BEMAS

BEMAS helpt haar leden op weg naar een hogere Return on Assets door een beter beheer van machines, installaties en infrastructuren. We streven hierbij naar het verhogen van rendement, betrouwbaarheid en kwaliteit, en het verlagen van levensduurkosten, milieubelasting, energieverbruik en risico’s. Door mensen samen te brengen en kennis te delen rond onderhoud en asset management vormt BEMAS de brug naar een duurzame en competitieve industrie en economische welvaart in België. BEMAS organiseert jaarlijks 150+ activiteiten en opleidingen voor haar 585+ leden.

www.bemas.org

Aantal knelpuntberoepen blijft stijgen

BEMAS - Zoals we vandaag in het ochtendjournaal konden vernemen, heeft het beroep van ‘Technicus industriële installaties’ de verpleegkundige als grootste knelpuntberoep van de troon gestoten. Dit betekent dat werkgevers voor dit beroep het meeste moeite hebben om een vacature in te vullen. De cijfers van de VDAB maken echter niet meteen duidelijk dat het probleem vooral rond onderhoudstechnici draait.


De Watergroep wint de Asset Performance 4.0 Award

BEMAS - Vanavond heeft BEMAS, de Belgian Maintenance Association, de vierde Asset Performance 4.0 Award uitgereikt tijdens de Asset Performance Conferentie. Van de 8 deelnemers werd er één live in de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen gekroond tot winnaar: de Watergroep. ArcelorMittal ging aan de haal met de publieksprijs.


Asset Performance brengt gloednieuw conferentiemagazine uit

BEMAS - Op 25 en 26 oktober 2023 organiseert BEMAS, de Belgian Maintenance Association, de vierde editie van de internationale Asset Performance Conferentie. Ter gelegenheid hiervan brengt de vakvereniging een gloednieuw magazine uit. In het Asset Performance conferentiemagazine vinden lezers een duidelijk programma van de conferentie; meer informatie over de standhouders en diepgaande interviews met verschillende sprekers.


Henkel wint BEMAS Digital Innovation Award 2023

BEMAS - Tijdens de beurs easyFairs MAINTENANCE 2023 reikte BEMAS, the Belgian Maintenance Association vzw, voor de twaalfde keer de BEMAS Digital Innovation Award uit. Henkel mocht deze award mee naar huis nemen voor de Loctite Pulse.


Agristo is Technisch Team van het Jaar 2023, A&S Energie wint de publieksprijs

BEMAS - Vandaag organiseerde BEMAS, de Belgian Maintenance Association, het symposium en de awardshow voor de uitreiking van Technisch Team van het Jaar. Tijdens het symposium in de namiddag kon het publiek elke case ontdekken. De professionele jury verkoos Agristo tot Technisch Team van het Jaar. De stem van het publiek ging naar A&S Energie.


Industrie verkleint footprint door circulair onderhoud

BEMAS - Tijdens het eindevent Circulair Onderhoud op 15 november 2022 denken asset owners, service providers binnen de procesindustrie na over het verkleinen van de gezamenlijke footprint. Velen denken door recycling een waardevolle bijdrage te leveren aan het milieu. De industrie wil juist aan de voorkant een bijdrage leveren door slim, niet alleen na te denken over het hergebruiken, maar ook over de functie en duurzaamheid van materialen te overwegen.


Newsletter

News

Augmented Reality for Enterprise Alliance Announces the AR Safety Infographic

AGV wireless evolution

Powerhouse for promising upswing

Snowflake launches Arctic: the most open, enterprise-grade Large Language Model

Introducing the Composability Framework V1.1

FieldComm Group and FDT Group Explore Strategic Business Collaboration


Agenda

28/05: Industrie & Maintenance, Namur Expo (B)

05/06 - 06/06: Vision, Robotics & Motion, Brabanthallen, 's-Hertogenbosch

10/06 - 14/06: ACHEMA, Frankfurt am Main (D)

18/09 - 19/09: Kunststoffen, Brabanthallen 's-Hertogenbosch (Nl)

08/10 - 11/10: Motek, Stuttgart (D)

13/11 - 14/11: Asset Performance Conference 2024, Flanders Meeting & Convention Center, Antwerpen

15/09/25 - 19/09/25: Schweissen & Schneiden, Messe Essen (D)

08/10/25 - 15/10/25: K, Düsseldorf (D)