RoboJob

RoboJob is dé specialist in het automatisch beladen en ontladen van CNC-machines. RoboJob werd opgericht in 2007 als een dochteronderneming van Aluro-Group NV om zich autonoom bezig te houden met het terug rentabiliseren van de verspanende industrie die jaar na jaar door de gewijzigde marktsituatie haar marge heeft zien afnemen. Met meer dan 25 jaar ervaring in de verspanende industrie én meer dan 40 jaar ervaring in machinebouw heeft RoboJob alle know-how in huis om uiterst gebruiksvriendelijke standaardoplossingen te bouwen die de verspanende industrie weer rendabel kunnen maken.

www.robojob.eu

Automatisering voor de werkvloer én voor thuis

RoboJob - Het is volop aftellen naar Machineering, al jaren de belangrijkste beurs voor de Belgische maakindustrie. Voor RoboJob is het al de zesde keer dat het zal deelnemen, en voor deze editie hoopt de marktleider in CNC-automatisering heel wat bezoekers naar Brussel te lokken. Niet enkel met automatisering voor op de werkvloer, maar ook voor thuis.


Nieuw automatiseringsconcept: Pallet-Load

RoboJob - Automatisering zit in de lift. Wanneer eind maart de eerste regio’s en landen in lockdown gingen, werden duizenden bedrijven gedwongen om de deuren te sluiten. Werknemers moesten van thuis werken, en verschillende productiebedrijven lagen stil. Met uitzondering van die bedrijven die de afgelopen jaren hadden ingezet op automatisering.


Robojob organiseert workshops rond CNC-automatisering

RoboJob - Nu er dit jaar geen beurzen meer op de planning staan bij RoboJob, zet de internationale marktleider in CNC-Automatisering andere middelen in om klanten te informeren. Op 8 oktober vindt in Duitsland de eerste Automation Team Day plaats, en in België staan er maandelijks twee workshops op het programma.


Leasingformules nu ook in de Benelux

RoboJob - Tijdens de EMO-beurs in september vorig jaar maakte RoboJob een nieuw partnership bekend: samen met de GEFA Bank biedt de internationale marktleider in CNC-automatisering voortaan ook de mogelijkheid aan om robotsystemen te leasen. Tot dusver enkel in Duitsland, maar daar komt nu verandering in.


RoboJob trekt met Nominatie op zak naar TechniShow

RoboJob - Van 17 tot 20 maart 2020 neemt RoboJob weer deel aan de belangrijkste vakbeurs in de Benelux: TechniShow. Al voor de vijfde keer ondertussen. Wat het deze keer extra bijzonder maakt, is dat de Belgische CNC-specialist genomineerd werd voor de Innovation Awards in de categorie ‘New Tech’.


Standaard interface voor de automatisering van bestaande machines

RoboJob - Enkele maanden nadat Humacs Krabbendam en RoboJob hun strategisch partnership aankondigden, worden de eerste resultaten concreet. Beide bedrijven hebben samen een standaard interface ontwikkeld waarmee bestaande CNC-machines sneller en makkelijker kunnen worden geautomatiseerd.


RoboJob onderscheiden met FANUC Grand Award

RoboJob - Twee jaar nadat RoboJob de prestigieuze Application Award van FANUC binnenhaalde, heeft de robotspecialist uit Heist-op-den-Berg deze keer de absolute hoofdvogel afgeschoten. Deze editie mocht RoboJob immers de hoofdprijs ontvangen tijdens de tweejaarlijkse Award Ceremonie van FANUC in Japan. Een bedrijf kan de FANUC Grand Award slechts één keer ontvangen, en krijgt daarmee de hoogst mogelijke erkenning van FANUC.


Robojob investeert in nieuw technologiecentrum in Duitsland

RoboJob - Ook in een periode van economische onzekerheid, met de Brexit, de handelsoorlog tussen China en de Verenigde Staten en een slabakkende automobielindustrie blijft RoboJob investeren. Het bedrijf blijft op zoek naar nieuwe collega’s en telt verschillende openstaande vacatures. Bovendien bouwde RoboJob het afgelopen jaar een nieuwe vestiging in Duitsland. Het nieuwe Technologiecentrum opent in januari officieel de deuren.


RoboJob voor de derde keer naar EMO

RoboJob - RoboJob trekt weer naar Hannover. Daar neemt het in september al voor de derde keer deel aan de EMO-beurs, ’s werelds grootste beurs in de maakindustrie. RoboJob belooft ook voor deze deelname weer alle registers open te trekken.


Robotisering op de werkvloer

RoboJob - In de zomer van vorig jaar lanceerde RoboJob een whitepaper over Industrie 4.0 in de Maakindustrie. Daarin gaf de Belgische marktleider in CNC-automatisering haar visie weer over hoe dit abstracte begrip op een pragmatische wijze in de praktijk kan worden omgezet. Een goed jaar later pakt de Belgische automatiseringsspecialist uit met een nieuwe whitepaper.


Duitse verspaners klaar voor CNC-automatisering

RoboJob - Enkele weken terug organiseerde Hommel – de Duitse verdeler van Okuma-machines in Duitsland – voor de derde keer een evenement in samenwerking met RoboJob. De workshop was in een mum van tijd volzet, en na afloop bleek dat de Duitse verspaners meer dan ooit klaar zijn voor CNCautomatisering. Niet in het minst omdat ze bij RoboJob terecht kunnen voor eenvoudige, laagdrempelige standaardoplossingen.


