ArcelorMittal

ArcelorMittal Belgium streeft naar het bouwen van een duurzame wereld met slimmere staalsoorten. Staalsoorten die worden vervaardigd volgens innovatieve processen die minder energie verbruiken en aanzienlijk minder koolstof uitstoten. Staalsoorten die worden gebruikt voor het produceren van elektrische voertuigen, windmolens en zonnepanelen. ArcelorMittal Belgium heeft vestigingen in Gent, Luik, Genk en Geel telt 5.000 medewerkers. De totale directe en indirecte tewerkstelling wordt op 30.000 jobs geraamd.

Proefinstallatie voor koolstofopvang in werking gesteld bij hoogovens ArcelorMittal Gent

ArcelorMittal - ArcelorMittal en zijn partners Mitsubishi Heavy Industries, Ltd. (MHI), BHP en Mitsubishi Development Pty Ltd (Mitsubishi Development) zijn met succes gestart met de exploitatie van een pilootinstallatie voor het opvangen van koolstof uit het hoogovengas van ArcelorMittal Gent.


5G als gamechanger voor duurzaam staal

Orange - Orange Belgium en ArcelorMittal Belgium sluiten een samenwerkingsovereenkomst om 5G in te zetten als innoverende en faciliterende connectiviteitsoplossing in duurzame staalproductie. 5G bezit de kracht om de industrie ingrijpend te veranderen, en maakt groei en innovatie mogelijk. Het is bij uitstek de technologie om bedrijven te ondersteunen bij hun digitale transformaties om ze efficiënter, veiliger en duurzamer te maken.


Eerste elektrische vrachtwagen voor transport van staalrol bij ArcelorMittal Belgium in Gent

ArcelorMittal - Om de focus op duurzaamheid verder te onderstrepen en in de praktijk te brengen, zocht ArcelorMittal Gent een oplossing om duurzaam geproduceerd staal, ook duurzaam te verzenden over de weg. Daarom zullen de rollen Magnelis XCarb Recycled and Renewably Produced staal vanaf nu verzonden worden naar klant KS Service Center in Moerdijk met elektrische vrachtwagens.


Newsletter

News

The Game Changer for Process Industries: Ethernet-APL

ACHEMA Opening: Strong call for international cooperation

Applied AI and Cutting-edge Technology Start-ups Dominate this Year’s 100 New Members of the World Economic Forum’s Technology Pioneers Community

KNAPP Integrates First Pocket Sorter in Pharma Logistics

ENEOS and PFN Begin World’s First AI-Based Autonomous Operation of Crude Oil Processing Unit

DuPont Announces Plan to Separate into Three Independent, Publicly Traded Companies


Agenda

18/09 - 19/09: Kunststoffen, Brabanthallen 's-Hertogenbosch (Nl)

08/10 - 11/10: Motek, Stuttgart (D)

13/11 - 14/11: Asset Performance Conference 2024, Flanders Meeting & Convention Center, Antwerpen

15/09/25 - 19/09/25: Schweissen & Schneiden, Messe Essen (D)

08/10/25 - 15/10/25: K, Düsseldorf (D)