Motrac

Motrac is reeds meer dan een halve eeuw de exclusieve importeur van Linde vorkheftrucks en magazijntrucks in BelgiŽ en sinds 2019 ook de exclusieve verdeler ervan. Daarnaast richt Motrac zich ook al geruime tijd op de schoonmaakindustrie en vierde het recent het 50 jaar exclusief dealership van Tennant vloerreinigingsmachines in BelgiŽ.

www.motrac.be

Linde brengt elektrische heftrucks naar hetzelfde niveau als IC-trucks

Motrac - Linde brengt 2 types gloednieuwe heftrucks uit: naast nieuwe vorkheftrucks uit de vertrouwde E-reeks, worden ook de eerste trucks uit de gloednieuwe Linde X-reeks op de markt gebracht. Met de introductie van deze nieuwe reeks brengt Linde een ware revolutie teweeg: waar zware toepassingen voordien steevast voorbehouden waren voor thermische heftrucks, komen vanaf nu ook duurzame elektrische trucks hiervoor in aanmerking.


Nieuwe bedieningsmethode en magazijnbescherming voor Linde reachtrucks

Motrac - Met de introductie van de ergonomische Multifunction Lever en de magazijnbeschermende Rack Protection Sensor, richt Linde Material Handling zich zowel op reachtruckbestuurders als op vlootverantwoordelijken. De eerste categorie geniet van een verhoogd comfort en kan zich volop op de goederen concentreren, terwijl de tweede categorie vooral baat heeft bij de kostenbesparingen en de verhoogde productiviteit die hiermee gepaard gaan.


Nůg meer manoeuvreerbaarheid dankzij de extra smalle Linde FP stapelaars en transpalletten

Motrac - Met de lancering van haar FP Narrow Range-lijn heeft Linde haar assortiment magazijntrucks verder uitgebreid met smalle en uiterst manoeuvreerbare stapelaars en transpalletten. Deze nieuwe uitvoeringen beschikken over een sta-platform en zijn slechts 720 mm breed, wat hen smaller maakt dan een europallet (1200 x 800 mm) en ervoor zorgt dat ze ook in de nauwste omgevingen voor een vlot goederenverkeer zorgen.


T7 AMR: eerste autonome schrobzuigmachine van Tennant

Motrac - De langverwachte T7 AMR is nu ook in BelgiŽ op de markt gebracht. Deze eerste autonome vloerverzorgingsmachine van Tennant Company is ontworpen om zelfstandig en veilig te werken in complexe, alledaagse omgevingen Ė zonder directe bediening van een medewerker.


1202 heftruckreeks van Linde zet standaard op vlak van energieverbruik

Motrac - De thermische heftrucks uit de Linde 1202 reeks werden op de markt gebracht als de meest energie-efficiŽnte heftrucks van alle merken. Dit voordeel werd in de eerste plaats bereikt door gebruik te maken van een krachtige Deutz-motor en de introductie van de V+ Hydrostaat. Dankzij deze combinatie gaan de vorkheftrucks minder hoog in de toeren met een energieverbruik dat tot wel 30% lager ligt dan bij concurrerende modellen.


De beste bescherming tegen besmettingen

Motrac - Ook wanneer we weten dat we anderhalve meter afstand moeten houden, valt deze inschatting niet altijd eenvoudig te maken. Linde biedt nu twee eenvoudige doch zeer efficiŽnte veiligheidsoplossingen aan waarmee steeds de correcte afstand kan worden bewaard. Met de Secure Distance Vest en de Distance Beeper worden medewerkers zowel akoestisch, visueel als via trilling verwittigd wanneer ze te dicht in elkaars buurt komen.


Linde trucks scoren uitermate goed bij beslissingsnemers

Motrac - Uit een bevraging van de Duitse Vogel Communications Group blijkt dat het merk Linde goed in de markt ligt. Aan dit onderzoek tussen september 2019 en januari 2020 namen 459 vakmensen deel uit de wereld van de intralogistiek, waarvan 2/3de aangaf een besluitnemende functie te bekleden. Om de 9 producenten van heftrucks en magazijntrucks adequaat te kunnen beoordelen, was ook een goede kennis van hun assortiment een vereiste.


EfficiŽnt orderpicken dankzij optilbaar bestuurdersplatform

Motrac - Een hogere werksnelheid, een maximum aan comfort en meer bescherming tegen aanrijdingen: dit zijn maar enkele voordelen van de nieuwe V08 van Linde Material Handling. Daarnaast is ook zijn werkhoogte een belangrijk pluspunt. Doordat het bestuurderscompartiment apart omhoog kan worden getild, biedt deze verticale orderpicktruck een grijphoogte tot wel 2,80 m.


Orderverzamelen nog veiliger en efficiŽnter met de configureerbare Linde N20

Motrac - Door de zichtbaarheid rondom de truck te verhogen, zorgt Linde Material Handling met haar configureerbare N20 voor een verhoogde veiligheid en werksnelheid. De unieke vormgeving van deze orderpicktrucks staat de gebruiker toe om voor de batterij plaats te nemen, terwijl hij standaard achter de batterij moet plaatsnemen bij dit type truck.


