Schunk Intec

twitter.com/SCHUNK_HQ
www.schunk.be
www.youtube.com/user/SchunkHQ

Collaborative robots

Productivity.be - De term collaborative robots wordt gebruikt voor robots die gemaakt zijn om zonder fysieke afscherming te kunnen samenwerken met mensen. De vormgeving en sturing zijn aangepast om de impact bij een botsing te beperken. Bovendien bevatten ze systemen om aanraking te detecteren zodat ze daar gepast op kunnen reageren. (updated)


Spanners 2.0: de terugkeer van de moderne klassiekers

Schunk Intec - Zeker in tijden van het geautomatiseerd laden van machines is er een niet-aflatende vraag naar mechanische kleminrichtingen. De toonaangevende leider op het gebied van grijpsystemen en klemtechnologie heeft op systematische wijze een programma gemaakt met universele basisklemmen die voor een groot aantal toepassingen zijn te gebruiken.


SCHUNK zet stevig in op AI

Productivity.be - Op de beurs van Hannover kondigde SCHUNK, de innovatieleider op het gebied van grijpsystemen en opspantechniek, de samenwerking aan met AnotherBrain, een van 's werelds toonaangevende specialisten op het gebied van artificiŽle intelligentie. Begin 2020 moet een eerste autonoom werkende grijper ontwikkeld zijn die een onafhankelijke bediening zonder handmatige programmering mogelijk maakt.


Krachtpatser met lange slag voor collaboratieve toepassingen

Schunk Intec - De SCHUNK Co-act EGL-C grijper met lange slag effent het pad voor een intense samenwerking tussen mens en robot. 's Werelds eerste grijper met lange slag voor collaboratieve toepassingen bereikt hoge grijpkrachten tot 450 N in combinatie met een lange slag van 42,5 mm per vinger. De intelligente krachtpatser van 24 V is geschikt voor de handling van werkstukgewichten tot 2,25 kg en kan worden ingezet in een breed scala aan toepassingen.


Co-act EGP-C wint iF Design Award

Schunk Intec - De SCHUNK Co-act EGP-C grijper is met de iF Design Award 2019 bekroond. De jury was overtuigd van het eenvoudige, duurzame design dat volledig in lijn is met de vereisten voor mens-robot-samenwerking.


Expertdagen in Europese hotspot voor servicerobotica

Schunk Intec - Op 27 en 28 februari 2019 zullen de SCHUNK-expertdagen voor servicerobotica voor het eerst plaatsvinden in het Deense Odense. De op drie na grootste stad in Denemarken is de afgelopen jaren een hotspot geworden voor Europese servicerobotica. De samenwerking tussen mens en robot wordt steeds belangrijker. Tijdens de SCHUNK-expertdagen krijgen bezoekers een uitgebreid overzicht van de huidige trends op het gebied van servicerobotica.


Eerste intelligente gereedschapshouder die in realtime het bewerkingsproces controleert

Schunk Intec - Trillingen, trillingsbeschadigingen, niet-werkend gereedschap - wat veel operatoren slapeloze nachten heeft bezorgd, behoort binnenkort tot het verleden: met de intelligente hydraulische expansiegereedschapshouder iTENDO presenteren SCHUNK en de startup TOOL IT de eerste intelligente gereedschapshouder ter wereld die het bewerkingsproces rechtstreeks op gereedschapsniveau bewaakt en het beheer van de snijparameters in realtime kan controleren.


Smart gripping in smart factories

Schunk Intec - ĄTwee topics zullen industriŽle automatisering blijven kenmerken de volgende jaren: digitalisering van het productieproces en mens/robot samenwerkingĒ, stelt Henrik Schunk, CEO van SCHUNK in Duitsland. Op Automatica, de toonaangevende beurs voor intelligente automatisering en robots, toont SCHUNK hoe Industrie 4.0 productiescenarioís en mens/robot samenwerking geÔmplementeerd kunnen worden door gebruik te maken van intelligente grijponderdelen.


Schunk zet mechatronische grijpers in de schijnwerpers op Hannover Messe

Schunk Intec - Intelligent, compact en gemakkelijk te bedienen, zo ziet Schunk de toekomstige grijpers. ďHoewel pneumatische grijpers een belangrijke rol zullen blijven spelen, verschuift het accent duidelijk naar mechatronische grijpersĒ, benadrukt Henrik A. Schunk, CEO Schunk GmbH & Co. te Lauffen in Duitsland.


EGL 90 2-vingerige parallel grijper met PROFINET

Schunk Intec - De SCHUNK EGL 90 heeft een variabele grijpkracht tussen 50 en 600 N. Dit maakt hem dan ook de meest compacte en meest flexible mechatronische grijper op de markt. De vinger positie en sluitsnelheid kunnen vrij geprogrammeerd worden binnen een maximale slag van 42,5 mm per vinger. De complete controle -en vermogenselektronica is geÔntegreerd in de behuizing.


Smart future met cobots en co-acts

Schunk Intec - Het gerenommeerde en toonaangevende forum voor service robotics viert een belangrijke verjaardag: SCHUNK, innovatieleider voor grijp- en klemtechnologie, organiseert reeds voor de 10-de maal de SCHUNK Expert Days in verband met Service Robotics.