ArtificiŽle Intelligentie

Binaire neurale netwerken (BNN)

Productivity.be - Terwijl neurale netwerken steeds krachtiger worden en meer en meer toepassingen vinden, stijgt ook de vraag naar eenvoudige varianten die op een beperkte hardware kunnen draaien (edge devices, ASICísÖ). Binaire neurale netwerken (BNN) bieden hierop een antwoord, al vragen ze wel om een specifieke benadering bij het trainen ervan.


Deep learning

Productivity.be - In de wereld van big data en artificiŽle intelligentie is er geen enkele technologie die meer tot de verbeelding spreekt dan deep learning. Via neurale netwerken slaagt men erin computers beoordelingen te laten doen zonder vooraf een algoritme te schrijven Ė een methode die vroeg of laat ook zijn weg zal vinden naar industriŽle automatisering. (updated)


Festo brengt AI naar de machine

Productivity.be - Zoveel mogelijk data samenbrengen in de cloud en er de tools voor artificiŽle intelligentie op loslaten Ė het klinkt veelbelovend, maar in de industrie lijkt deze aanpak niet echt te werken. Volgens Festo moet de real-time analyse van data in de machines en de componenten zelf gebeuren, waarbij de meest cruciale succesfactor in het verhaal niet over het hoofd gezien mag worden: de operator.


Machine learning zorgt voor efficiŽnter en meer ecologisch productieproces

ML6 - Het Gentse ML6, specialist in machine learning en artificiŽle intelligentie, kondigt vandaag de samenwerking aan met Accolade Wines, een wereldwijde wijnproducent met een bottelarij in Groot-BrittaniŽ. Met behulp van machine learning zal ML6 de verspillingsmarge van Accolade Wines reduceren om zo de ecologische voetafdruk van de wijnfabrikant verder te verlagen.


Nieuw kenniscentrum Data & Maatschappij

VUB - Het Kenniscentrum Data & Maatschappij moet de centrale hub worden om kennis en ervaringen rond ethische, maatschappelijke en juridische aspecten van artificiŽle intelligentie te verzamelen en ook te communiceren naar bedrijven, politici en burgers. Het nieuwe kenniscentrum is een samenwerking tussen verschillende universitaire onderzoeksgroepen van de VUB, KU Leuven en UGent, en kadert in het Vlaamse Beleidsplan ArtificiŽle Intelligentie.


Elektronicafabrikant E.D.&A. maakt machines en apparaten slimmer met ArtificiŽle Intelligentie (AI)

E.D.&A. - Elektronicafabrikant E.D.&A. zet Ďneurale netwerkení in om hun elektronische besturingen slimmer te maken. (Binaire) neurale netwerken zijn sterk in het herkennen van patronen en kunnen dus perfect ingezet worden om problemen anders aan te pakken.


Procesindustrie kiest voor pragmatische benadering AI

Productivity.be - Een 25-tal industriŽle bedrijven en onderzoeksinstellingen hebben zich verenigd in het KEEN consortium om toepassingen rond artificiŽle intelligentie te ontwikkelen voor de procesindustrie. Met een budget van maar liefst 17 miljoen euro wil het komen tot zeer concrete oplossingen die ingenieurs kunnen helpen bij het beheersen en optimaliseren van complexe processen.


Open Neural Network Exchange (ONNX)

Productivity.be - Het Open Neural Network Exchange (ONNX) bestandsformaat maakt het mogelijk om AI modellen naadloos over te zetten van de omgeving waarin ze getraind zijn naar een Windows PC of andere controller. Het is daarmee een van de essentiŽle tools om machine learning ook in industriŽle toepassingen ingang te laten vinden.


Augmented intelligence

Productivity.be - In een wereld waarin artificiŽle intelligentie en machine learning hoog aangeschreven staan is augmented intelligence een nieuw buzzwoord dat de ambitie heeft om de eerste twee kleppers wat te relativeren. Echte AI bestaat vandaag nog niet Ė zo luidt de redenering Ė en wat we met AI aanduiden zijn veeleer tools die mensen in staat stellen om slimmer te werken.


ArtificiŽle intelligentie

Productivity.be - ArtificiŽle intelligentie is misschien wel het meest gebruikte buzzwoord in het kader van Industrie 4.0 en Factories of the Future. Maar wat is dat eigenlijk Ė kunstmatige intelligentie Ė en welke rol kan het spelen in industriŽle toepassingen? (update)


Machine learning

Productivity.be - Een van de doelstellingen van Industrie 4.0 is te komen tot intelligente machines Ė machines die zich zonder menselijke tussenkomst kunnen aanpassen aan wijzigingen in hun omgeving en daardoor ook uit zichzelf steeds performanter worden. De technologie die dat mogelijk moet maken komt uit de IT-wereld en heet Machine learning. Maar wat is dat eigenlijk?
Productivity.be

is een publicatie van
Redactiebureau ConScript

Contact

Erwin Vanvuchelen
+32 (0)475 64 99 34
erwin@conscript.be
erwinvanvuchelen