Eerste elektrische vrachtwagen voor transport van staalrol bij ArcelorMittal Belgium in Gent

Om de focus op duurzaamheid verder te onderstrepen en in de praktijk te brengen, zocht ArcelorMittal Gent een oplossing om duurzaam geproduceerd staal, ook duurzaam te verzenden over de weg. Daarom zullen de rollen Magnelis XCarb Recycled and Renewably Produced staal vanaf nu verzonden worden naar klant KS Service Center in Moerdijk met elektrische vrachtwagens.

Het eerste transport van XCarb-materiaal met een elektrische vrachtwagen vanuit de Gentse site van ArcelorMittal Belgium vond plaats op 23 oktober.

De partner waarvoor hiermee wordt samengewerkt is DFDS te Gent. DFDS zette recent, als één van de eerste transportfirma’s, de stap naar ‘electromobility’ met de aanschaf van 127 e-trucks, 15 daarvan zijn in dienst bij DFDS Gent. Daarmee onderstreept ook DFDS het belang van duurzaamheid binnen de organisatie.

KS Service Center zet zich in voor verduurzaming, en daarmee het reduceren van CO2-uitstoot. Om die reden bestelt KS Service Center Magnelis XCarb Recycled and Renewably Produced materiaal bij ArcelorMittal Belgium in Gent. Dit staal zal worden ingezet in de verdere keten om klanten te voorzien van onder meer profielen met een lagere CO2-voetafdruk. Deze kunnen worden gebruikt in de solarindustrie, interieurbouw, meubelindustrie, machinebouw, gereedschappenfabricage, etc.

Deze primeur is het resultaat van een mooie samenwerking tussen de verkoopsorganisatie van ArcelorMittal Vlakke Producten Europa en de transportafdeling van ArcelorMittal Belgium in Gent. In nauw overleg met transportbedrijf DFDS en de klant KS Service Center werd dit eerste transport vanuit Gent naar Moerdijk (Nederland) met een e-truck verzorgd.

Nieuwsbericht van ArcelorMittal, 24/10/2023


Feel free to share

Newsletter

News

Industrial AI Conference enters its second round

The Game Changer for Process Industries: Ethernet-APL

ACHEMA Opening: Strong call for international cooperation

Applied AI and Cutting-edge Technology Start-ups Dominate this Year’s 100 New Members of the World Economic Forum’s Technology Pioneers Community

KNAPP Integrates First Pocket Sorter in Pharma Logistics

ENEOS and PFN Begin World’s First AI-Based Autonomous Operation of Crude Oil Processing Unit


Agenda

18/09 - 19/09: Kunststoffen, Brabanthallen 's-Hertogenbosch (Nl)

08/10 - 11/10: Motek, Stuttgart (D)

13/11 - 14/11: Asset Performance Conference 2024, Flanders Meeting & Convention Center, Antwerpen

31/03/25 - 04/04/25: Hannover Messe, Hannover (D)

15/09/25 - 19/09/25: Schweissen & Schneiden, Messe Essen (D)

08/10/25 - 15/10/25: K, Düsseldorf (D)