Factory Equipment

Ford print gepersonaliseerde wielsloten

Productivity.be - Wielsloten waarbij speciale bouten gebruikt worden die dan op hun beurt een speciale sleutel of adapter nodig hebben, zijn maar nuttig zolang potentiŽle dieven niet over dezelfde sleutel kunnen beschikken. Om dat probleem op te lossen heeft Ford in samenwerking met EOS nu 3D geprinte wielsloten ontwikkeld waarbij elke klant een gepersonaliseerde sleutel krijgt.


Compacte deurvergrendeling CTM

Euchner - De nieuwe CTM is heel klein en is geschikt voor elke radius vanaf slechts 15cm. Toch is het een volwaardige PL e - Cat. 4 transponderschakelaar. Hij kan gemakkelijk worden weggewerkt op de kleinste machines. De flexibiliteit van de bal-actuator -die enkele graden uit het midden mag worden gedrukt- maakt het mogelijk om zelfs met de kleinste radius om te gaan.


Barstjes in 3D printermarkt?

Productivity.be - Hoewel 3D printen vaak naar voor geschoven wordt als een veelbelovende en aan belang winnende technologie voor industriŽle productie staan de grote fabrikanten van 3D printers momenteel onder druk wegens tegenvallende omzetcijfers. Een dipje in de markt omwille van de economische onzekerheid of een onverhoopte reality check? De toekomst zal het uitwijzen.


3D-printen, de toekomst voor e-mobiliteitsgereedschappen

Kennametal - Kennametal heeft een 3D-geprint kottergereedschap voor statorhuizen ontwikkeld dat specifiek is ontworpen om te voldoen aan de groeiende vraag van klanten naar lichtere gereedschapsoplossingen die worden gebruikt om componenten voor hybride en elektrische voertuigen te kunnen bewerken.


Lassers te huur

Productivity.be - Het tekort aan technische vakmensen is een wereldwijd probleem en het Amerikaanse Hirebotics heeft daar wat op gevonden door lassers te huur aan te bieden. Die lassers zijn collaborative robots die eenvoudig geprogrammeerd kunnen worden. Via een bibliotheek met optimale lasparameters wordt die programmatie vervolgens bijgestuurd om een zo goed mogelijk resultaat te verkrijgen.


Groeiende vraag naar filamenten voor 3D printers

Productivity.be - Dat 3D printen alsmaar meer ingang vindt, blijkt onder meer uit de toenemende vraag naar verbruiksgoederen voor die dingen. Marktonderzoeksbureau Reports and Data verwacht dat de omzet in filamenten voor 3D printers jaarlijks met meer dan een kwart zal stijgen, tot bijna tien miljard dollar in 2026.


Zelflerende multimateriaal 3D printer

Productivity.be - Het printen van componenten in meerdere materialen wordt vandaag al wel toegepast maar de mogelijkheden blijven beperkt omwille van ťťn specifiek aspect in de printers: de schraper of roller die elke laag poeder precies even dik moet maken. Inkbit Ė een spin-off van het MIT Ė heeft daar een oplossing voor gevonden die gebruikmaakt van een visiesysteem en machine learning.


Design voor additive manufacturing

Productivity.be - Hoewel de machines voor additive manufacturing van metalen onderdelen vandaag al voldoende performant zijn, staan we nog maar aan het begin van de industrialisering Ė de toepassing ervan op grote schaal. Een van de kritische succesfactoren, stelt men bij Sirris, is het ontwerpen in functie van additive manufacturing, zowel van de producten als de productieprocessen.


Fused Deposition Modeling (FDM)

Productivity.be - Fused Deposition Modeling (FDM) is een populaire technologie gebruikt in rapid prototyping en additive manufacturing. De meeste low-cost 3D printers en zelfbouwpakketten werken op basis van FDM, maar de technologie wordt ook volop gebruikt in meer gesofisticeerde machines.
Productivity.be

is een publicatie van
Redactiebureau ConScript

Contact

Erwin Vanvuchelen
+32 (0)475 64 99 34
erwin@conscript.be
erwinvanvuchelen