Voka

Voka is het Vlaams netwerk van ondernemingen. We vertegenwoordigen meer dan 18.000 bedrijven in Vlaanderen en Brussel, goed voor 65% van de private werkgelegenheid en 66% van de hier gerealiseerde toegevoegde waarde.

www.voka.be

Digitale quick scan

Voka - Voka heeft in opdracht van het Agentschap Innoveren en Ondernemen samen met Deloitte Private een ‘digitale quick scan’ ontwikkeld. Voka wil hiermee elke Vlaamse onderneming op de digitale snelweg krijgen. Deze unieke tool helpt in kaart te brengen hoe sterk een bedrijf gedigitaliseerd is en hoe het nog beter kan. Vlaams minister Hilde Crevits heeft de digitale quick scan vandaag voorgesteld bij houtfineerspecialist Decospan in Menen.


Voka begeleidt komende 4 jaar opnieuw minstens 8.000 ondernemers

Voka - Dankzij het ‘programma ondernemerschap’ zal Voka, het Vlaams netwerk van ondernemingen, de komende vier jaar zeker 8.000 ondernemers begeleiden in alle levensfases van hun bedrijf. “We danken het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO), minister van Economie en Werk Crevits en de Vlaamse regering voor de goedkeuring vandaag en het vertrouwen voor de volgende vier jaar”, zegt gedelegeerd bestuurder Hans Maertens.


Ook bedrijven moeten prioriteit krijgen bij waterafschakelplan

Voka - Voka roept de Vlaamse overheid en de provinciegouverneurs op om bedrijven te ontzien in geval van watertekorten in de komende zomer en hen voldoende prioriteit te geven bij een waterafschakelplan om hun watertoevoer te waarborgen. Bedrijven krabbelen stilaan terug recht na de lockdown en de coronacrisis.


Fast forward met de fast track voor buitenlandse werknemers

Voka - Voor Voka, het Vlaams netwerk van ondernemingen, wordt het dringend tijd dat er een versnelling komt op de procedure voor arbeidsmigratie. “We waren de beste van de klas, maar zien nu met lede ogen toe hoe de procedures in andere landen veel sneller gaan. Onze ondernemingen en onderzoeksinstellingen lopen daardoor unieke, buitenlandse talenten mis in deze internationale war for talent.”


Eerste AHA!-awards bekronen innovatieve onderzoekers

Voka - Antwerpen is dé kennisregio bij uitstek. Dat werd door UAntwerpen en Voka Antwerpen-Waasland op maandag 16 december in de verf gezet tijdens de eerste Antwerp Innovation Night. In het nieuwe provinciehuis gingen de eerste AHA!-awards naar vaccinatiespecialist Pierre Van Damme en Internet of Things-expert Steven Latré.3D printen

Productoverzichten:
Machines voor plasticsMachines voor metaal
Technologieën:
FDMSLASLSSLMBJMJDEDEBM
Populair in 3D printen:
Barstjes in 3D printermarkt?
Design voor additive manufacturing
Afwerking van 3D geprinte werkstukken


Productivity.be

is een publicatie van
Redactiebureau ConScript

Contact

Erwin Vanvuchelen
+32 (0)475 64 99 34
erwin@conscript.be
erwinvanvuchelen