In de cloud: componentgegevens snel vindbaar

De nieuwste versie van EPLAN Data Portal, die gebruikers voorziet van componentgegevens ten behoeve van het ontwerpen via het web, werd begin juni 2020 geÔntroduceerd. Het Portal is nu exclusief geÔntegreerd in de EPLAN ePULSE cloud-omgeving. Ontwerpers van elektrotechnische, pneumatische en hydraulische systemen selecteren de componentgegevens die ze nodig hebben en kunnen die direct doorsturen naar hun EPLAN projecten

Hierdoor is er minder engineering nodig en zijn de engineers verzekerd van gestandaardiseerde data voor documentatie. Een compleet nieuwe gebruikersinterface met een intuÔtieve zoekfunctie en een slimme suggestiefunctie maakt het gebruik van de Portal eenvoudiger, sneller en handiger dan ooit. Timm Hauschke.jpg: Directeur Cloud Business Master Data Timm Hauschke: "De directe overdracht van de aangeboden componentgegevens naar de EPLAN documentatie vermindert de ontwerpinspanningen voor onze klanten.

"Het nieuwe EPLAN Data Portal is inmiddels gelanceerd en deze webgebaseerde applicatie is nu exclusief beschikbaar in de EPLAN ePULSE cloud-omgeving. Gebruikers van het huidige EPLAN Platform versie 2.9 hebben, na registratie op www.epulse.com, toegang tot het platform en profiteren van directe online toegang tot hoogwaardige artikeldatabank van een permanent groeiende pool gerenommeerde componentenfabrikanten. Directeur Cloud Business Master Data Timm Hauschke vertelt: "De directe overdracht van de aangeboden componentgegevens naar de EPLAN documentatie vermindert de ontwerpinspanningen voor onze klanten en verhoogt de kwaliteit van de systeemdocumentatie van de machine- en installatiesystemen." Alle oplossingen die in het EPLAN Platform zijn verankerd, hebben in gelijke mate toegang tot de webservice.

Het doel nog sneller bereiken

EPLAN heeft met zijn nieuwe gebruikersinterface het gebruik en de navigatie door de uitgebreide reeks opgeslagen componentgegevens nog eenvoudiger gemaakt. Een intuÔtieve zoekfunctie biedt snelle en praktische ondersteuning. Er is ook een suggestiefunctie geÔntegreerd - bijvoorbeeld voor productgroepen, componenten of producenten - met een uitstraling die te vergelijken is met die van gewone zoekmachines. Dit bespaart tijd bij het ontwerpen en leidt snel tot resultaten. Een ander praktisch voordeel: rekenprogramma's zoals Rittal Therm of de selectors van Schneider Electric zijn al geÔntegreerd in de ontwerpen van de fabrikanten, waardoor het nog makkelijker wordt om het juiste product te selecteren. De gebruiker kan daardoor nog gerichter vinden wat hij zoekt en kan daarnaast met een paar muisklikken nuttige aanvullingen of alternatieven ontdekken.

Actuele gegevens in de cloud

De integratie van EPLAN Data Portal in EPLAN ePULSE biedt direct een aantal voordelen: updates kunnen op elk moment worden geÔmporteerd - of het nu in de applicatie zelf is of in het assortiment van meer dan driehonderd componentenfabrikanten, die al ongeveer een miljoen componentgegevens voor directe download aanbieden. Bovendien kunnen meer dan 1,5 miljoen varianten van componenten worden opgeroepen via geÔntegreerde configuratoren. Een ander praktisch voordeel voor gebruikers is dat hun software altijd up-to-date is in de cloud-omgeving.

Data Standard garandeert meer diepgang van de gegevens

Gestandaardiseerde componentgegevens zijn onmisbaar voor het ontwikkelen van efficiŽnte processen. Wanneer besturingskasten in 3D worden ontworpen, kabellengtes automatisch worden berekend of montageplaten door machines worden bewerkt, zijn gestandaardiseerde gegevens nodig. Zoals Hauschke uitlegt: "De EPLAN Data Standard zorgt voor beproefde classificatiestandaarden voor componentgegevens, zoals eCl@ss Ad-vanced, door ze geschikt te maken voor praktisch gebruik. Het garandeert consistent gebruik van gegevens in alle technische en productieprocessen - uiteindelijk resulterend in een volledig geÔntegreerde waardeketen." Gebruikers profiteren zo van aanzienlijke tijdsbesparingen vanaf het begin van de projectplanning tot en met de inbedrijfstelling. De weergave van een apparaat in verschillende systeemschema's is immers gebaseerd op een uniforme gegevensbron.

Nieuwsbericht van EPLAN, 06/07/2020


Feel free to shareProductivity.be

is een publicatie van
Redactiebureau ConScript

Contact

Erwin Vanvuchelen
+32 (0)475 64 99 34
erwin@conscript.be
erwinvanvuchelen