Europeanen verkiezen mix in aandrijftechnologie

Een meerderheid van Europeanen verwacht dat elektrische aandrijving in 2030 de dominerende technologie zal zijn in auto’s. Een derde denkt dat brandstofcellen als winnaar uit de bus zullen komen. Toch wordt de verbrandingsmotor zeker niet afgeschreven. Volgens een grootschalige enquête van Bosch vindt een meerderheid zelfs dat auto’s met klassieke aandrijving evengoed gesubsidieerd moeten worden.

Bosch deed in juni een grootse enquête in Duitsland, Frankrijk, Italië en het Verenigd Koninkrijk om te peilen naar de mening van Europeanen over aandrijftechnologieën voor auto’s. Respondenten verkiezen verscheidenheid, is de conclusie van Bosch, dat zelf als toeleverancier ook inzet op een mix van technologieën. Met de campagne “Whatever you drive, drive #LikeABosch” – een geweldig filmpje dat op Youtube al 10 miljoen keer bekeken werd – wil het bedrijf een open vizier inzake aandrijftechnologie promoten.


Hernieuwbare, synthetische brandstoffen

Het is natuurlijk een beetje een ondeugende vraag: vindt u dat naast de vele subsidies voor elektrische auto’s en plug-in hybrides ook auto’s met verbrandingsmotoren subsidies moeten krijgen? In de rondvraag van Bosch vindt 70% van de respondenten van wel.

Het is wat ondeugend, want de moderne mens is stilaan zo verslaafd geraakt aan subsidies en steunmaatregelen dat het tegendeel zou verbazen. Toch zit er ook een valabel argument achter de statistiek, meent Stefan Hartung die bij Bosch verantwoordelijk is voor de divisie Mobility Solutions: door de aankoop van nieuwe auto’s met moderne verbrandingsmotoren te ondersteunen, kan een vernieuwing van de vloot versneld worden, wat het milieu en het klimaat ten goede zouden komen.

Bovendien kunnen ook conventionele motoren op een klimaatneutrale manier ingezet worden, meer bepaald door gebruik te maken van hernieuwbare, synthetische brandstoffen. Dat zijn brandstoffen gemaakt uit hernieuwbare waterstof en CO2 die uit de omgevingslucht gecapteerd kan worden. Volgens Hartung zijn dit soort brandstoffen een essentiële schakel in het verduurzamen van de huidige vloot van meer dan een miljard voertuigen.

Een derde puur elektrisch

Zoals in de inleiding werd aangegeven is 68% van de Europeanen van mening dat elektrische aandrijving in 2030 de overheersende technologie zal zijn. Een derde van de ondervraagde personen ziet brandstofcellen de race winnen. Dat derde maakt uiteraard deel uit van de eerdere 68% aangezien de motoren bij het inzetten van brandstofcellen elektrisch zijn.

En wat als we morgen een nieuwe auto moeten kiezen? In dat geval gaat de helft van de ondervraagden voor zijn eerste auto voor een klassieke verbrandingsmotor. Voor een tweede auto is dat nog een derde. Overigens zegt een overgrote meerderheid van de ondervraagden zich niet te kunnen inbeelden van zonder een auto te kunnen.

Bosch zelf is van mening dat een mix in aandrijftechnologieën nodig zal blijven om de vraag naar mobiliteit op een ecologisch verantwoorde manier in te vullen. Het bedrijf streeft er naar om marktleider te worden in elektromobiliteit maar blijft ook inzetten op verbrandingsmotoren.

Bosch zelf verwacht dat tegen 2030 een derde van alle nieuw ingeschreven voertuigen puur elektrisch zal zijn. Twee derde zal nog een verbrandingsmotor hebben, waarvan een deel uiteraard hybrides zullen zijn.

© Productivity.be, 09/11/2020


Feel free to share


3D printen

Productoverzichten:
Machines voor plasticsMachines voor metaal
Technologieën:
FDMSLASLSSLMBJMJDEDEBM
Populair in 3D printen:
Barstjes in 3D printermarkt?
Design voor additive manufacturing
Afwerking van 3D geprinte werkstukken


Productivity.be

is een publicatie van
Redactiebureau ConScript

Contact

Erwin Vanvuchelen
+32 (0)475 64 99 34
erwin@conscript.be
erwinvanvuchelen