Zwevend doorheen de productie

Productivity.be - Met de XPlanar presenteerde Beckhoff Automation op Indumation een revolutionair material handling systeem met zwevende tegels die snelheden tot 4 m/s halen. Het systeem biedt een ongekende flexibiliteit en is door zijn opzet niet alleen slijtagevrij maar ook bijzonder geschikt voor toepassingen met strenge hygiŽnische eisen. En vooral: het ziet er ongemeen futuristisch uit.


Astrofysici leren industrie omgaan met variatie

Productivity.be - ArtificiŽle intelligentie biedt een interessante oplossing om processen te modelleren waarin een zekere variatie onvermijdelijk is, maar heeft als nadeel dat er grote hoeveelheden data nodig zijn om de modellen te trainen. De Duitse start-up Erium biedt hiervoor een alternatief ontleend aan de astrofysica.


Expertdagen in Europese hotspot voor servicerobotica

Schunk Intec - Op 27 en 28 februari 2019 zullen de SCHUNK-expertdagen voor servicerobotica voor het eerst plaatsvinden in het Deense Odense. De op drie na grootste stad in Denemarken is de afgelopen jaren een hotspot geworden voor Europese servicerobotica. De samenwerking tussen mens en robot wordt steeds belangrijker. Tijdens de SCHUNK-expertdagen krijgen bezoekers een uitgebreid overzicht van de huidige trends op het gebied van servicerobotica.


Nieuw automatisch hoogbouwmagazijn bij diepvriesspecialist Agristo

Dematic - Agristo gaat voor de vierde keer op rij in zee met Dematic. Het nieuwe order van de producent van voorgebakken en diepgevroren aardappelproducten gaat om een aanzienlijke uitbreiding van de site in Wielsbeke. Naast het reeds bestaande volautomatisch hoogbouw-diepvriesmagazijn komt een nieuw hoogbouwmagazijn, uitgerust met een modern transportsysteem en acht kraangangen.


Linde Roadster nu ook beschikbaar met brandstofcelaandrijving

Motrac Handling & Cleaning - Het blijft een van de belangrijkste vragen in de wereld van de goederenverwerking: welk type truckaandrijving past het beste bij mijn specifieke toepassing? Het antwoord op deze vraag hangt steeds af van de omstandigheden ter plekke, maar alsmaar vaker wordt gekozen voor de duurzame brandstofceltechnologie.


Agoria stoomt Europa klaar voor Champions League ďfabrieken van de toekomstĒ

Productivity.be - Het Factory of the Future project, dat vijf jaar geleden opgestart werd door Agoria en Sirris, blijft een succesverhaal. Maar liefst tien bedrijven konden op Indumation de felbegeerde award in ontvangst nemen. Intussen groeit ook de internationale erkenning voor het Made Different programma en de Factory of the Future Awards.


Janssen Pharmaceutica wint als eerste chemie- en farmabedrijf de Factory of the Future Award

essenscia - Janssen Geel, de chemische productiesite van Johnson & Johnson, heeft gisteravond de Factory of the Future Award ontvangen uit handen van Vlaams minister-president Geert Bourgeois. Twee op de drie van de synthetische werkzame bestanddelen van alle geneesmiddelen van het Amerikaanse moederbedrijf Johnson & Johnson worden in Geel gemaakt. De productiesite speelt op die manier een strategische rol in de wereldwijde lancering van nieuwe medicijnen.


Niko bekroond met ĎFactory of the Futureí award

Niko - Niko mag zich voortaan ĎFactory of the Futureí noemen. De Belgische marktleider in schakelmateriaal, stopcontacten en huisautomatisering ontving deze onderscheiding, die wordt uitgereikt door Agoria, vanwege haar toekomstgerichte inspanningen. Investeringen in de digitalisering van haar fabriek, technologisch hoogstaande machines en nieuwe technologieŽn moeten het familiebedrijf uit Sint-Niklaas klaarstomen voor de toekomst.


Innovatietrein botst op sputterend locomotiefje

Agoria - ďEen internationale innovatietrein vol supersnel internet dreigt vandaag ons land voorbij te rijdenĒ, zegt Marc Lambotte, CEO van Agoria, nadat de verschillende overheden van het land het vandaag niet eens raakten over de veiling van onder meer de 5G-radiofrequenties. ďDe uitrol van 5G hoeft nochtans niet op de lange baan geschoven te worden, zeker omdat een alternatief scenario gewoon op tafel ligt."


Robotic Process Automation (RPA)

Productivity.be - De IT-wereld heeft een nieuwe hype, en ja, we moeten weer allemaal mee. Het nieuwe speeltje heet Robotic Process Automation (RPA), wat een innovatieve, relatief eenvoudige manier is om repetitieve taken die we aan computers doen, te automatiseren. Voor de industrie biedt RPA een interessante oplossing om efficiŽnter om te gaan met de vele legacy systemen.


