Indumation 2019

De vakbeurs Indumation is in BelgiŽ uitgegroeid tot een referentie in de wereld van automatisering en digitalisering. Een evenement ook dat door heel wat bedrijven aangegrepen wordt om nieuwigheden en highlights aan het publiek te tonen. Productivity.be maakt een overzicht van wat u begin februari op Indumation kan ontdekken. (updated)

Bezoek er meer dan 180 exposanten, expert classes, het Connectivator event en de uitreiking van de Factory of the Future Awards.

Klik hier voor gratis registratie voor u en uw team

In volgend overzicht presenteren we een hele reeks nieuwigheden en highlights van exposanten die u begin februari op Indumation kan ontdekken.

Indigi

Beveiliging productievloer tegen cyberaanvallen

De mogelijke gevolgen van een cyberaanval kunnen dramatisch zijn. Voor de digitale beveiliging van de productievloer zijn gespecialiseerde digitale ingenieurs op productieniveau nodig, want een algemene firewall op IT-niveau helpt niet. De digitale ingenieurs van INDIGI zijn gespecialiseerd in de bescherming van productievloeren tegen cyberaanvallen en werken steeds op maat en tempo van de klant. Hun slimme, digitale oplossingen maximaliseren de veiligheid van uw installaties en processen.
ACE StoŖdšmpfer

TUBUS TI: voordelige 'one way'-stootdemper

Onderhoudsvrij, relatief goedkoop en geschikt voor eenmalig gebruik. Dat zijn de belangrijkste eigenschappen van de onomkeerbare noodstopdemper TUBUS TI van ACE StoŖdšmpfer. Daarmee vormt de stootdemper een alternatief voor de succesvolle TUBUS structuurdempers.
Vergeleken met de gangbare elastomeerdempers zorgen deze veiligheidsdempers voor een energieabsorptie van maximaal 96 procent zonder terugslageffect.
IXON

Ontvang machine notificaties met Cloud Notify

Cloud Notify, de nieuwste dienst op IXONís IXplatform, is een notificatiesysteem waarmee gebruikers berichten ontvangen over belangrijke machine gebeurtenissen. Voor machinebouwers is het cruciaal om downtime te verlagen en het hoogste niveau machine efficiŽntie en effectiviteit te behouden. IXON geeft gebruikers de mogelijkheid om te kiezen op welke manier zij de notificaties wensen te ontvangen: via email, push notificaties of door middel van een webhook interface met een andere SaaS-service.
AXIS & Stuifmeel BV

Duwketting Ė compact, slag tot 20 meter

De duwkettingen van GROB (voorheen Framo Morat) hebben een unieke eigenschap: de ketting kan slechts in ťťn richting buigen. De starre schakels zijn in staat tot 35.000N lineair over grote transportafstanden te duwen of te trekken. Door een compact kettingmagazijn is een vrijwel onbeperkte slag te realiseren zonder extra inbouwruimte.
Belasting tot 35 kN
Kleinste inbouwmaat 140x140 mm
Synchroonloop zonder besturing mogelijk
Gefran

World's smallest ultrasonic liquid flow meter / controller

Als exclusief verdeler van Bronkhorst voor BELUX stellen we u graag onze nieuwe ES-FLOW voor. Deze volumetrische flowmeter-regelaar werkt met een innovatief meetprincipe waarin ultrasoon geluid in een rechte buis met een zeer kleine diameter geleid wordt. Dat zorgt ervoor dat onafhankelijk van dichtheid, temperatuur en viscositeit een groot bereik van vloeistoffen gemeten kan worden. En dit met toepassingen in tal van markten en applicaties die een nauwkeurige vloeistof verwerking vragen.
Texim Europe

Low cost BLE and Mesh solution

De ISP1507-AL is een low-cost, standalone BLE-node in een zeer kleine behuizing (8x8x1mm). De module is een volledig geÔntegreerde BLE en Mesh oplossing, Nrf52180 chip, antenne, DC/DC-converter en oscillators. Heeft een Bluetooth V4.2-stack en is klaar voor Bluetooth 5.0. De ISP1507-AL heeft 32-bits ARM Cortex M4 CPU, 192 kB flashgeheugen, 24 kB RAM, een complete set van 13 IO's, SPI, I2C en GPIO. Deze module is volledig gecertificeerd. Een development kit en sample software zijn beschikbaar.
SKF Motion Technologies

Werkingsgebied cobots uitgebreid

In industriŽle omgevingen met veel repetitieve taken kunnen collaborative robots (cobots) de productiviteit sterk opdrijven. Met de LIFTKIT en SLIDEKIT biedt SKF Motion Technologies een gebruiksvriendelijke oplossing om verticale en horizontale assen aan de cobots toe te voegen. Beide zijn Ďplug & playí, waardoor ze snel en zonder complexe voorstudie te installeren vallen. Een software plug-in voor Universal Robots laat binnen de UR-programmeeromgeving een directe positioneringstoegang toe.
Vermeire - Motion

Motion Box

Het Motion Box-concept is ontwikkeld in samenwerking met SIEMENS en ROLLON. Het is de perfecte illustratie van de knowhow die onze ingenieurs u kunnen bieden bij de ontwikkeling van uw meerassige lineaire aandrijvingen. De Motion Box is uitgerust met ROLLON lineaire modules en servo-aandrijvingen, drives en safety-PLC van Siemens. We kunnen u al deze componenten leveren, als een complete oplossing, inclusief de plannen en accessoires om de modules aan elkaar te bevestigen.
WEG Benelux

WEG vereenvoudigt preventief onderhoud

De nieuwe WEG Motor Scan maakt het realtime volgen van de motor mogelijk via een app voor smartphones om de uptime te maximaliseren en preventief onderhoud te vereenvoudigen. Met deze nieuwe technologie kunnen onderhoudsprofessionals juiste beslissingen nemen over de conditie van de geÔnstalleerde motoren en actie ondernemen op basis van de verzamelde gegevens. Het Motor Scan-systeem van WEG maakt gebruik van digitale 4.0-technologie en big data-analyse.
Sensor Partners

Hoge intensiteit lijnlasers

Met de nieuwe "lhi90a" lijnoptiek is Z-Laser in staat om binnen een veilige laserklasse een nog langere lijnlengte te behalen, zonder in te leveren op de kwaliteit en zichtbaarheid van de geprojecteerde lijn.
Control & Protection

Automatisatieoplossingen met topprestaties

De kracht van GE en PTC met meer dan 40 jaar expertise en lokale, flexibele service. Nieuw in het gamma is de GE CPL410, een compacte standalone PLC met remote I/o en Ubuntu Linux server. Onze nieuwste digitale GE oplossingen (WEB HMI Plant Apps, Predix, Ö) leveren uiterst rendabele systeemoplossingen. Met PTC Thingworx bieden we ongeŽvenaarde end-to-end IIoT oplossingen met krachtige applicaties (Manufacturing Apps, Machine Learning, Analytics Ö).
ifm

