VDW

www.vdw.de

Automatische productieplanning

Productivity.be - In de aanloop naar EMO dit najaar organiseert het Duitse VDW een aantal webinars waarin academisch onderzoek naar metaalbewerking aan bod komt. De meest recente episode van Let’s Talk Science ging over productieplanning en de efficiëntiewinsten die geboekt kunnen worden door die verder te automatiseren.


Stillere tandwielen voor elektrische auto’s

Productivity.be - Als er geen verbrandingsmotor meer is om vervelende geluiden te overstemmen wordt aandacht voor details plots heel erg belangrijk. In elektrische auto’s zijn de tandwielen een van de belangrijkste bronnen van geluid en kleine imperfecties kunnen snel zeer storende gevolgen hebben. Een meer geavanceerde kwaliteitscontrole kan hieraan tegemoet komen.


Umati live demo op METAV digital

Productivity.be - De umati alliance, die werkt aan standaarden op basis van OPC UA voor de connectie van machines met IT-systemen, organiseert volgende week op METAV digital een grootse demonstratie die online gevolgd kan worden. Geïnteresseerden kunnen inloggen op een dashboard dat informatie van de machines van verschillende standhouders zal samenbrengen.


Umati

Productivity.be - Umati – wat staat voor “universal machine technology interface” – is een OPC-UA companion specification die een gestandaardiseerd datamodel vastlegt om industriële machines en softwaretoepassingen met elkaar te laten communiceren. Via gestandaardiseerde labels wil Umati parameters en settings van machines eenduidig en ondubbelzinnig definiëren zodat ze universeel herkenbaar worden. (updated)


Work 4.0

Productivity.be - Industrie 4.0 is niet alleen een verhaal over technologie. De evolutie naar meer digitalisering en het gebruik van AI brengt ook een nieuwe bedrijfscultuur met zich mee. Nieuwe tools om processen in real-time te optimaliseren, bijvoorbeeld, renderen pas als mensen op de productievloer ook de bevoegdheid krijgen om snel beslissingen te nemen. De rollen van zowel operatoren als supervisors worden in Work 4.0 grondig gewijzigd.


Nieuwe universele taal voor productietechnologie

Productivity.be - Met de publicatie van de eerste versie van OPC UA for Machinery is er een nieuwe universele taal in de maak voor de digitalisering in productietechnologie. OPC UA for Machinery wil een overkoepelende standaard zijn die modules en data labels vastlegt voor alle soorten van machines. Ook de umati standaard is vernieuwd, onder de naam OPC UA for Machine Tools.


Umati spreidt zijn vleugels

Productivity.be - Umati – het framework voor M2M communicatie in werktuigmachines – wordt opengetrokken naar de gehele sector van engineering en machinebouw. De nieuwe samenwerking tussen de Duitse verenigingen VDW en VDMA zou een belangrijke stap voorwaarts kunnen betekenen in de implementatie van digitalisering en industrie 4.0.


EN 17007: framework voor Maintenance 4.0

Productivity.be - Het mag u al opgevallen zijn – in advertentiefotos zijn maintenance medewerkers niet langer mannen in blauwe overalls maar jonge gasten met tablets en smart glasses. In de praktijk zijn er nochtans heel wat hindernissen om die Maintenance 4.0 visie in praktijk te brengen. De Europese norm EN 17007:2017 over onderhoudsprocessen kan hierin een leidraad bieden.


Umati: universele taal voor werktuigmachines

Productivity.be - Met “umati” heeft het communicatieprotocol voor machines dat sinds vorig jaar ontwikkeld wordt door een groep van Duitse machinebouwers officieel een naam gekregen. Op de AMB beurs in Stuttgart waren voor het eerst metaalbewerkingsmachines te zien die via het protocol communiceren met andere sturingen.


IoT-standaard voor metaalbewerkingsmachines

Productivity.be - De Duitse vereniging van fabrikanten van metaalbewerkingsmachines (VDW) heeft op EMO een initiatief aangekondigd om een standaard te ontwikkelen om grote aantallen machines en controlesystemen te koppelen aan een gedeelde interface. Het is een belangrijke schakel in de implementatie van het Internet of Things.


VDW wil meer ‘digital natives’ in de machinebouw

Productivity.be - Bij de viering van de 125-ste verjaardag van de VDW – de Duitse vereniging van bouwers van werktuigmachines – riep voorzitter Heinz-Jürgen Prokop machinebouwers op om meer ‘digital natives’ aan te trekken. Onze sector, zo stelde hij, wordt door de IT-wereld nog te vaak als conservatief bestempeld.


Newsletter

News

Emerson’s New Comprehensive Automation Platform Empowers Decisive Action from Plant to Enterprise

Three trends set to drive cyber-attacks in 2024

Apptronik and Mercedes-Benz Enter Commercial Agreement

The All Electric Society Arena points the way to a carbon-neutral industrial society

Machine manufacturers showcasing security solutions for digital grinding processes at GrindingHub

New Level and Flow Controller Reduces Complexity in Water and Wastewater Applications


Agenda

15/04 - 19/04: Wire/Tube, Düsseldorf (D)

22/04 - 26/04: Hannover Messe, Hannover (D)

14/05 - 16/05: Advanced Manufacturing, Antwerp Expo (B)

15/05 - 16/05: Advanced Engineering, Antwerp Expo (B)

15/05 - 16/05: Food Tech Event, Brabanthallen, 's-Hertogenbosch (Nl)

28/05: Industrie & Maintenance, Namur Expo (B)

05/06 - 06/06: Vision, Robotics & Motion, Brabanthallen, 's-Hertogenbosch

10/06 - 14/06: ACHEMA, Frankfurt am Main (D)

18/09 - 19/09: Kunststoffen, Brabanthallen 's-Hertogenbosch (Nl)

08/10 - 11/10: Motek, Stuttgart (D)

15/09/25 - 19/09/25: Schweissen & Schneiden, Messe Essen (D)

08/10/25 - 15/10/25: K, Düsseldorf (D)