Motrac Handling & Cleaning neemt Lauwers Heftruck Service over

Motrac Handling & Cleaning uit Antwerpen, exclusieve invoerder en verdeler van Linde Material Handling producten voor heel BelgiŽ, heeft met ingang van 1 juni 2019 de activiteiten van branchegenoot Lauwers Heftruck Service uit Dottenijs/Dottignies overgenomen. Dit betekent dat Motrac vanuit deze derde vestiging nog intenser de belangrijke Oost- en West-Vlaamse markt alsook de Henegouwse regio kan servicen.

Het familiebedrijf Lauwers is al bijna 30 jaar actief als onderhouds- en herstelbedrijf voor de Linde magazijn- en heftrucks en is bovendien uitgegroeid tot een belangrijke regionale leverancier van materiaal voor goederenbehandeling.

Door de overname bundelen Motrac en Lauwers nu hun krachten. ďLauwers geniet een uitstekende reputatieĒ, zegt Filip Van Kelecom, CEO Motrac. ďBovendien is het gloednieuw pand in Dottenijs, gelegen tussen Kortrijk en Doornik, zowel ruimtelijk als technologisch voorbereid op de toekomst met alle mogelijke faciliteiten en voorzieningen voor een optimale dienstverlening naar de eindgebruikerĒ.

Ook Thierry Quequin, directeur Lauwers Heftruck Service is enthousiast: ďHet is een win-win. Lauwers was al sterk service georiŽnteerd en heeft een ruime expertise in used Linde-vorkheftrucks. Motrac is een autoriteit in de verkoop en servicing van nieuwe Linde-trucks. Aangezien de technologie in de Linde-toestellen steeds intelligenter wordt en het vinden van technische profielen steeds complexer, zien we onze samenwerking als een cadeau met een strik eromheen.Ē

Alle activiteiten van Lauwers worden daarom voortgezet onder de naam Motrac en via Motrac verder uitgebouwd met up to date expertise en knowhow, alsook met het werven en permanent opleiden van de onderhoudstechnici. Het rechtstreeks ontzorgen van de eindgebruiker is een topprioriteit.

De overname past perfect in de strategie van Motrac om te groeien en om zich lokaal te verankeren, wat finaal ten goede komt aan de eindgebruiker. Voor alle Linde-klanten in BelgiŽ is de dienstverlening en naservice sowieso gewaarborgd 24u/24u en 7/7 dagen.

Ook de producent, Linde Material Handling (Aschaffenburg) is verheugd met deze ontwikkeling en ziet de overname dan ook als een logische stap om haar marktpositie in BelgiŽ uit te breiden via Motrac.

Nieuwsbericht van Motrac Handling & Cleaning, 03/06/2019


Feel free to shareProductivity.be

is een publicatie van
Redactiebureau ConScript

Contact

Erwin Vanvuchelen
+32 (0)475 64 99 34
erwin@conscript.be
erwinvanvuchelen