Compacte afstandssensor voor Industrie 4.0 toepassingen

ifm heeft zijn optische PMD-sensoren nu geÔntegreerd in een compacte M18 bouwvorm. Met behulp van laserlicht en lichtlooptijdmeting bepaalt de PMD OGD Cube nauwkeurig de exacte afstand tot een object. Afhankelijk van de variant ligt het bereik op 300 mm bij de OGD Precision en 1500 mm bij de OGD Long Range. De afstandsensor beschikt over een IO-Link interface. Zo kan de sensor vanaf het besturingsniveau worden aangepast op verschillende werkstukken of productiesituaties.
LM Systems

Prijsgunstige nauwkeurige aluminium rails

Alulin is een merk van nauwkeurige aluminium rails met RVS inleg die ervoor zorgen dat de geleiding zeer gunstige draaggetallen heeft. Deze geleidingen zijn zelfs 60% lichter dan de standaard geleidingen. De loopwagens hebben algemene maatvoeringen die overeenkomen met de meeste lineaire geleidingen. De producten zijn corrosiewerend, lichtgewicht, prijsgunstig en uitwisselbaar.
Op onze stand 6-34 is een toepassingsvoorbeeld te zien, namelijk een 3d printer gemaakt door Rodri.
Linak Actuator Systems

Ergonomie in productie

Verbeter de werkomstandigheden en verlaag het aantal ziektedagen op productiefaciliteiten door gebruik te maken van ergonomisch juiste oplossingen met elektrische actuatoren van LINAK. Bij LINAK bieden wij een verscheidenheid aan hefkolommen, actuatoren, controleboxen en besturingen om toepassingen in een productielijn te kunnen afstellen en afstemmen op de specifieke werknemer, en zodoende de ergonomie voor die specifieke werknemer te verbeteren.
Phoenix Contact

PLCnext Store: Software store voor automatiseringsoplossingen

Phoenix Contact biedt nu de PLCnext Store voor zijn open besturingsplatform PLCnext aan. Deze software store verstrekt softwaretoepassingen (apps) die gebruikers kunnen gebruiken om technische functies aan de PLCnext Control controller toe te voegen. Door de open aard van de store kunnen derde providers, naast Phoenix Contact, de door hen ontwikkelde apps verkopen. Dit betekent dat de store niet alleen belangrijk is voor gebruikers van besturings-technologie, maar ook voor software providers.
LDA

MAC Valves bullet valve

De Bullet Valve (BV) is de volgende evolutie in de technologie van pneumatische ventielen door MAC Valves. De Bullet Valve gebruikt de "lifting" spoel technologie. De MAC "lifting" configuratie is echter uniek in die zin dat het ventiel een gebalanceerd ontwerp behoudt, de schakelkrachten constant hoog zijn en de responsetijden herhaalbaar zijn ongeacht de drukschommelingen in de inlaat.
Siemens

MindSphere

Met MindSphere kunnen industrieŽn wereldwijd hun machines verbinden met de digitale wereld. Dankzij de meervoudige protocolondersteuning vereenvoudigt en stroomlijnt MindSphere de connectiviteitsuitdagingen. Door gebruik te maken van gegevens uit een zo goed als onbeperkt aantal verbonden intelligente apparaten en bedrijfssystemen kunnen operationele gegevens in realtime worden geanalyseerd. Inzichten uit deze analyse leiden tot geoptimaliseerde processen, middelen en productiviteitswinsten.
Legrand

EMS CX≥

Het energiebeheersysteem EMS CX≥ van Legrand heeft tot doel het energieverbruik van gebouwen te superviseren en beheren, en tegelijkertijd de betrouwbaarheid en continuÔteit van de dienstverlening te verzekeren, zodat de installatie zo efficiŽnt mogelijk presteert. Dankzij de innovatieve automatische aansluiting vereenvoudigt dit autonome, integreerbare systeem de montage en moet er niets worden aangepast aan de bestaande bedrading van de verdeelkasten.
Tormans

Focus op technische en engineering profielen

Tormans richt zich volledig op het outsourcen van technische en engineering profielen. Dit omvat zowel techniekers als ingenieurs, tekenaars, projectmanagers e.a. voor verschillende disciplines en sectoren. Binnen deze nichemarkt behoren wij tot de koplopers van ons land. Meer dan 340 medewerkers en meer dan 150 klanten vertrouwen op ons voor het leveren van kwalitatieve technische projecten en kandidaten.
Elscolab NV

Compacte, plaatsbesparende, multiparameter meetomvormer

De Knick MemoRail Modbus A 1405 N zet de sensorsignalen om in een universeel ModBus RTU interface waar uw PLC, DCS of SCADA mee verder kan. Via ModBus RTU krijgt u niet enkel de klassieke meetwaarde maar ook de sensor-specifieke diagnose. Voor informatie over de kalibratie, slijtage, levensduur en onderhoudsstatus hoeft u niet meer de deur uit!
Compact: slecht 17.5 mm breed
1- of 2-kanaalsversie
pH/ORP, redox, conductiviteit, O2 of temperatuur
Vistalink

VistaLink 3D Laser triangulatie

VistaLink stelt voor: Wanneer een conventionele 2D inspectie niet opgewassen is voor de inspectietaak, kan je gebruik maken van de Cognex DS1000 3D sensor. Met dit 3D beeld kan u het object in drie dimensies inspecteren en meten met een extreem hoge nauwkeurigheid tot in het micron-gebied. Verificatie van het volume van de verpakking, inspectie en meting van PCB-componenten, inspectie van de integriteit van de blisterdichting, kwaliteitsinspectie voor bakstenen, het lezen van de DOT-codes...
Rittal

Nieuwe Blue e+ chiller van Rittal

Voor een nauwkeurige en stabiele proceskoeling moeten chillers of vloeistofkoelers beschikken over een exacte temperatuurregeling. Tegelijkertijd moet de koeling energie-efficiŽnt werken, flexibel inzetbaar, betrouwbaar en eenvoudig te onderhouden zijn. Bij de ontwikkeling van een nieuwe generatie Blue e+ chillers hield Rittal rekening met al deze vereisten waardoor energiebesparingen tot wel 70% mogelijk zijn. De chillers zijn verkrijgbaar met koelcapaciteiten van 2,5, 4 en 6 kW.
Rotero

X2 technology hefkolommen

Modulair opgebouwd uit aluminium elementen en naar wens inclusief encoder en aansturing. Kenmerkend voor deze producten is de hoogwaardige kwaliteit wat onder meer is terug te vinden in de robuuste constructie, de nauwe toleranties en hiermee de hoge nauwkeurigheid en geluidsarme werking. Hiervoor wordt onder andere gebruik gemaakt van 0,5 mm Ďdikkeí glijplaten die de hefkolommen spelingvrij maken en de wrijving minimaliseren.
P&V Elektrotechniek

