Visie, Sensoren & Schakelaars

Draadloze positieschakelaars en sensoren voor explosieve omgevingen

Steute - īWireless Exī is een technologie die de montage en bediening van schakelapparatuur in explosieve omgevingen vergemakkelijkt. Schakelaars worden hierbij niet langer via Ex-compatibele kabels met de ontvangers in de schakelkast verbonden, maar via een energiezuinig draadloos protocol dat speciaal voor zulke toepassingen is ontwikkeld. Het is uiteraard gecertificeerd volgens de ATEX en IECEx normen.


Betrouwbare objectdetectie met de 3-D LiDAR meerlagenscanner

Pepperl+Fuchs - Op de SPS-vakbeurs toonde Pepperl+Fuchs de nieuwe R2300 multi-layer scanner. De sensor voor 3-D objectdetectie maakt gebruik van uiterst precieze LiDAR-lasermeettechnologie. Die voert een analyse uit van in totaal vier scanvlakken en kan de lengte, breedte en hoogte van objecten detecteren en meten. Een aantal innovatieve ontwerpeigenschappen in de sensor zorgen verder voor een zeer hoge detectiebetrouwbaarheid en -beschikbaarheid.


Intelligent positiemeetsysteem voor absolute lineaire terugkoppeling

Balluff - Met de BMP serie heeft Balluff een nieuwe intelligente verplaatsingssensor aan zijn programma toegevoegd die niet alleen via IO-Link het absolute positiesignaal voor de slag van een zuiger levert, maar ook informatie over de sensorstatus en de actuele omgevingscondities.
Productivity.be

is een publicatie van
Redactiebureau ConScript

Contact

Erwin Vanvuchelen
+32 (0)475 64 99 34
erwin@conscript.be
erwinvanvuchelen