverzuim: 45% van alle beroepsziekten bestaat uit problemen met nek, schouders en armen die zijn ontstaan op de werkvloer. In Europa liggen de kosten hiervoor jaarlijks bij zo´n 2,1 miljard euro. Om dit soort blessures te voorkomen wordt onder andere ingezet op wearables, kleding met ingebouwde technologie.


Multispot-optiek voor lasersolderen en lassen

Faulhaber - Laserstralen worden in toenemende mate gebruikt als hulpmiddel voor het verbinden van componenten, met name voor lassen en solderen, bijvoorbeeld in de automobielindustrie. Laserline heeft nu multispot-optiek ontwikkeld voor laser-solderen en -lassen, waardoor ook bijzonder moeilijke materialen kunnen worden verwerkt. Motoren van FAULHABER zorgen voor een correcte verdeling van de spot-energie.


Newsletter

News

Augmented Reality for Enterprise Alliance Announces the AR Safety Infographic

AGV wireless evolution

Powerhouse for promising upswing

Snowflake launches Arctic: the most open, enterprise-grade Large Language Model

Introducing the Composability Framework V1.1

FieldComm Group and FDT Group Explore Strategic Business Collaboration


Agenda

28/05: Industrie & Maintenance, Namur Expo (B)

05/06 - 06/06: Vision, Robotics & Motion, Brabanthallen, 's-Hertogenbosch

10/06 - 14/06: ACHEMA, Frankfurt am Main (D)

18/09 - 19/09: Kunststoffen, Brabanthallen 's-Hertogenbosch (Nl)

08/10 - 11/10: Motek, Stuttgart (D)

13/11 - 14/11: Asset Performance Conference 2024, Flanders Meeting & Convention Center, Antwerpen

15/09/25 - 19/09/25: Schweissen & Schneiden, Messe Essen (D)

08/10/25 - 15/10/25: K, Düsseldorf (D)