Onderhouden en upgraden van elektrische borden

Begin 2017 startte P&V Panels met een nieuwe afdeling: Service. Die voert onderhoudswerken en upgrades uit aan bestaande elektrische borden. Het onderhouden van elektrische borden en het moderniseren van verouderd materiaal worden in de elektrotechniek enorm onderschat. P&V neemt bedrijven alles uit handen zodat die zeker zijn van veilige, betrouwbare en efficiŽnte elektrische borden. Zo kunnen hun klanten zich concentreren op hun core-business.
WEG Benelux

Uitbreiding vermogensbereik van de motorreductoren van de WG20-serie

WEG zal op Indumation het volledig gamma motorreductoren in rechte, haakse en opsteekuitvoering met nominale koppels tot 18.000 Nm voorstellen. De uitbreiding omvat drie frames en vormen een aanvulling op de WG20-serie motorreductoren. De transmissies worden gekenmerkt door efficiŽnte krachtoverbrenging en kunnen worden gecombineerd met modulaire WEG motoren tot maximaal 75 kW energie-efficiŽntie IE4 voor high-performance aandrijvingen.
Euchner

MGB2-Modular

De nieuwe MGB2-Modular bestaat uit modules die flexibel te combineren zijn. Er kunnen tot 6 sluitmodules op ťťn busmodule worden aangesloten. Op die manier wordt de bus effectief benut.
De modules zijn voorzien van verticale slots die men kan vullen met diverse soorten knoppen of ruimte voor labels. De mogelijkheden zijn vrijwel onbeperkt. Wijzigingen in een configuratie van ťťn of meerdere MGB-Modular is tijdens het gebruik op elk moment mogelijk.
Vintecc

Waarde geven aan Big Data

Big data speelt steeds een grotere rol.
Het dataframework ďCaptureĒ laat toe data te verzamelen en te managen op een eenvoudige manier. Het biedt ondersteuning voor de meest voorkomende industriŽle protocollen en IoT standaarden. Uniek is de flexibiliteit van het framework dat aanpasbaar is naar uw wensen. Data hosting kan lokaal of in de cloud. Data gedreven algoritmes en modellen geven compleet nieuwe perspectieven voor slimmere controles, anomaliedetectie...
INCASE - UGent

Cosimulatie voor optimaliseren van motion controllers

In het project INCASE gebruikt UGent Campus Kortrijk cosimulaties voor het optimaal instellen van motion controllers. Het totale mechatronisch systeem wordt gemodelleerd in MATLAB/Simulink, waarvan het mechanisch proces wordt gemodelleerd in Siemens NX. Met een realistisch model van het mechanische proces kan de ontwerper dat subsysteem zien als een black-box die gekoppeld is met de motion controller. Instellen van de controller gebeurt met behulp van simulaties van het virtuele model. De Simulink-code van de geoptimaliseerde controller kan vervolgens gedownload worden naar de werkelijke machine.
ATB Automation

BŲnnekamp mechanical components

Nieuw voor de Belgische markt introduceren wij de beschikbaarheid van BŲnnekamp mechanical components. Dit meer dan 15 jaar oude, kwalitatieve en prijstechnisch zťťr attractieve merk is in ruime aantallen snel uit voorraad leverbaar. Het brede standaardprogramma is voor stangkoppen, gaffels en kogelgewrichten niet alleen verkrijgbaar in verzinkte uitvoering, maar ook in roestvaststaal 304 (A2) en 316 (A4). Klantspecificaties kunnen op verzoek worden gemaakt.
Stšubli

Extreem korte cyclustijden

Met de nieuwe TS2 SCARA serie bereikt Stšubli een hoger performance level. De 4-assige robot maakt extreem korte cyclustijden en hoge herhaalnauwkeurigheid mogelijk. Zín revolutionair hygiŽnisch design opent nieuwe mogelijkheden voor gebruik in moeilijke productieomgevingen zoals de voedings-, farmaceutische en elektronica industrie. Het design is immers volledig gesloten zonder externe bekabeling. De TS2 serie is ook compacter en lichter dan zín voorganger.
Agidens

MEScontrol geeft context aan data

Met MEScontrol (Brighteye) kunnen we de gehele operationele keten digitaal beheren, aansturen, meten en analyseren. Door de koppeling met alle perifere systemen (ERP, LIMS, machines, PLC, sensoren, weegsystemen,Ö) nemen we al deze data automatisch op en geven we ze een betekenis: context. Enkel en alleen daardoor kunnen we met MEScontrol zorgen voor een real-time en on-the-fly traceerbaarheid.
VB Parts Hydrauliek nv

Hydraulische aandrijf- en regeltechnieken

Bucher Hydraulics creŽert systemen die de immense flexibiliteit van moderne hydraulica onthullen in combinatie met eenvoudig te gebruiken elektronische bedieningselementen. Alle ontwikkelingsactiviteiten zijn gebaseerd op klantvereisten en resulteren dus vaak in componenten en systemen op maat. Door de lay-out van het totale ontwerp te optimaliseren, kunnen we compacte en economische hydraulische systemen aanbieden die tegelijkertijd het prestatieniveau van de toepassing verhogen.
HEIDENHAIN

De volledige regelkring uit ťťn hand

HEIDENHAIN streeft er naar om haar klanten optimaal en efficiŽnt te adviseren en daarbij wordt de levering van complete systemen steeds belangrijker. Een voorbeeld hiervan is de complete hoekmeetmodule, met de serieaanduiding SRP 5000, voor hightech systemen. Deze combinatie van precisielager, motor en encoder (optische schijf en uitleeselektronica) is in samenwerking ontwikkeld en in huis geproduceerd.
Indigi

Project management Industry 4.0

Digitale projecten op de productievloer zijn vaak erg complex. Het managen ervan is niet eenvoudig. Er moet immers gewaakt worden over de juiste implementatie van de nieuwe software met de bestaande, en ook de timing en budget moeten gerespecteerd worden. Hier zijn specialisten voor nodig. De merkonafhankelijke project managers van INDIGI begeleiden het project deskundig en zorgen voor het juiste management, steeds met oog voor kwaliteit, timing, scope en bijhorend budget.
DE PECKER GENT NV

Cross Cutter

Om bij de V-riem een maximum aan energieoverdracht door frictie te realiseren moeten de polyamidevezels in dwarsrichting georiŽnteerd zijn. Op de Cross Cutter wordt de van de kalender komende rubberdoek in gelijke stukken versneden waarbij simultaan de versneden secties aan de langszijde kops aan elkaar worden gelast. Bij dit proces wordt de vezelrichting dus 90į verdraaid ten opzichte van de richting in de originele gekalendreerde doek alsook is het mogelijk een doek met andere doekbreedte te bekomen.
OLMIA Robotics BV

De ultieme machinebelader voor bewerkingsmachines

De Robobooster4000 herbergt een grote buffer voor CNC-machines, kantbanken en ponsmachines, maar kan ook spuitgietmachines ontladen. Als complete set met cobot, gripper en software kan een bewerkingsmachine zonder tussenkomst van een operator doorwerken. Verhoog productiviteit, maak meer draaiuren en verlaag manuren en stilstand met deze compacte oplossing.
Retec Instruments

Filterbreukdetector voor stoffilters

Dankzij de nieuwe stofmonitor van MŁtec kunnen we zelf de kleinste filterbreukjes meteen opsporen, en zo het probleem met de filterinstallatie tijdig oplossen. De stofsensor 710 E detecteert scheurtjes, breuken in de filter of montagefouten, en is geschikt voor gebruik in metalen kanalen en leidingen, in processen tot 150įC, aan de schone zijde van de filter. De onderhoudsvrije filterbreuksensor is bovendien eenvoudig te installeren dankzij de automatische kalibratie.
Profilex s.a.

