BMW

www.bmwblog.com
www.bmwgroup.com

BMW spin-off IDEALworks brengt mobiele robots op de markt

Productivity.be - De BMW groep heeft eind vorig jaar zijn activiteiten op het vlak van mobiele robots ondergebracht in IDEALworks. Dat bedrijf gaat het Smart Transport Robot platform verder ontwikkelen en op de markt brengen. BMW zelf heeft intussen in zijn productie al een 130-tal van de robots rondrijden.


BMW opent Additive Manufacturing Campus

Productivity.be - BMW, een van de voorlopers in de implementatie van 3D printing in serieproductie, heeft al zijn onderzoek en productie in die discipline samengebracht in een nieuwe campus. Daar wil men werken aan een verdere industrialisering van de technologie, die deels moet komen van een meer doorgedreven automatisering van de processen.


BMW: AI verbetert kwaliteit in lakstraat

Productivity.be - BMW is er in een pilootproject in zijn fabriek in Munchen in geslaagd om met behulp van artificiŽle intelligentie de kwaliteit van het werk in de lakstraat te verhogen. Het model voorspelt wanneer stofdeeltjes de kwaliteit kunnen verstoren, wat nu als basis gebruikt wordt om tijdig de luchtfilters te vervangen.


Microsoft en BMW lanceren Open Manufacturing Platform

Productivity.be - Grootse aankondiging op de Hannover Messe: Microsoft en BMW gaan hun ervaringen en use cases in de cloud onderbrengen in een nieuwe community om in samenwerking met andere bedrijven de verdere ontwikkeling van Industrie 4.0 oplossingen te versnellen. Het nieuwe Open Manufacturing Platform wil hiervoor de nodige tools en datamodellen aanbieden.


BMW print miljoenste auto-onderdeel

Productivity.be - De BMW Group heeft deze maand in haar Additive Manufacturing Center in MŁnchen de kaap van 1 miljoen geprinte onderdelen overschreden. De geleidingsrail voor het raam van de i8 Roadster toont wat 3D printen vermag: het traject van design van de component tot serieproductie nam slechts vijf dagen in beslag.