Twee SMC Thermo Chillers in één behuizing

De Thermo Chillers uit de HRL-serie van SMC kunnen twee temperatuurbereiken afzonderlijk regelen. Deze plaatsbesparende chillers beschikken standaard over een geïntegreerde bypass, waterfilter en een DI-filter voor volautomatische regeling van de geleidingswaarde van het DI-water.

De HRL-versie is geschikt voor lasertoepassingen, waarbij de temperatuur van zowel de lasergenerator als het optische systeem – dat minder warmte ontwikkelt – met één apparaat wordt geregeld. Twee afzonderlijke watercircuits met gescheiden temperatuurregeling maken dat mogelijk. Omdat de HRL-chiller compact is ontworpen, heeft deze 22% minder ruimte nodig dan twee standaard Thermo Chillers.

Gedefinieerde geleidingswaarde

In laser- en optische toepassingen is koeling met gedeïoniseerd water vaak vereist. De HRL is zo ontworpen dat het systeem optimaal wordt afgestemd op de waterspecificatie van een laser. Een geïntegreerde DI-sensor in combinatie met een regelventiel zorgt voor een gedefinieerde geleidingswaarde. Bovendien garanderen de geïntegreerde waterfilters dat eventuele onzuiverheden de werking van het koelsysteem niet verstoren. Een bypass zorgt voor de juiste instelling van de pompopvoerdruk, waardoor de HRL uiterst betrouwbaar en veilig is. Het apparaat is op wielen gemonteerd om snel te kunnen verplaatsen. De bediening via een touch screen is eenvoudig en gebruiksvriendelijk.

Energiezuinig

Ook bij de HRL-serie vertrouwt SMC op een frequentieregeling van de compressormotor, ventilator en pomp. De koelcapaciteit kan hiermee optimaal worden afgestemd op de situatie. Omdat tegelijkertijd met de gegenereerde restwarmte van de compressor het circulatiemedium wordt verwarmd, is zelfs in de winterperiode geen extra elektrische verwarming noodzakelijk. De energiebesparing kan daardoor oplopen tot wel vijftig procent.

Tot 26 kW koelvermogen

De HRL-serie bestaat uit drie modellen die een koelvermogen tot 26 kW in het eerste afzonderlijke koelcircuit leveren. Voor alle modellen biedt het tweede afzonderlijke koelcircuit een koelvermogen van 1 kW. De temperatuurstabiliteit is ±0,1 °C op het eerste circuit en ±0,5 °C op het tweede circuit. Voor bediening op afstand is deze Thermo Chiller voorzien van een seriële interface.

De HRL-modellen completeren het uitgebreide assortiment Thermo Chillers van SMC. De acht verschillende series met diverse modelvarianten voldoen aan bijna elke eis. Naast de standalone oplossingen van de HRS-serie maken tafelmodellen en 19 inch rackmontage-varianten deel uit van het assortiment, evenals de hoogwaardige HRSH-serie die ook buiten kan worden geïnstalleerd.

Nieuwsbericht van SMC, 23/06/2020


Feel free to share


3D printen

Productoverzichten:
Machines voor plasticsMachines voor metaal
Technologieën:
FDMSLASLSSLMBJMJDEDEBM
Populair in 3D printen:
Barstjes in 3D printermarkt?
Design voor additive manufacturing
Afwerking van 3D geprinte werkstukken


Productivity.be

is een publicatie van
Redactiebureau ConScript

Contact

Erwin Vanvuchelen
+32 (0)475 64 99 34
erwin@conscript.be
erwinvanvuchelen