Nieuwe Profilex PSLF-02 eenheid

De PSLF-02-eenheid is ontwikkeld voor gebruik met lineaire servo aandrijvingen P01-37Sx120. Hij is ontworpen op basis van een aluminium profiel en een geleider met dubbele kogelwagens, waarmee externe belastingen en krachten kunnen worden opgenomen.
De te verplaatsen componenten zijn dynamisch en nauwkeurig positioneerbaar over de gehele slag van de module.
PSLF-02-eenheden kunnen met elkaar of met onze H01 geleidingen worden gecombineerd om X-, Y- en Z-manipulatoren te maken.
Turck Multiprox

Flexibele Cloud-gebaseerde diensten voor de industrie van TURCK

Monitor de productieprocessen van machines en installaties, wereldwijd, op elk moment, op alle eindapparaten d.m.v. aanpasbare dashboards.
Benut uw data ! Langetermijn analyses en voorspellend onderhoud kunnen optimaal worden geÔmplementeerd met de Turck Cloud Solutions. Op deze manier profiteert u van de data-evaluaties van uw machines en installaties en herkent u anomalieŽn en kunt u conclusies trekken.
Pepperl+Fuchs

Positioneren en navigeren volgens SIL3/PL e met slechts ťťn leeskop

Pepperl+Fuchs lanceert 2 nieuwe Absolute Datamatrix Positioneersystemen. De SafePXV voor veilige positionering van o.a. monorail conveyors, draaitafels, liften en stapelkranen. De SafePGV voor veilige navigatie van AGVís meet ook de transversale verplaatsing t.o.v. het codelint. Beide systemen bestaan uit een zelfklevend meetlint tot 100 km lang met meerkleurige redundante codes en een leeskop die tot 5 codes gelijktijdig inleest. Hierdoor wordt als primeur SIL 3/PL e bereikt met slechts ťťn leeskop.
A&C Solutions

De veelzijdige mogelijkheden van de Ilme MIXO series

De MIXO-serie van Ilme is een open connector-systeem van meer dan 40 modules dat de gebruiker in staat stelt om met de ILME-behuizing naar keuze zijn connector op maat samen te stellen. De MIXO series maakt het mogelijk om een combinatie van maximaal 6 modules power, (optisch) signaal, datatransmissie en lucht samen te voegen. Binnen de modules kan er gekozen worden voor robuuste en duurzame krimpcontacten die perfect geschikt zijn voor veeleisende toepassingen.
ACE StoŖdšmpfer

Kleine PMCN-stootdemper bestand tegen agressieve vloeistoffen

De kleine stootdempers uit de Protection-serie van ACE zijn opgewassen tegen zware productieomstandigheden. Deze PMCN-serie is nu uitgerust met een beschermkap van thermoplastisch polyurethaan (TPU). Deze beschermkap, in de vorm van een vouwbalg, voorkomt dat agressieve substanties in de stootdemper terechtkomen.
De verbeterde bescherming is mede te danken aan de buigzaamheid van de TPU-kunststof en de verminderde stootgevoeligheid van dit materiaal.
Siemens

Digital Enterprise Suite

De ďDigital Enterprise SuiteĒ van Siemens is het omvattende aanbod van softwaregebaseerde systemen en automatiseringstechnologieŽn voor de maakindustrie om de digitale transformatie in de volledige waardeketen te beheersen.
Het resultaat: kortere ontwikkelings- en productietijden, flexibele en volledig geautomatiseerde productieconcepten met de hoogste kwaliteit, efficiŽntie van de productieprocessen en de hoogste veiligheidsnormen.
ABB

ABB Ability Smart Sensor

ABB Ability Smart Sensor is een intelligent apparaat dat de parameters van een machine aanvoelt, net als een sensor, waarbij een interne microprocessor deze gegevens analyseert en complexe analyses uitvoert om te bepalen of de machine in goede gezondheid verkeert of niet. Het systeem slaagt er ook in om dreigende storingen te identificeren en inzicht te geven in wat er mis is in de machine. Dat gebeurt door middel van edge computing, waarbij data zo dicht mogelijk bij de bron, in dit geval in de sensor zelf, verwerkt wordt.
Robex

Collaboratieve transport robot

GOPAL is een collaboratieve transport robot of AGV die veilig met de operatoren op de vloer samenwerkt. Het systeem kan in slechts enkele dagen operationeel worden gemaakt en vergt verder geen aanpassingen aan de omgeving. Door zijn flexibiliteit is het systeem snel aanpasbaar aan nieuwe producten of aan wijzigingen van de fabriekslayout. Er dient enkel een aanpassing van de onboard map te gebeuren en hun server. Dit opent een heel scala aan nieuwe mogelijkheden bij het plannen van uw interne logistiek.
Legrand

GreenUp Laadpalen

Cijfers tonen een zichtbaar positieve evolutie in het segment van 100% elektrische en hybride wagens. Met de GreeníUp laadinfrastructuur speelt Legrand in op deze tendens en bieden ze verscheidene oplossingen aan:
GreeníUp Access: de verstevigde huishoudelijke contactdozen GreeníUp Access van Legrand.
GreeníUp Premium: indien de gebruiker een snellere oplaadtijd en bijkomende functies wenst.
Yazzoom

AI software voor bewaking en diagnose van productielijnen

70 tot 80% van stilstanden en vertragingen in machines en productielijnen worden veroorzaakt door nooit eerder geziene technische problemen. YANOMALY ontdekt vroege tekens van storingen door het continu bewaken van de sensor- en/of softwaredata met behulp van artificiŽle intelligentie. Yanomaly meldt wat abnormaal is aan de operator of ingenieur die zo de operationele werking kan verbeteren door predictief onderhoud en snellere diagnose bij problemen.
Rittal

Nieuw kastsysteem VX25 van Rittal

Hoe het beste nog beter maken? Deze vraag lag bij Rittal aan de basis van de ontwikkeling van het nieuwe schakelkastsysteem. VX25 staat voor veelzijdige mogelijkheden, een antwoord op alle klantvereisten en een perfecte symmetrie. De behuizing biedt installatiebouwers een duidelijke meerwaarde dankzij een efficiŽnte engineering, snelle montage en hoge veiligheid. Alle voordelen van de VX25 bestaan ook in een RVS en NEMA 4X versie.
Gemsotec