Indumation highlights en nieuwigheden

Productivity.be - De vakbeurs Indumation is in BelgiŽ uitgegroeid tot een referentie in de wereld van automatisering en digitalisering. Een evenement ook dat door heel wat bedrijven aangegrepen wordt om nieuwigheden en highlights aan het publiek te tonen. Productivity.be maakt een overzicht van wat u begin februari op Indumation kan ontdekken. (updated)


Low-code development platform (LCDP)

Productivity.be - Met de toenemende populariteit van apps Ė ook in de industrie Ė winnen ook zogenaamde low-code development platformen aan belang. Dat zijn gebruiksvriendelijke, grafische omgevingen waarmee eenvoudige apps in een mum van tijd ontwikkeld kunnen worden. Dat is handig natuurlijk, maar niet zonder risicoís.


Cegeka en OutSystems slaan handen in elkaar voor agile applicatieontwikkeling

Cegeka - Cegeka, de toonaangevende Europese technologische dienstverlener, maakt vandaag bekend dat het een strategische overeenkomst heeft gesloten met OutSystems, de Nederlandse leverancier van hťt Low-Code-platform voor applicatieontwikkeling. Cegeka gaat het Low-Code platform van OutSystems inzetten bij klanten om projecten voor applicatieontwikkeling te versnellen.


Technologie ten dienste van mensen

Productivity.be - ďBedrijven spenderen veel geld aan consultants maar de beste consultants zijn de mensen die al tien of vijftien jaar dag na dag aan de productielijn staan. Geef hen de juiste tools en zij zullen efficiŽntie en flexibiliteit creŽren.Ē Dat zei JŁrgen von Hollen, voorzitter van Universel Robots, tijdens de persvoorstelling van de Hannover Messe 2019.


Just Another Bar Code (JAB)

Productivity.be - Just Another Bar Code mag dan wel als een grapje klinken Ė deze nieuwe driedimensionale barcode draagt het keurmerk van de federale overheidsdienst voor informatiebeveiliging in Duitsland. De code zal onder meer gebruikt worden voor de cryptografische beveiliging van papieren documenten.


MTP Ė sleutel tot modulaire automatisering

Productivity.be - Met de publicatie van de eerste drafts voor standaarden voor de Module Type Package (MTP) begint het concept van modulaire automatisering in de procesindustrie stilaan vorm te krijgen. Bedoeling van MTP is dat modules in een plant op een transparante en leveranciersonafhankelijke manier geÔntegreerd kunnen worden in een overkoepelend procescontrolesysteem.


ArtificiŽle intelligentie

Productivity.be - ArtificiŽle intelligentie is misschien wel het meest gebruikte buzzwoord in het kader van Industrie 4.0 en Factories of the Future. Maar wat is dat eigenlijk Ė kunstmatige intelligentie Ė en welke rol kan het spelen in industriŽle toepassingen? (update)


Grondstoffen uit CO2

Productivity.be - Het moet zowat de Holy Grail in recycling en duurzaamheid zijn: het opvangen en valoriseren van CO2-emissies. De Duitse materialengroep ThyssenKrupp is er in een pilootopstelling in geslaagd om ammonia Ė en eerder ook methanol Ė te maken uit gassen afkomstig van een staalfabriek. Op industriŽle schaal zou met het proces in Duitsland alleen al 20 miljoen ton per jaar aan CO2-emissies gerecupereerd kunnen worden. (updated)


Hitma breidt pakket uit met SchuF-monsternamekranen

HITMA Groep - Hitma biedt oplossingen voor uiteenlopende monsternametoepassingen; van steriele monstername in de voedingsindustrie tot industriŽle monsternamesystemen in de (petro)chemie. Aan het pakket industriŽle monsternamekranen is onlangs een nieuwe lijn toegevoegd: De sampling valves van de van oorsprong Duitse fabrikant SchuF.


Grootste investering in chemische industrie in Europa in 20 jaar

essenscia - INEOS, een van de grootste chemieconcerns ter wereld, kiest voor de haven van Antwerpen als locatie voor een mega-investering van 3 miljard euro, goed voor 400 nieuwe jobs. De investering is de grootste in de Europese chemie-industrie in 20 jaar. Met het binnenhalen van dit investeringsproject bekrachtigt Vlaanderen zijn positie als toonaangevende chemieregio en verstevigt de Antwerpse haven haar rol als grootste chemiecluster in Europa.


Productivity.be Update Alerts

Wenst u regelmatig update alerts te ontvangen over nieuwe artikels en productoverzichten?

Agenda

LogiMAT, Stuttgart, 19-21/2/19
Embedded World, NŁrnberg, 26-28/2/19
Global Industrie, Eurexpo Lyon, 5-8/3/19
JEC World, Parijs, 12-14/3/19
RapidPro, Koningshof Veldhoven, 13-14/3/19
M+R, Antwerp Expo, 27-28/3/19
WorkSafe, Antwerp Expo, 27-28/3/19
Maintenance, Antwerp Expo, 27-28/3/19
Machineering 2019, Brussels Expo, 27-29/3/19
Meer


Productivity.be

is een publicatie van
Redactiebureau ConScript

Contact

Erwin Vanvuchelen
+32 (0)475 64 99 34
erwin@conscript.be
erwinvanvuchelen