OPC Foundation

opcfoundation.org
opcfoundation.org/news/press-releases

Digital Twin Consortium en OPC Foundation gaan nauwer samenwerken

Productivity.be - Het Digital Twin Consortium en de OPC Foundation hebben vorige week op het ARC Forum van analistenbureau ARC Advisory Group aangekondigd dat ze nauwer gaan samenwerken om de ontwikkeling van technologieën voor de digital twin en de adoptie ervan te versnellen. Zowel datamodellen als real-time data-uitwisseling worden beschouwd als cruciale technologieën voor de digital twin.


OPC als platform, niet alleen een protocol

Productivity.be - Op de Hannover Messe heeft de OPC Foundation meer uitleg gegeven bij het Global Services initiatief dat het opzet van OPC breder maakt dan louter een communicatieprotocol. OPC wil een platform zijn dat naast het protocol een volledig pakket aanbiedt voor de veilige communicatie van data.


Nieuwe specificatie voor OPC UA Safety

Productivity.be - De OPC Foundation en PROFIBUS & PROFINET International (PI) hebben op de SPS beurs aangekondigd klaar te zijn met de technische specificaties voor OPC UA Safety. Het implementeren van veiligheidskringen over OPC UA is met name interessant voor modulaire productielijnen.


OPC UA

Productivity.be - OPC UA is zonder enige twijfel het meest gebruikte protocol voor machine-to-machine communicatie in de industrie. OPC UA staat voor OPC Unified Architecture, waarbij OPC op zijn beurt staat voor Open Platform Communications. Zijn op services gebaseerde architectuur en geďntegreerde informatiemodel maken OPC UA perfect voor digitalisering. (updated)


Safety over OPC UA

Productivity.be - PI (Profibus & Profinet International) en de OPC Foundation hebben op de Hannover Messe een demonstratie gegeven van een nieuw protocol voor Safety over OPC UA, gebaseerd op PROFIsafe. Het nieuwe protocol, waarvan de definitieve specificaties over een paar weken verwacht worden, is een belangrijk element in machine-to-machine communicatie.


OPC UA daalt via TSN af naar het veldniveau

Productivity.be - De OPC Foundation kondigde op de SPS beurs trots aan dat de lijst van bedrijven die meestappen in “OPC UA including TSN down to field level” leest als een “Who’s Who” van de belangrijkste leveranciers in industriële automatisering. Daarmee wordt nog maar eens de rol van OPC UA bevestigd als een van de belangrijkste communicatiestandaarden in de industrie, en de organisatie wil die rol nog verder doen toenemen.


Open Platform Communications (OPC)

Productivity.be - OPC UA is zonder enige twijfel de meest gebruikte standaard in automatisering om machines en IT-systemen met elkaar te laten communiceren. In dit artikel keren we terug naar de originele standaard OPC, die sinds de komst van OPC UA aangeduid wordt als OPC Classic. Het wordt een route down memory lane die teruggaat tot 1996.


Umati: universele taal voor werktuigmachines

Productivity.be - Met “umati” heeft het communicatieprotocol voor machines dat sinds vorig jaar ontwikkeld wordt door een groep van Duitse machinebouwers officieel een naam gekregen. Op de AMB beurs in Stuttgart waren voor het eerst metaalbewerkingsmachines te zien die via het protocol communiceren met andere sturingen.


IoT-standaard voor metaalbewerkingsmachines

Productivity.be - De Duitse vereniging van fabrikanten van metaalbewerkingsmachines (VDW) heeft op EMO een initiatief aangekondigd om een standaard te ontwikkelen om grote aantallen machines en controlesystemen te koppelen aan een gedeelde interface. Het is een belangrijke schakel in de implementatie van het Internet of Things.


Newsletter

News

Emerson’s New Comprehensive Automation Platform Empowers Decisive Action from Plant to Enterprise

Portable authenticity testing device detects food fraud at the point of sampling

Three trends set to drive cyber-attacks in 2024

TotalEnergies Partners with Major International Companies to Support e-NG Development

Schneider Electric Collaborates with NVIDIA on Designs for AI Data Centers

Apptronik and Mercedes-Benz Enter Commercial Agreement


Agenda

22/04 - 26/04: Hannover Messe, Hannover (D)

14/05 - 16/05: Advanced Manufacturing, Antwerp Expo (B)

15/05 - 16/05: Advanced Engineering, Antwerp Expo (B)

15/05 - 16/05: Food Tech Event, Brabanthallen, 's-Hertogenbosch (Nl)

28/05: Industrie & Maintenance, Namur Expo (B)

05/06 - 06/06: Vision, Robotics & Motion, Brabanthallen, 's-Hertogenbosch

10/06 - 14/06: ACHEMA, Frankfurt am Main (D)

18/09 - 19/09: Kunststoffen, Brabanthallen 's-Hertogenbosch (Nl)

08/10 - 11/10: Motek, Stuttgart (D)

15/09/25 - 19/09/25: Schweissen & Schneiden, Messe Essen (D)

08/10/25 - 15/10/25: K, Düsseldorf (D)