Rethink Robotics stopt ermee

Slecht nieuws voor Baxter en Sawyer – misschien wel de twee meest sympathieke van alle collaborative robots. Hun fabrikant – het Amerikaanse Rethink Robotics – heeft vorige week bevestigd de deuren te sluiten. Als absolute pionier in de wereld van collaborative robots is het bedrijf er niet in geslaagd deze positie te verzilveren.

Rethink Robotics stopt er dus mee. Dat heeft CEO Scott Eckert vorige week bevestigd aan The Robot Report. Het bedrijf dat tien jaar geleden opgericht werd, is er niet in geslaagd winstgevend te worden. Gesprekken met een kandidaat overnemer konden ook niet succesvol afgerond worden. Daarom werd beslist de activiteiten te stoppen. De intellectuele eigendommen van het bedrijf zullen later verkocht worden.

Rethink Robotics was een van de absolute pioniers in collaborative robots. Het bedrijf uit Boston heeft een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling en het populariseren van het concept.

Een van de vindingen van het bedrijf waren elastische aandrijvingen waardoor de machines “meegaven” wanneer ze in contact kwamen met een operator.

In 2011 lanceerde het bedrijf Baxter – een twee-armige robot met als meest opvallende en herkenbare feature het aanraakscherm dat de robot een geanimeerd gezicht gaf.

In 2015 werd Sawyer ontwikkeld – een eenarmige robot die met hogere krachten en precisie meer gericht was op industriële toepassingen.

In die markt is het bedrijf echter nooit echt doorgebroken. Rethink Robotics werd er ingehaald door Universal Robots en heel wat klassieke fabrikanten van industriële robots die intussen ook performante collaboratieve robots aanbieden.

© Productivity.be, 10/10/2018


Feel free to share


3D printen

Productoverzichten:
Machines voor plasticsMachines voor metaal
Technologieën:
FDMSLASLSSLMBJMJDEDEBM
Populair in 3D printen:
Barstjes in 3D printermarkt?
Design voor additive manufacturing
Afwerking van 3D geprinte werkstukken


Productivity.be

is een publicatie van
Redactiebureau ConScript

Contact

Erwin Vanvuchelen
+32 (0)475 64 99 34
erwin@conscript.be
erwinvanvuchelen