Henkel wint BEMAS Digital Innovation Award 2023

Tijdens de beurs easyFairs MAINTENANCE 2023 reikte BEMAS, the Belgian Maintenance Association vzw, voor de twaalfde keer de BEMAS Digital Innovation Award uit. Henkel mocht deze award mee naar huis nemen voor de Loctite Pulse.

Verschillende bedrijven met een stand op easyFairs MAINTENANCE 2023 stuurden een dossier in om mee te dingen naar de BEMAS Digital Innovation Award. Deze kandidaten werden door een vakjury beoordeeld op onder andere het innovatiegehalte en de concrete toepasbaarheid. Dit leverde 3 finalisten op: I-care Group, SOA People en Henkel.

Tijdens de beurs brachten de leden van de vakjury een bezoek aan de stands van de finalisten om het eindoordeel te kunnen vellen. De juryvoorzitter, Jos Vankevelaer, retired vice-president van BASF, maakte de winnaars bekend: “Alle juryleden waren het eens over het hoge niveau van de finalisten. Toch was de keuze bijna unaniem, omdat we vooral onder de indruk waren van de makkelijke inzetbaarheid van hun innovatie.”

Henkel wint BEMAS Digital Innovation Award

Henkel mag dus de Digital Innovation Award mee naar huis nemen. Hun LOCTITE Pulse is een IIoT-oplossing die is ontwikkeld om bij te dragen aan de betrouwbaarheid van een site. Zodra de sensoren van LOCTITE Pulse op cruciale installaties zijn geïnstalleerd, registreren ze continu gegevens over de toestand ervan. Volgens de jury is de inzending van Henkel een heel relevante innovatie die ook sterk digitaal is. Bovendien is LOCTITE Pulse een recente oplossing die ook in de toekomst nog verder kan uitgebouwd worden.

“Wat ons vooral overtuigde, was de bijzonder brede toepasbaarheid,” vertelt juryvoorzitter Jos Vankevelaer. Waar andere toepassingen vooral op rotating equipment focussen, ligt de focus bij LOCTITE Pulse vooral op static equipment.” Bovendien is het een goed voorbeeld van een industrie 5.0-toepassing, omdat de oplossing ook zijn steentje bijdraagt op het gebied van veiligheid, gezondheid, milieu en sustainability in zijn totaliteit. Een concreet voorbeeld hiervan zijn de allereerste programma’s van LOCTITE Pulse: slimme flenzen en smart condenspot-programma. De bewaking van de dichtheid van flenzen is een geweldige ondersteuning voor het beheersen van fugitieve emissies.”

I-care Group en SOA People verdiende finalisten

De inzending van I-care draagt de naam “WaaS”, ofwel WiCare as a service. Deze innovatie sleept de publieksprijs in de wacht. Zowel de hardware als de services worden in een subscription model aangeboden. Die Cloud monitoring tools zijn een extra monitoring laag die de klant een totaaloplossing biedt. “De jury was onder de indruk van de snelle ontwikkelingen die I-care Group hiermee toont,” vertelt de juryvoorzitter. “De augmented intelligence, de werking van WaaS in diverse modules en algoritmes, en het gebruik van ChatGPT als reporting tool, spreken zeker aan.”

SOA People nam deel met het enterprise asset maintenance management platform, Ready4 Asset Management. Hiermee kan de stroom aan onderhoudsactiviteiten vereenvoudigd en gedigitaliseerd worden. “De jury was vooral onder de indruk van de gebruiksvriendelijkheid van work permits, check lists en de gehandhaafde interface met SAP.

Juryvoorzitter Jos Vankevelaer besluit: “De drie finalisten legden een grote innovativiteit aan de dag. Omdat de innovatie van Henkel een breed toepassingsgebied heeft en het meest innovatief is, kunnen we besluiten dat zij dit jaar de verdiende winnaar zijn van de BEMAS Digital Innovation Award.”

Nieuwsbericht van BEMAS, 22/03/2023


Feel free to share

Newsletter

News

Gartner Identifies the Top Cybersecurity Trends for 2024

FPT Industrial, CGM and Bimotor power the construction of the world's longest immersed tunnel

Roger Lemmens Appointed as Chief Operating Officer at Pauwels Consulting

Figure announces commercial agreement with BMW Manufacturing to bring general purpose robots into automotive production

CNH: €150 million investment in Harvesting Center of Excellence

Economic optimism doubles, yet almost half of CEOs do not believe their businesses will be viable in a decade as tech and climate pressures accelerate


Agenda

20/03 - 21/03: Maintenance, Antwerp Expo (B)

20/03 - 21/03: Pumps & Valves, Antwerp Expo (B)

27/03 - 28/03: Design to Manufacturing (D2M), Kortrijk Xpo (B)

15/04 - 19/04: Wire/Tube, Düsseldorf (D)

22/04 - 26/04: Hannover Messe, Hannover (D)

14/05 - 16/05: Advanced Manufacturing, Antwerp Expo (B)

15/05 - 16/05: Advanced Engineering, Antwerp Expo (B)

28/05: Industrie & Maintenance, Namur Expo (B)

05/06 - 06/06: Vision, Robotics & Motion, Brabanthallen, 's-Hertogenbosch

10/06 - 14/06: ACHEMA, Frankfurt am Main (D)

18/09 - 19/09: Kunststoffen, Brabanthallen 's-Hertogenbosch (Nl)

08/10 - 11/10: Motek, Stuttgart (D)

15/09/25 - 19/09/25: Schweissen & Schneiden, Messe Essen (D)

08/10/25 - 15/10/25: K, Düsseldorf (D)