Stäubli Benelux viert opening van nieuw kantoor in Kortrijk

Stäubli, wereldleider in industriële en mechatronische oplossingen, opende vandaag offi-cieel haar nieuwe Benelux-kantoor in Kortrijk. Het nieuwe kantoor illustreert de voortdu-rende lokale groei van het bedrijf in de sectoren van textielmachines, elektrische connec-toren, connectoren voor vloeistoffen en robotica in de afgelopen 22 jaar en positioneert Stäubli voor haar ambitieuze plannen voor de toekomst.

De nieuwe kantoren bevinden zich op de Pottelberg in Kortrijk, in de onmiddellijke nabijheid van de voormalige site van het bedrijf in Bissegem. Het gebouw is tweemaal zo groot als de vorige site (2275 m²) en beschikt nu onder meer over een state-of-the-art showroom voor het brede technologieportfolio van het bedrijf, meer ruimte voor de opleiding en verbeterde opslag- en lo-gistieke faciliteiten. Zonnepanelen, sensorgestuurde LED-verlichting en warmtepompen ronden de nieuwe voorzieningen af en zorgen voor een energie-efficiënte werking van het nieuwe ge-bouw.

Vanuit de nieuwe locatie staan in totaal 37 werknemers in voor pre-sales, sales en after-sales diensten aan Stäubli's klanten en partners, alsook opleidingen rond haar technologieportfolio met specifieke expertise in haalbaarheidstesten en workshops rond robotica en automatisering.

Een geschiedenis van groei en technologische innovatie in de Benelux

Met zijn roots in de textielindustrie begon Stäubli 22 jaar geleden in Bissegem als groothandelaar in geavanceerde textielmachines. Al snel werd het lokale aanbod aangevuld met de andere vak-gebieden van het bedrijf: Robotics volgde in 2001, Fluid Connectors in 2002 en Electrical Con-nectors in 2004. Het vroegere gebouw in Bissegem bleek al snel te klein en er werd een tweede kantoorgebouw toegevoegd op dezelfde locatie. De laatste jaren werden de bestaande facilitei-ten te klein om alle medewerkers comfortabel te huisvesten met hetzelfde dienstenpakket. Een lange zoektocht leidde uiteindelijk tot een gloednieuw kantoor op de site Pottelberg in Kortrijk, op een boogscheut van het oude gebouw.

"We zijn trots op ons nieuwe kantoor, gelegen in het dynamische commerciële centrum Pottel-berg, een plaats met bedrijven, winkels, restaurants en vrijetijdsactiviteiten. Onze nieuwe facilitei-ten zijn dubbel zo groot als onze vorige locatie. Dit geeft ons het vertrouwen dat we de komende jaren aan onze eigen behoeften en aan die van onze klanten kunnen voldoen", aldus Jo Dekey-ster, Managing Director van Stäubli Benelux.

"Onze investering in het nieuwe Benelux-kantoor bevestigt ons vertrouwen in en onze betrok-kenheid bij de regio. We hebben onze capaciteiten uitgebreid om tegemoet te komen aan de groeiende vraag van onze klanten uit de solar industrie naar grotere voorraden MC4 con-nectoren en de vraag van alle andere industrieën naar meer test- en trainingsoplossingen", aldus Gerald Vogt, CEO van de Stäubli Group.

Aangezien Stäubli dit jaar ook de 40ste verjaardag van Stäubli Robotics viert, werd Helmo, de mobiele robot van het bedrijf, gekozen om te assisteren bij het officiële lint doorknippen als teken van een verdere stap in de toekomstgerichte samenwerking tussen mens en robot, en om de officiële opening nog een speciaal moment te geven.

Nieuwsbericht van Stäubli, 15/09/2022


Feel free to share

Newsletter

News

The Game Changer for Process Industries: Ethernet-APL

ACHEMA Opening: Strong call for international cooperation

Applied AI and Cutting-edge Technology Start-ups Dominate this Year’s 100 New Members of the World Economic Forum’s Technology Pioneers Community

KNAPP Integrates First Pocket Sorter in Pharma Logistics

ENEOS and PFN Begin World’s First AI-Based Autonomous Operation of Crude Oil Processing Unit

DuPont Announces Plan to Separate into Three Independent, Publicly Traded Companies


Agenda

18/09 - 19/09: Kunststoffen, Brabanthallen 's-Hertogenbosch (Nl)

08/10 - 11/10: Motek, Stuttgart (D)

13/11 - 14/11: Asset Performance Conference 2024, Flanders Meeting & Convention Center, Antwerpen

15/09/25 - 19/09/25: Schweissen & Schneiden, Messe Essen (D)

08/10/25 - 15/10/25: K, Düsseldorf (D)