Revolutionaire 1202 heftruckreeks met 100% connectiviteit

Motrac - Linde Material Handling heeft een nieuwe generatie IC-heftrucks met contragewicht toegevoegd aan zijn portfolio en beschikt hiermee over een intralogistiek 'Zwitsers zakmes' voor de toekomst. De hydrostatische 1202 heftrucks met een draagvermogen van 2,0 tot 3,5 ton tillen de interactie tussen mens en machine naar een hoger niveau en introduceren nieuwe maatstaven in beschikbaarheid, efficiŽntie, duurzaamheid en veiligheid.


Jimmy Vleminx is beste heftruckchauffeur van BelgiŽ

Motrac - Vorige zaterdag organiseerde Motrac Handling & Cleaning voor de negende maal de Belgian LindeCup, het jaarlijks kampioenschap heftruckrijden. Zowat 40 gepassioneerde heftruckchauffeurs, allen actief in Belgische kmoís en grote bedrijven, demonstreerden er tijdens praktische kwalificatierondes hun vakkennis en vaardigheden met de heftruck- en reachtruckmodellen van Linde.


Motrac Handling & Cleaning neemt Lauwers Heftruck Service over

Motrac - Motrac Handling & Cleaning uit Antwerpen, exclusieve invoerder en verdeler van Linde Material Handling producten voor heel BelgiŽ, heeft met ingang van 1 juni 2019 de activiteiten van branchegenoot Lauwers Heftruck Service uit Dottenijs/Dottignies overgenomen. Dit betekent dat Motrac vanuit deze derde vestiging nog intenser de belangrijke Oost- en West-Vlaamse markt alsook de Henegouwse regio kan servicen.


Linde Roadster nu ook beschikbaar met brandstofcelaandrijving

Motrac - Het blijft een van de belangrijkste vragen in de wereld van de goederenverwerking: welk type truckaandrijving past het beste bij mijn specifieke toepassing? Het antwoord op deze vraag hangt steeds af van de omstandigheden ter plekke, maar alsmaar vaker wordt gekozen voor de duurzame brandstofceltechnologie.


Inventarisatiedrone ĎFlyboxí stijgt op

Motrac - Op de LogiMAT vakbeurs stelde Linde Material Handling met gepaste trots de ĎFlyboxí drone voor, die de inventarisatie van voorraadgoederen in de toekomst een stuk eenvoudiger zal maken. Door de drone aan een geautomatiseerde stapelaar te koppelen, wordt niet alleen een continue stroomvoorziening gegarandeerd. Het wordt hierdoor ook te allen tijde mogelijk om na te gaan waar de drone zich precies bevindt.


Christophe Lautray aan het hoofd van FEM

Motrac - De Europese Materials Handling Federation (FEM) heeft Christophe Lautray (54), Chief Sales Officer van Linde Material Handling, als haar nieuwe voorzitter verkozen ter gelegenheid van het tweejaarlijkse Congres op 6-7 oktober in Bordeaux/Frankrijk.


Intralogistiek richt zich op de automatisering

Motrac - Met een toenemende vraag naar zelfrijdende en automatisch heffende industriŽle trucks ligt een paradigmawijziging in het verschiet: de grenzen tussen handmatige en volledig automatische bediening worden steeds vager. Op het klantenevenement World of Material Handling (WoMH) heeft Linde Material Handling nieuwe concepten en producten op het gebied van geautomatiseerde intralogistiek voorgesteld.


Jimmy Vleminx van Madrico kroont zich tot beste heftruckchauffeur van BelgiŽ

Motrac - Afgelopen weekend, op zaterdag 4 juni 2016, organiseerde Motrac Handling & Cleaning voor de zesde maal de Belgian LindeCup, het jaarlijkse toernooi waarbij de winnaar aan de haal gaat met de titel van ĎBeste heftruckchauffeur van BelgiŽí.


Gezocht: de beste heftruckchauffeur van BelgiŽ

Motrac - Motrac Handling & Cleaning brengt ook in 2016 de volledige heftruckgemeenschap samen in haar hallen op de Noorderlaan 612 te Antwerpen, en dit tijdens de Belgian LindeCup. De deelnemers krijgen er de kans om hun rijvaardigheid en precisie met heftrucks, alsook hun vakkennis te demonstreren via verschillende proeven. Dat doen ze uiteraard met de vele heftruck-en reachtruckmodellen van Linde Material Handling.


Agenda

22/08 - 26/08: ACHEMA, Frankfurt am Main

30/08 - 02/09: TechniShow, Jaarbeurs Utrecht

13/09 - 17/09: AMB, Messe Stuttgart (D)

21/09 - 22/09: Design to Manufacturing (D2M), Kortrijk Xpo

27/09 - 30/09: Micronora, BesanÁon (F)

14/03/23 - 16/03/23: Embedded World, NŁrnberg

15/04/24 - 19/04/24: Wire/Tube, DŁsseldorf (D)