RoboJob weer aan zet bij Mazak

Ook dit jaar is RoboJob weer aan zet bij Mazak in Haasrode, dat naar goede gewoonte haar Open House organiseert met het eindejaar in zicht. RoboJob mag er haar standaardproducten voor CNC-automatisering opnieuw demonstreren, ondertussen al voor de zesde keer.

Keer op keer wordt het vertrouwen in RoboJob bevestigd door Mazak, en dat doet duidelijk deugd bij Helmut De Roovere, mede-oprichter en –zaakvoerder van de Belgische marktleider in CNC-automatisering: “Al van bij onze start hebben we een heel goede verstandhouding,” aldus De Roovere, “maar het is aan ons om dat vertrouwen te bevestigen. Dat kunnen we enkel doen door de beste producten en best mogelijke service aan te bieden aan onze gezamenlijke klanten, en dat zijn er ondertussen al heel wat.”

Mazak-klanten zoals Van Bussel Metaaltechniek uit Nederland of Platteau uit België zijn maar enkele van de vele referenties die op de website van RoboJob staan te pronken. Het zijn stuk voor stuk toonaangevende bedrijven die de stap naar automatisering reeds gezet hebben, en RoboJob heeft er goede hoop op dat er nog vele mogen volgen. “Het is immers de enige manier om de stap te zetten naar een moderne productie-omgeving, waarbij Winstgevenheid, Flexibiliteit en Efficiëntie centraal staan. Gelukkig hebben de bedrijfsleiders in België en Nederland dat goed ingezien, en zit CNC-automatisering flink in de lift,” aldus De Roovere.

Die trend zet zich natuurlijk niet enkel door in de Benelux, maar in alle West-Europese landen. Initiatieven zoals Industrie 4.0 of Factory of the Future zijn daar uiteraard niet vreemd aan. Dat mocht RoboJob ook aan de levende lijve ondervinden in Duitsland, waar het op een zeer succesvolle deelname aan de AMB mocht terugblikken. Ook in Frankrijk kent de Belgische CNC-specialist een pijlsnelle start. Niet toevallig werkt het ook daar samen met dealers van Mazak.

Op 29 en 30 november, en op 1 december kunnen de Belgische, Nederlandse en Luxemburgse verspaners terecht bij Mazak, dat haar deuren telkens opent van 14 tot 21u in het gloednieuwe Europees Logistiek Centrum te Haasrode. RoboJob demonstreert er de Turn-Assist 250 en de Mill-Assist Essential. De Open House van Mazak wordt dit jaar georganiseerd in het kader van moderne productietechnieken, die moeten zorgen voor een hoger rendement, meer flexibiliteit en meer efficiëntie.

Met het nieuwe software platform dat gedemonstreerd wordt, toont RoboJob zich klaar voor de toekomst. “Dit nieuwe platform zorgt immers voor een moderne, intuïtieve gebruikservaring. Naast alle bestaande functionaliteiten – we hebben reeds de meeste standaardfuncties in de markt – hebben we heel wat nieuwe features opgenomen Zo wordt er sterk gebruik gemaakt van 3D visualisaties,” legt R&D Manager Peter De Roovere uit. “Pas je de afmetingen van een werkstuk aan, dan krijg je het resultaat in 3D te zien. Je ziet hoe werkstukken door de robot opgenomen worden en hoe ze in de klauwplaat of opspanning geplaatst worden. Bovendien kan de gebruiker steeds het camerastandpunt draaien, om deze acties vanuit alle mogelijke hoeken te bekijken. We maken het onze klanten met andere woorden dus nog een pak gemakkelijker, want nog voor ze op de start-knop drukken hebben ze alle acties van de robot reeds goedgekeurd.”

Nieuwsbericht van RoboJob, 08/11/2016, Foto: RoboJob


Feel free to share


3D printen

Productoverzichten:
Machines voor plasticsMachines voor metaal
Technologieën:
FDMSLASLSSLMBJMJDEDEBM
Populair in 3D printen:
Barstjes in 3D printermarkt?
Design voor additive manufacturing
Afwerking van 3D geprinte werkstukken


Productivity.be

is een publicatie van
Redactiebureau ConScript

Contact

Erwin Vanvuchelen
+32 (0)475 64 99 34
erwin@conscript.be
erwinvanvuchelen