Toyota Material Handling kondigt Logiconomi Awards aan

Aan de vooravond van CeMAT 2016 heeft Toyota Material Handling een nieuw prijzenprogramma voor de branche aangekondigd ter erkenning van bijzondere prestaties op het gebied van ontwerp, veiligheid en logistieke uitmuntendheid. De eerste prijzen zijn gepland voor CeMAT 2018.

ďPrijzenprogramma's zijn in onze sector niet ongebruikelijk,Ē zegt Matthias Fischer, President en CEO van Toyota Material Handling Europe, ďen we zijn zeer erkentelijk voor de vele prijzen die we de afgelopen jaren hebben ontvangen. Het merendeel van de huidige prijzenprogramma's is echter gericht op bedrijven zoals dat van ons, en wij willen iets anders doen. Om logistieke uitmuntendheid te stimuleren, willen we mensen belonen die rechtstreeks in de interntransportsector werkzaam zijn.Ē

Meer informatie over de Logiconomi Awards volgt dit najaar, als de categorieŽn bekend worden gemaakt. In het programma is ook de Logistic Design Competition opgenomen, een wedstrijd die door Toyota in 2014 voor het eerst werd gehouden om designstudenten te stimuleren met nieuwe ideeŽn betrokken te raken bij de logistieke sector. Daarnaast is voor het prijzenprogramma de nieuwe ĎEngineering Challengeí-prijs voor techniekstudenten gepland. Bij andere categorieŽn in de Logiconomi Awards wordt gekeken naar goede veiligheid, productiviteit en milieuefficiŽntie op de magazijnvloer.

ďDankzij ons Smart Dynamics-concept kunnen we nu voor truckgebruikers nauwkeurig de prestaties meten, waarbij we met onze I_Site-technologie gegevens verzamelen waarmee onze klanten inzicht krijgen in wat er werkelijk op de magazijnvloer gebeurtĒ, legt Fischer uit. ďHierdoor kunnen we voor veel categorieŽn in ons prijzenprogramma de best presterende bedrijven vaststellen op basis van feitelijke gegevens in plaats van een subjectief oordeel. En het zou geweldig zijn als in sommige categorieŽn op basis van productiviteits- en veiligheidscriteria ook individuele truckbestuurders zouden voorkomen.Ē

Bij andere aandachtspunten in het programma worden prijzen toegekend aan bedrijven die door innovaties en verbeteringen kostenefficiŽnt werken, bijvoorbeeld de bedrijven die doeltreffend gebruikmaken van eenvoudige automatisering die zich snel terugverdient en daarbij tevens de veiligheid en het werk van aanverwant personeel verbeteren.

Het Logiconomi Awards-programma ontleent zijn naam aan Toyotaís vooruitstrevende denkwijze: een combinatie van logistieke uitmuntendheid en besparing. Het prijzenprogramma wordt georganiseerd en gefinancierd door Toyota.

Nieuwsbericht van Toyota Material Handling Belgium, 13/06/2016


Feel free to shareProductivity.be

is een publicatie van
Redactiebureau ConScript

Contact

Erwin Vanvuchelen
+32 (0)475 64 99 34
erwin@conscript.be
erwinvanvuchelen