Public cloud groeit minder snel dan verwacht

Barracuda heeft een nieuw onderzoek voorgesteld: Future Shock: The Cloud Is The New Network peilt naar de adoptie van public cloud. Voor dit onderzoek zijn 750 IT-beslissers gevraagd naar hun ervaringen met public cloud en naar hun bekommernissen die de adoptie ervan afremmen.

Uit het onderzoek blijkt dat het gebruik van de public cloud blijft groeien, maar dat security nog steeds een grote barriŤre is. Organisaties moeten rekening houden met een groot aantal en een sterke variŽteit van cyberdreigingen.

Enkele uitkomsten van het onderzoek:

ē Gemiddeld 45% van de IT-infrastructuur van organisaties draait momenteel in de public cloud, terwijl een onderzoeksrapport van Barracuda uit 2018 55% voorspelde voor 2020. De ratio zal binnen vijf jaar 76% benaderen, volgens het nieuwe Future Shock rapport.

ē Security is voor 70% van de respondenten de belangrijkste zorg die de adoptie van de cloud afremt, van de beveiliging van de infrastructuur, de impact van cyberaanvallen tot de beveiliging van toepassingen in de public cloud. Driekwart (75%) van de respondenten zegt dat ze al eens het doelwit zijn geweest van een aanval.

ē Daarnaast is ook de integratie van de public cloud met bestaande, vaak oudere technologie, private cloud en met on-premises infrastructuur een voorname zorg van de respondenten.

ē Als oplossing kiezen de respondenten het vaakst voor een beveiligd software-defined wide-area network (SD-WAN) in combinatie met public cloud. Bijna een kwart (23%) van de respondenten heeft al SD-WAN uitgerold, terwijl nog eens ruim de helft (51%) momenteel bezig is met de uitrol of verwacht dit binnen 12 maanden te gaan doen.

www.barracuda.com/cloud-market

Nieuwsbericht van Barracuda Networks, 24/02/2020


Feel free to shareProductivity.be

is een publicatie van
Redactiebureau ConScript

Contact

Erwin Vanvuchelen
+32 (0)475 64 99 34
erwin@conscript.be
erwinvanvuchelen