Mobiele inspecties en procedures

Gemsotec biedt de GoROUND applicatie aan voor het het efficiŽnt uitvoeren van inspecties en procedures op smartphone of tablet. Deze mobiele applicatie laat toe om de uitvoerder te begeleiden aan de hand van fotoís, plannen en manuals. De uitvoerder kan eenvoudig observaties en fotoís met annotaties toevoegen, en een service request aanmaken. De dataverwerking, rapportage of het aanmaken van taken kan eenvoudig gebeuren via de webapplicatie.
Euchner

MGBS

De MGBS biedt uitkomst op plaatsen waar weinig ruimte is en op hoekposities van afschermingen. De behuizing kan optioneel worden voorzien van drie bedieningselementen: een noodstopknop en twee led-verlichte drukknoppen. Nadat elektrisch is ontgrendeld kan de MGBS met de hendel worden geopend. Zodra de hendel wordt verdraaid, verschijnt er aan de zijkant een lock-out plaat met ruimte voor drie industriŽle hangsloten. Een vluchtontgrendeling aan de binnenzijde van de deur is optioneel.
Vecotec bvba

HygiŽnisch kabeltraject

Vecoclip is een eenvoudig en innovatief systeem voor hygiŽnische bekabeling. De kabelhouders en kabelladders kunnen bijzonder snel geÔnstalleerd en gereinigd worden. Vooral industrieŽn waar hygiŽne belangrijk is, zoals de voedingsindustrie of chemie, hebben er baat bij. Ook voor machinebouwers is Vecoclip de beste keuze omdat het beantwoordt aan de richtlijn hygiŽnisch bekabelen.
Het Vecoclip gamma omvat kabelprofiel en kabelladders.
Agidens

Argus, omdat energiemonitoring ook makkelijk kan

Argus EnergyMonitor is een cloud-gebaseerde SaaS-oplossing voor het verzamelen, analyseren, visualiseren en rapporteren van data in verband met energieverbruik. Het gesofisticeerd en tegelijk gebruiksvriendelijk systeem kan in tal van sectoren worden toegepast. Het Argus-platform is van in het begin ontwikkeld om hardware-neutraal te zijn en er is voor gezorgd dat het met zoveel mogelijk databronnen compatibel is. Het enige wat nodig is, is de digitale connectie om de data door te sturen naar de Cloud.
PM Komponenten

MONOLINE

RK Rose en Krieger zet met de serie MONOLINE een nieuwe standaard op gebied van lineair techniek. Deze eenheden met buitenliggende rollen hebben een geleide tandriem, centraal smeerpunt, centreergaten en variabele aansluitingszijde voor de motor. De herhaalnauwkeurigheid bedraagt 0,05 mm. De kleinste eenheid is de Monoline 40 en de krachtpatser is de Monoline 120. We kunnen tot 9400 N (Fy) gewicht verplaatsen en een moment van 1780 Nm (Mz) opnemen terwijl hij verplaatst met een snelheid van 10m/s en een versnelling van 20m/s≤.
PM Komponenten

Draagarm systeem GTN

Ergonomie wordt belangrijker dan ooit. Ook in het bedienen van machines. Ons draagarm systeem GTN is reeds gekend voor zijn stevigheid en design. Dit gamma is nu uitgebreid met een in hoogte verstelbare light gewicht arm de GTV Light met een lastbereik van 5 Ė 25 kg. Rose brengt daarnaast een volledig gamma nieuwe roestvrijstalen behuizingen.
A&C Solutions

Delta CliQ VA series met geÔntegreerde LCD display

Nieuw aan de CliQ VA series DIN rail power supply van Delta is een geÔntegreerde LCD display voor het monitoren van uitgangswaarden en het instellen van alarmen. De CliQ VA series heeft drie belangrijke functionaliteiten: weergavemodus, instelbaar onderhoudsalarm en foutmodus.
De CliQ VA series is verkrijgbaar in drie verschillende vermogens, te weten 120W (DRV-24V120W1PN), 240W (DRV-24V240W1PN) and 480W (DRV-24V480W1PN).
P&V Elektrotechniek

Gedurende de hele levenscyclus de beste oplossing

Op elke fase in deze cyclus ontzorgt P&V zijn klant. Dat begint met de engineering en de bouw van nieuwe borden: het ontwerp, de eigenlijke assemblage van het verdeel- of stuurbord en indien nodig de koppeling ervan on site. Gevolgd door een regelmatig onderhoud tijdens uitbating of advies betreffende Powerquality. Om daarna in een latere fase te upgraden: het revampen, retrofitten, uitbreiden en SMART maken van bestaande borden. Op elk moment ligt de focus op een veilig, betrouwbaar en efficiŽnt elektrisch bord.
Schmalz

CreŽer vacuŁm zonder perslucht

De elektrische vacuŁmpomp ECBP van Schmalz vertegenwoordigt een nieuwe generatie van intelligente vacuŁmbronnen welke geen persluchtvoeding meer nodig hebben. De ECBP heeft een geÔntegreerde interface voor aansluiting aan grijpers en robots, en is vooral geschikt voor gebruik bij lichtgewicht robotsystemen. Via een combi-data interface wordt de ECBP van spanning voorzien en levert hij de gebruiker procesdata via de IO-Link van de machine naar de cloud.
FANUC

Meest efficiŽnte oplossing voor alle motion toepassingen

Met de FANUC Motion technologie biedt FANUC een totaal pakket aan drives, I/O systemen en control features en dit voor zeer eenvoudige tot complexe meer assige positioneer toepassingen.
Voor het realiseren van deze zeer dynamische bewegingen beschikt FANUC over het grootste aanbod aan drives bestaande uit servo-, lineaire- en buit-in motoren gecombineerd met ďHRVĒ (High Response Vector) versterkers in verschillende klasses.
SigmaControl

Het zenon software platform

HMI / SCADA gebaseerd op zenon van COPA-DATA is een open-design, object georiŽnteerd industriŽle automatiserings applicatie. zenon wordt wereldwijd gebruikt bij visualisatie van processen, als human/machine interface (HMI) en als proces besturingssysteem (SCADA). Dit pakket wordt onder andere toegepast in de machinebouw voor productiebewaking en - besturing, de afvalwaterverwerking, gebouwenbeheerssystemen, de energietechniek en IT-technologie.
Elscolab NV

Autonoom industry 4.0 sensorplatform

Ijinus zet succesvol een sensorplatform op de markt dat volledig klaar is voor de industry 4.0 (r)evolutie. Of het nu om niveau, debiet of waterkwaliteit (turbiditeit, pH, DO of geleidbaarheid) gaat, er is een Ijinus oplossing voor spildetectie, voorraadbeheer of monitoring van processen. De data kunnen naar het Ijinus beheerplatform worden gestuurd of naar een eigen SCADA via integratie over FTP of OPC-UA. Communicatie is voorzien via radiofrequentie, 3G of Sigfox.
SMC