RoboJob weer aan zet bij Mazak

RoboJob - Ook dit jaar is RoboJob weer aan zet bij Mazak in Haasrode, dat naar goede gewoonte haar Open House organiseert met het eindejaar in zicht. RoboJob mag er haar standaardproducten voor CNC-automatisering opnieuw demonstreren, ondertussen al voor de zesde keer.


RoboJob doet succesvolle intrede in Frankrijk

RoboJob - Begin april nam RoboJob voor het eerst deel aan een beurs in Frankrijk, het Salon de l’Industrie. Het was de eerste stap naar een nieuwe markt voor de Belgische specialist in CNC-automatisering. Een goede maand later mag men al spreken van een uitzonderlijk goede start, want de interesse en de vraag blijken erg groot.


RoboJob lanceert twee nieuwe producten

RoboJob - In aanloop naar de Techni-Show – die in Utrecht plaatsvindt van 15 tot en met 18 maart 2016 – maakte RoboJob eerder al bekend dat het er een nieuw product zou voorstellen. De afgelopen weken werd er druk gespeculeerd over wat dat nieuwe product zou worden. Vandaag werd het lange wachten beloond, en de Belgische specialist in CNC-automatisering verraste daarbij opnieuw.


RoboJob stunt met beurspromoties voor Techni-Show

RoboJob - 15 tot en met 18 maart 2016 staat met stip genoteerd in de agenda van RoboJob. Dan vindt immers de Techni-Show plaats, de grootste en belangrijkste vakbeurs van de Benelux voor de verspaning en de machinebouw. De marktleider in CNC-automatisering belooft een nieuw product voor te stellen op de Techni-Show, en pakt bovendien nu ook uit met beurspromoties.


2015 blijkt nieuw recordjaar voor RoboJob

RoboJob - Het nieuwe jaar is nog maar net van start gegaan, en RoboJob legt de lat voor 2016 alweer hoger dan ooit te voren. 2015 bleek immers een nieuw recordjaar voor de Belgische marktleider in CNC-automatisering. De verkoop loopt als een trein, en ook in het buitenland slaat de formule van de flexibele, doch eenvoudige automatisering aan.


Assenuitbreiding blijkt een schot in de roos

RoboJob - Het is net één jaar geleden dat RoboJob – de Belgische marktleider in het automatisch beladen en ontladen van CNC-machines – op de Duitse AMB-beurs uitpakte met drie innovaties. Eén van die drie innovaties was de Assenuitbreiding, waarmee behalve schijven, ook assen automatisch beladen en ontladen kunnen worden op CNC-draaimachines. Een jaar na datum hebben al 17 klanten de uitbreiding aangekocht.


RoboJob verhoogt de efficiëntie van haar klanten

RoboJob - Automatisering van CNC-machines is aan een steile opmars bezig. De laatste jaren hebben verschillende partijen zich toegelegd op het automatisch beladen en ontladen van CNC-machines. Daarbij richtte het Belgische RoboJob zich van bij de start op de kleine en middelgrote series, waarvoor het standaardproducten ontwikkelde die snel kunnen worden ingesteld, en die bijgevolg het rendement van de CNC-machine aanzienlijk verhogen.


5 vernieuwingen voor de Belgische markt

RoboJob - RoboJob blikt zeer tevreden terug op een erg drukke week. Van 25 tot en met 27 maart 2015 nam de Belgische marktleider in CNC-automatisatie niet enkel deel aan de MTMS-beurs, maar ook aan een Open House bij Mazak. Daarbij stelde de Belgische automatisatiespecialist maar liefst 5 vernieuwingen voor de Benelux markt voor.


RoboJob bouwt voor- en nabewerkingen uit tot standaardfuncties

RoboJob - De sterke opmars van het automatisch beladen en ontladen van CNC-machines staat al langer buiten kijf. Maar het hoeft niet op te houden bij het automatisch beladen en ontladen van CNC-machines. Daarom bouwt marktleider RoboJob nu ook de voor- en nabewerkingen uit tot standaardfuncties. Elke minuut dat een robot stilstaat, is immers een minuut waarop hij wat anders zou kunnen doen.


Newsletter

News

Gartner Identifies the Top Cybersecurity Trends for 2024

FPT Industrial, CGM and Bimotor power the construction of the world's longest immersed tunnel

Roger Lemmens Appointed as Chief Operating Officer at Pauwels Consulting

Figure announces commercial agreement with BMW Manufacturing to bring general purpose robots into automotive production

CNH: €150 million investment in Harvesting Center of Excellence

Economic optimism doubles, yet almost half of CEOs do not believe their businesses will be viable in a decade as tech and climate pressures accelerate


Agenda

20/03 - 21/03: Maintenance, Antwerp Expo (B)

20/03 - 21/03: Pumps & Valves, Antwerp Expo (B)

27/03 - 28/03: Design to Manufacturing (D2M), Kortrijk Xpo (B)

15/04 - 19/04: Wire/Tube, Düsseldorf (D)

22/04 - 26/04: Hannover Messe, Hannover (D)

14/05 - 16/05: Advanced Manufacturing, Antwerp Expo (B)

15/05 - 16/05: Advanced Engineering, Antwerp Expo (B)

28/05: Industrie & Maintenance, Namur Expo (B)

05/06 - 06/06: Vision, Robotics & Motion, Brabanthallen, 's-Hertogenbosch

10/06 - 14/06: ACHEMA, Frankfurt am Main (D)

18/09 - 19/09: Kunststoffen, Brabanthallen 's-Hertogenbosch (Nl)

08/10 - 11/10: Motek, Stuttgart (D)

15/09/25 - 19/09/25: Schweissen & Schneiden, Messe Essen (D)

08/10/25 - 15/10/25: K, Düsseldorf (D)