Profibus & Profinet International

pi-international.org
www.profibus.be

SPE: een nieuwe familie van netwerkoplossingen

Productivity.be - Single Pair Ethernet Ė de technologie die het mogelijk maakt om Ethernet door te trekken over tweedraadsbekabeling Ė biedt heel wat interessante mogelijkheden om bestaande netwerken te upgraden of nieuwe connecties goedkoper te realiseren. De eerste Technology Days van de SPE System Alliance gaf eind september een stand van zaken van wat vandaag mogelijk is.


Advanced Physical Layer (APL)

Productivity.be - Met de standaarden zo goed als klaar en de grote namen in automatisering werkend aan de nodige switches wordt 2020 het jaar van ďEthernet in the fieldĒ. De Advanced Physical Layer (APL) is een technologie die het mogelijk maakt om Ethernet door te trekken over bestaande tweedraadsbekabeling. Zo kan de intelligentie in slimme instrumenten met een minimale aanpassing ontsloten worden. (updated)


Nieuwe specificatie voor OPC UA Safety

Productivity.be - De OPC Foundation en PROFIBUS & PROFINET International (PI) hebben op de SPS beurs aangekondigd klaar te zijn met de technische specificaties voor OPC UA Safety. Het implementeren van veiligheidskringen over OPC UA is met name interessant voor modulaire productielijnen.


Safety over OPC UA

Productivity.be - PI (Profibus & Profinet International) en de OPC Foundation hebben op de Hannover Messe een demonstratie gegeven van een nieuw protocol voor Safety over OPC UA, gebaseerd op PROFIsafe. Het nieuwe protocol, waarvan de definitieve specificaties over een paar weken verwacht worden, is een belangrijk element in machine-to-machine communicatie.
Productivity.be

is een publicatie van
Redactiebureau ConScript

Contact

Erwin Vanvuchelen
+32 (0)475 64 99 34
erwin@conscript.be
erwinvanvuchelen