Draadloze seriŽle interface voor eenvoudig en veelzijdig besturen

SMC introduceert een draadloze seriŽle interface (EX600-W serie). Gebruikers besparen daarmee niet alleen op kabels en connectoren, maar ook op installatie en onderhoud. Bovendien is er minder kans op onderbrekingen en uitschakeling. Dankzij de gecentraliseerde besturing is de EX600-W overal inzetbaar. De master unit bestuurt het gehele netwerk en is compatibel met EtherNet/IP en Profinet. Maximaal 127 slaves kunnen zonder bekabeling worden aangesloten op ťťn master.
Vistalink

VistaLink introduceert 3D laser-visie in de automobielindustrie

Om de aanwezigheid van de lijm op onderdelen te controleren beschikt VistaLink over een nieuwe en unieke oplossing. De Predator-3D van het Amerikaanse Coherix is een systeem dat tijdens dezelfde cyclus van het aanbrengen van de lijm ook controleert of deze correct en in voldoende mate is aangebracht. Deze controle is een volledig driedimensionale controle waarbij permanent de hoogte, de breedte als het volume van de lijm wordt gecontroleerd, 400 keer per seconde.
Phoenix Contact

Onbegrensde automatisering met PLCnext Control

PLCnext Control is het eerste product van het open besturingsplatform van Phoenix Contact op basis van PLCnext Technology. Als aanvulling op de klassieke PLC-programmering volgens IEC 61131 maakt PLCnext Technology een programmering van de besturingen in hogere programmeertalen mogelijk, waarbij PLC-typische realtime-performance en dataconsistentie ook voor hogere programmeertalen en modelgebaseerde codes gegarandeerd zijn.
Yazzoom

IndustriŽle dataverwerking voor iedereen

Werken met real-time industriŽle data zonder nieuwe software te leren: met YASENSE Excel kunt u wiskundige modellen beschreven in Excel files 24/7 live inzetten in de productie. De toepassingen zijn divers: live berekenen van prestatie indicatoren, als virtuele sensor, voor detectie van onderhoudsnoden etc. De input data worden gelezen van een OPC of SQL server, en de resultaten worden weggeschreven naar de OPC server voor verder gebruik.
Beckhoff Automation

XPlanar: Flying Motion

Met XPlanar slaat Beckhoff nieuwe wegen in op het gebied van machinebouw. Dit wordt mogelijk gemaakt met planaire movers die vrij boven naar behoefte geplaatste planaire tegels zweven en waarmee een uiterst flexibele, nauwkeurige en zeer dynamische positionering wordt bereikt. Dit biedt machinebouwers maximale vrijheid en vereenvoudigt het ontwerpen van machines en installaties.
Master Chips

Master Chips lanceert het com.tom portaal

Een veilig IIoT platform voor device management, procesbewaking , procescontrole, reporting en alarm management :
In een State-Of-The-Art data center of ook lokaal
Met een zeer hoge betrouwbaarheid en schaalbaarheid
Met permanente monitoring van de kwaliteit en beschikbaarheid
SICK

De outdoorScan3: veiligheids-laserscanner voor buitengebruik

SICK kondigt op de stand een wereldwijde innovatie aan: de eerste veiligheidslaserscanner met IEC 62998 certificering voor buitentoepassingen. Met de OutdoorScan3 kunnen bijvoorbeeld automatisch geleide voertuigsystemen buiten veilig navigeren in industriŽle omgevingen. Dankzij de innovatieve outdoor-safeHDDM scantechnologie werkt de OutdoorScan3 veilig en betrouwbaar in alle weersomstandigheden: zon, regen, sneeuw of mist.
VB Parts Hydrauliek nv

Larzep, expert op gebied van hydraulisch hogedruk gereedschap

Larzep hogedruk componenten zijn speciaal ontworpen voor industriŽle toepassingen. Het gamma bestaat uit een reeks standaard componenten zoals duw- en trekcilinders, ketting- en kabelscharen, moersplijters, trekkers, momentsleutels, liftkussensÖ en bijhorende pompen. Larzep werkt op een efficiŽnte en flexibele manier samen met klanten die actief zijn in industrie, civiele engineering, offshore, Ö Sinds 2018 kunnen wij meedelen dat wij exclusief larzep verdeler zijn over heel BelgiŽ.
Sensor Partners

Ultrasoon sensor voor de voedselverwerking

De innovatie van 2018: Ultrasone afstandssensoren geschikt voor de voedselverwerkende industrie. Voldoet aan alle gewenste normen en richtlijnen zoals EHEDG, ECOLAB, FDA, IP68 en IP69K.
Gemsotec

Gemsotec Digital Twin

De Gemsotec Digital Twin is een interactief platform dat kan integreren met uw bestaande digitale resources. Alle relevante informatie wordt op deze manier intuÔtief en mobiel beschikbaar gemaakt. Daarnaast worden nieuwe functionaliteiten toegevoegd zoals navigatie naar equipment en tracking van acties en mensen. Dit resulteert in veiligere en efficiŽntere operations.
Wonderware Benelux

Aveva Insight

Aveva Insight is een moderne beveiligde en kosten-effectieve oplossing voor het verzamelen, visualiseren, analyseren van industriele data (zowel lokaal als ook globaal) om snellere en slimmere beslissingen te kunnen nemen binnen de productieomgeving en/of industrie. Binnen twintig minuten kan er data vanuit vrijwel elk device of elke installatie inzichtelijk worden gemaakt. Van on-premise omgevingen schakelen we wereldwijd razendsnel over op Cloud toepassingen.
Gefran

Magnetostrictieve positiesensor

De HYPERWAVE magnetostrictieve positiesensor staat voor uitstekende prestaties en een hoge kwaliteit:
De positie kan met een nauwkeurigheid van 0,01 mm bepaald worden dankzij een resolutie van 0,5 micron.
Dankzij een compleet nieuw intern ontwerp is de versterking van het signaal van het primaire element tien keer zo hoog, waardoor de sensor immuun is voor de typische elektrische ruis, schokken en trillingen die andere positiesensoren dikwijls doen falen.
Tempolec

Beveiligingsmodule met radio-ontvangst

De draadloze veiligheidsmodule UH 6900 van de SAFEMASTER W-serie voor betrouwbare en bi directionele transmissie van veiligheidssignalen en besturingsfuncties, biedt meer flexibiliteit voor de bescherming van risicogebieden. De implantatie van de laatste radiotechnologieŽn staan garant voor een betrouwbare beschikbaarheid en beveiliging. Het is dus mogelijk om twee beveiligingszones met elkaar te verbinden draadloos, over een lange afstand.
Vermeire - Motion

7- assige Robot

Door de NACHI-robots op de ROLLON 7-as lineaire modules te monteren, dewelke uitgerust zijn met SIEMENS-servo en -aandrijvingen, maakt Vermeire-Motion het mogelijk het bereik en de amplitude van deze robots aanzienlijk te vergroten. De toepassingsgebieden van deze nieuwe 7-assige systemen zijn talrijk en zullen de ontwikkeling van de robotica-markt verder bevorderen. Je zult onze Robot 7-assen in een zeer speelse toepassing op onze stand op de beurs Indumation kunnen ontdekken.
ICT Belgium

Radiflow Cyber Security

Als u werkt met SCADA, MES, cloud of als u uw IT en OT met elkaar heeft verbonden of wilt verbinden, dan is een goede cyber security oplossing voor uw OT een must-have. De Radiflow-oplossing biedt volledig inzicht en controle over een OT-netwerk. De combinatie van monitoring (iSID) en beveiligingsgateways om de toegang tot apparaten te beveiligen, is uniek. Met een site survey brengen we direct alle bekende dreigingen en kwetsbaarheden in kaart waarna we kunnen helpen de beveiling van uw OT te optimaliseren.
Rotero

Lineaire stappenmotoren met verschillende spilvarianten

Door de introductie van verschillende spilvarianten: kogelomloopspil, draadspil en opgesloten spil (captive) zijn de JVL motoren goedkoper en daarnaast compacter wat vanzelfsprekend voordelen oplevert voor machinebouwers. Door het ontbreken van koppelingen en andere mechanische componenten is het aantal mogelijke fouten bovendien gereduceerd. Eveneens nieuw bij deze motoren is de aan de achterzijde gemonteerde rem als geÔntegreerd onderdeel.
ICT Belgium

OPC dataFEED

Softing levert met OPC dataFEED hardware en software oplossingen voor OPC Classic en OPC UA. Met de hardware gateways (uaGate SI, edgeGate) kunnen bestaande installaties zeer eenvoudig gekoppeld worden aan management en cloud oplossingen (via OPC UA of MQTT). De software oplossingen bestaan uit toolkits voor ontwikkeling van eigen OPC (Classic en UA) producten en een suite waarin alle gewenste OPC functies (tunneling, opc2database, Classic naar UA, etc) aanwezig zijn.
Linak Actuator Systems

Actuatoren met een Integrated Controller

Actuatoroplossingen met Integrated Controllers (IC) geven u een middel om uw toepassing kosteneffectief te maken en uw bedrijf klaar te stomen voor de toekomst. Onderhoud, besturing en installatie van deze actuatoren is uiterst gemakkelijk, en met een breed scala aan aanpasbare instellingen en feedback kunt u de bewegingsoplossing op maat maken volgens uw specifieke wensen. Met de IC BUS optie is het zelfs mogelijk een onbeperkt aantal aanpassingen toe te passen en de prestaties nog beter te monitoren.
SigmaControl

Draadloos Muti-Touch ďSAFEĒ Panel

Het kabel-vrije HGW1033 multi-touch besturingspaneel van SIGMATEK vergroot de flexibiliteit in monitoring en besturing van productieprocessen. Zowel het panel als het basis-station zijn uitgevoerd met een high-performance EDGE2 Technology processor. Deze draadloze HMI (25 meter!) is voorzien van Safety; actief verlichte noodstop, bevestigingsknop en keyswitch. Externe communicatie kan middels OPC UA, VNC of WEB client/server of via het ftp-protocol.
Pepperl+Fuchs

Buitenopstelling zonder compromissen

Pepperl + Fuchs biedt een portfolio dat is afgestemd op de specifieke eisen omtrent klepstanddetectie. Technische expertise en tientallen jaren ervaring zorgen voor absoluut betrouwbare oplossingen.
Voor buitenopstelling zonder compromissen werd de F31K2 ontwikkeld. Deze open oplossing met geÔntegreerde klepstandindicator (beacon) en transparant deksel verhoogt de zichtbaarheid van de klepstand aanzienlijk.
FANUC

Dual Check Safety

FANUC Dual Check Safety - kortweg DCS - controleert zowel de positie en snelheid van de robot in voorgedefinieerde zones (3-dimensionaal) waardoor een verhoogde veiligheid gecreŽerd wordt voor de operator, de robot en de periferie. Deze technologie helpt de operator op een veilige manier in een robotcel te werken, maar ook de robot en zijn periferie te beschermen tegen een mogelijke impact. Dankzij DCS kunnen robotcellen veel compacter en kostenbesparend gebouwd worden.
Atem

HMI-ECO panelen voor snelle en eenvoudige machinebediening

Met de lancering van de HMI-ECO panelen in de afmetingen 4,3Ē, 7Ē en 10Ē heeft Wieland Electric 3 belangrijke artikelen aan zijn productgamma toegevoegd.
Via de bijhorende software HMIPlan en de aanwezige Modbus aansluiting kan het HMI-ECO paneel snel en eenvoudig gekoppeld worden aan de SamosPro en SamosPro Plus veiligheidscontrollers. Zo wordt bediening en analyse van ťťn of meerdere controllers op verschillende plaatsen mogelijk.
L.Tas & Co

Uiterst klein en ongelofelijk sterk

PowerGear Miniature heeft sensationeel kleine afmetingen, aluminium behuizing met extreme laag gewicht, maximaal vermogen en maximale nauwkeurigheid.
Lage speling en hoge overbrengingsnauwkeurigheid
Geharde tandwielen
Energie-efficiŽnt door een hoog overbrengingsrendement van 98%
Extreem lichte aluminium behuizing
Onderhoudsvrij door gebruik van synthetische olie
INCASE - KU Leuven

Anomalie-detectie en voorspelling van signalen: MATLAB-code runt in PLC

KU Leuven Technologiecampus Gent presenteert op de INCASE-stand o.a. een industriŽle case rond anomalie-detectie en voorspelling van signalen. Het ontwerpen en testen van de algoritmes in MATLAB-Simulink is off-line uitgevoerd. De programmacode voor een Siemens S7-1518 wordt daarna automatisch gegenereerd. De PLC fungeert als i-Device in een PROFINET-netwerk, en levert de eindresultaten van de analyse en detectie aan de PLC in de basisautomatisering. Een deel van het netwerk is redundant uitgevoerd met PRP (Parallel Redundancy Protocol) componenten van Phoenix Contact.
Turck Multiprox

TL50 multi-color signaalzuilen met quasi onbeperkte mogelijkheden

De TL50-serie in RGB-technologie is beschikbaar als standaard signaalzuil, als uitvoering voor applicaties met fel omgevingslicht en als compacte uitvoering. Ze zijn verkrijgbaar met max. 10 lichtsegmenten en ťťn geluidssegment.
Via een IO-Link master heeft de gebruiker de volledige controle over alle mogelijke kleuren en functies, zoals knipperen, dimmen of zelfs animatiefuncties zoals rotaties, stroboscopie, 2-kleurendisplay, 2-kleurenrotatie of 2-kleurenknipperfunctie.
Easy Systems

Flexway platenketting transporteur

Easy Systems stelt u graag een nieuw product in ons gamma van transportsystemen voor. De Flexway platenketting transporteur. Met de platenketting transporteurs overbruggen wij afstanden van tientallen tot honderden meters met hoge snelheid en dit met ťťn aandrijving. De platenketting transportsystemen worden gebruikt voor het transporteren van diverse producten, halffabricaten en zelfs grondstoffen. En dit in de productieomgeving als logistieke centra.
ATB Automation

Wanshsin planetaire tandwielkasten

Wanshsin is sinds 2009 producent van planetaire tandwielkasten en uitgegroeid tot ťťn van de toonaangevende producenten in het Verre Oosten. Sinds 2017 wordt Wanshsin in de Benelux geleverd door ATB Automation met korte levertijden. Vele machinefabrikanten in de verpakking-, assemblage- en bewerkingsmachines passen de kasten inmiddels toe. Het programma omvat zeer low-cost tandwielkasten met rechte vertandingen en daarnaast nauwkeurige tandwielkasten met schuine vertandingen.
Retec Instruments

Capacitieve niveauschakelaar voor interfacemeting

Een goede niveauschakeling bij interfacemetingen is niet eenvoudig. Een dikke schuimlaag op een vloeistof kan een betrouwbare niveaubewaking van een vloeistof in de weg staan. Dankzij de nieuwe Capanivo 7000 van fabrikant UWT kunnen wij vandaag een compacte en betrouwbare oplossing bieden voor deze uitdagingen. De sensor is ook geschikt in stroperige of kleverige vloeistoffen en voor vol- of leegmelding, De Capanivo 7000 heeft alle mogelijke certificaten voor gebruik in chemie, voeding en Atex.
Profilex s.a.

Nieuwe eenheid PR02

De lineaire / roterende elektrische eenheid PR02 wordt gekenmerkt door een nieuwe compacte behuizing. Die bevat de lineaire / roterende servomotor en optioneel een MagSpring, een koppel- en krachtsensor.
Koppel- en krachtsensoren maken het mogelijk precies en volledig gecontroleerd te schroeven, wat vaak vereist is in de medische of voedingsindustrie.
De Magspring zelf garandeert een passieve compensatie van de massa en voorkomt de val van de verticale as in geval van verlies van vermogen.
Easy Systems

Kwaliteitsvolle aluminium profielsystemen

Het breed assortiment aan kwaliteitsvolle aluminium profielsystemen garandeert eenvoudige en snelle montage. Mede door hun flexibiliteit zijn ze uitermate geschikt voor integratie in machines en robots, of bij het bouwen van frames, werktafels, afschermingen en materiaalrekken. Daarbij zijn de aluminium profielen en onderdelen compatibel met de belangrijkste merken. De meest gebruikte profielen, verbindingen en toebehoren houden we op voorraad, wat een korte levertermijn garandeert.
AXIS & Stuifmeel BV

ROBASE synchroonmotoren

De motoren uit de ROBASE serie zijn vergelijkbaar met de RSM serie van Berger Lahr, maar leveren een iets groter vermogen. Ze zijn beschikbaar in alle gangbare nominale spanningen, met 4 (1500 rpm) of 6 polen (1000 rpm) en met IP40 of IP55 bescherming. Alle motoren zijn standaard ontworpen voor continu bedrijf. Speciale wikkelingen voor kortstondig bedrijf zijn op aanvraag verkrijgbaar. Afhankelijk van de eisen kunnen ook motoren uit de ROSLYDE- of ROSYNC-serie een passend alternatief zijn.
LDA

PHD Plus EGRR

De EGRR serie omvat elektrische parallel grijpers met hoge momentcapaciteit, gebouwd op het beproefde pneumatische GRR chassis. Via het ĎYour motor, your wayí concept maakt PHD de motormount voor uw motorkeuze, met een grotere flexibiliteit tot gevolg! Dit is uw elektrische grijper met een hoge grijpkracht, grote momentcapaciteiten, lange slaglengtes, snelle openings- en sluittijden en een laag totaalgewicht.
Atem

Compacte en krachtige veiligheidscontrollers

Wieland heeft zijn samos PRO COMPACT gamma veiligheidscontrollers uitgebreid met de belangrijkste functies voor snelheids-, richting- en positiebewaking. De nieuwe telg heet ďsamos PRO COMPACT PLUSĒ. De nieuwe controllers bieden standaard max. 20 veilige in- en 8 veilige uitgangen. Initiators en HTL incrementele encoders kunnen direct worden aangesloten. Uitbreiding tot 168 veilige ingangen en uitgangen is mogelijk. De nieuwe programmeer-software samos PLAN 6 wordt gratis aangeboden.
IXON

De ultieme IXrouter combineert ethernet, 4G en Wi-Fi

IXONís nieuwste model IXrouter combineert ethernet, 4G en Wi-Fi mogelijkheden in ťťn ultieme hardware variant, de IXrouter 4G & Wi-Fi. De IXrouter ondersteunt meerdere WAN-connecties om redundante verbindingen te configureren. Dit zorgt voor een continue internet connectie tussen machine en de IXON cloud, waardoor 24/7 een verbinding opgezet kan worden. Als je primaire verbindingsoptie wegvalt, zal de IXrouter automatisch verbinding maken met de eerste of tweede back-up connectie.
Beckhoff Automation

EtherCAT G: Het volgende performance level met 1 Gbit/s

Met de technologie-uitbreiding EtherCAT G bereikt EtherCAT het volgende performance level, doordat het voor bijzonder data-intensieve toepassingen gebruik kan maken van Gbit-ethernet. Daarbij is niet alleen de compatibiliteit met het wereldwijd geaccepteerde standaard-EtherCAT, dat gebruik maakt van 100 Mbit/s, gegarandeerd, maar ook het bekende gebruiksgemak. In combinatie met het branch controller-concept is bovendien efficiŽnt gebruik van parallelle netwerksegmenten mogelijk.
Master Chips

Driefazige vermogenmeter QE-POWER-T

De QE-POWER-T is een complete drie fasige Vermogenmeter, in een Din Rail module met een breedte van slechts 17, 5mm. Men kan er om het even welke stroomtransformator op aansluiten (met secundaire : 1 of 5 A , 333mV of Rogowski sondes). Met zijn RS485 MODBUS RTU uitgang communiceert hij conform de nieuwe IoT normen met Uw monitoringsysteem of datalogger! Voor een gemakkelijke montage kan hij onderaan aangesloten worden op een T-Bus connector.
HellermannTyton B.V.

RFID kabelbinders en -clips

Toepassing van RFID maakt track&trace-systemen efficiŽnt. HellermannTyton heeft daarom kabelbinders en clips ontwikkeld waarin RFID-transponders zijn geÔntegreerd. Het integreren en plaatsen van RFID-tags in machines, processen en installaties is hiermee een stuk gemakkelijker geworden. Door een RFID-transponder juist in een kabelbinder te integreren, worden verschillende functies gecombineerd in ťťn component: bevestigen, bundelen, fixeren, labelen, identificeren en RFID-tracking.
Wonderware Benelux

Continu verbeteren met Manufacturing Analytics

Waarde halen uit productiedata is mogelijk door de proces- en of sensordata te voorzien van context. Denk hierbij aan wat bijvoorbeeld het gemiddelde energieverbruik geweest is per batch, per shift of per recept. Of wat de gemiddelde afwijking is geweest van de kwaliteit onder bepaalde condities. Door het creŽren van dit soort inzichten is het mogelijk om de vinger op de zere plek leggen en zo te kunnen verbeteren.

© Productivity.be


Feel free to share