EMO

www.emo-hannover.de

Automatische productieplanning

Productivity.be - In de aanloop naar EMO dit najaar organiseert het Duitse VDW een aantal webinars waarin academisch onderzoek naar metaalbewerking aan bod komt. De meest recente episode van Let’s Talk Science ging over productieplanning en de efficiëntiewinsten die geboekt kunnen worden door die verder te automatiseren.


Stillere tandwielen voor elektrische auto’s

Productivity.be - Als er geen verbrandingsmotor meer is om vervelende geluiden te overstemmen wordt aandacht voor details plots heel erg belangrijk. In elektrische auto’s zijn de tandwielen een van de belangrijkste bronnen van geluid en kleine imperfecties kunnen snel zeer storende gevolgen hebben. Een meer geavanceerde kwaliteitscontrole kan hieraan tegemoet komen.


Een AI model dat evolueert met het proces

Productivity.be - In de aanloop naar EMO 2023 in Hannover organiseert VDW maandelijks een “Let’s Talk Science” webinar dat volgende week een project van de Leibniz universiteit in Hannover bespreekt over het gebruik van digital twins in combinatie met artificiële intelligentie. Dat moet de weg effenen naar zogenaamde adaptive process control.


Umati

Productivity.be - Umati – wat staat voor “universal machine technology interface” – is een OPC-UA companion specification die een gestandaardiseerd datamodel vastlegt om industriële machines en softwaretoepassingen met elkaar te laten communiceren. Via gestandaardiseerde labels wil Umati parameters en settings van machines eenduidig en ondubbelzinnig definiëren zodat ze universeel herkenbaar worden. (updated)


Grootse Umati demo op EMO

Productivity.be - In de aanloop naar de EMO beurs in september gaat veel aandacht naar Umati – de op OPC UA gebaseerde standaard om werktuigmachines naadloos te koppelen aan IT-systemen. Op de beurs zullen tientallen machines van diverse fabrikanten gekoppeld worden aan een gemeenschappelijke server. Voor de definitieve standaard is het wachten tot begin 2020.


RoboJob voor de derde keer naar EMO

RoboJob - RoboJob trekt weer naar Hannover. Daar neemt het in september al voor de derde keer deel aan de EMO-beurs, ’s werelds grootste beurs in de maakindustrie. RoboJob belooft ook voor deze deelname weer alle registers open te trekken.


Spanners 2.0: de terugkeer van de moderne klassiekers

Schunk Intec - Zeker in tijden van het geautomatiseerd laden van machines is er een niet-aflatende vraag naar mechanische kleminrichtingen. De toonaangevende leider op het gebied van grijpsystemen en klemtechnologie heeft op systematische wijze een programma gemaakt met universele basisklemmen die voor een groot aantal toepassingen zijn te gebruiken.


Astrofysici leren industrie omgaan met variatie

Productivity.be - Artificiële intelligentie biedt een interessante oplossing om processen te modelleren waarin een zekere variatie onvermijdelijk is, maar heeft als nadeel dat er grote hoeveelheden data nodig zijn om de modellen te trainen. De Duitse start-up Erium biedt hiervoor een alternatief ontleend aan de astrofysica.


EN 17007: framework voor Maintenance 4.0

Productivity.be - Het mag u al opgevallen zijn – in advertentiefotos zijn maintenance medewerkers niet langer mannen in blauwe overalls maar jonge gasten met tablets en smart glasses. In de praktijk zijn er nochtans heel wat hindernissen om die Maintenance 4.0 visie in praktijk te brengen. De Europese norm EN 17007:2017 over onderhoudsprocessen kan hierin een leidraad bieden.


Umati: universele taal voor werktuigmachines

Productivity.be - Met “umati” heeft het communicatieprotocol voor machines dat sinds vorig jaar ontwikkeld wordt door een groep van Duitse machinebouwers officieel een naam gekregen. Op de AMB beurs in Stuttgart waren voor het eerst metaalbewerkingsmachines te zien die via het protocol communiceren met andere sturingen.


IoT-standaard voor metaalbewerkingsmachines

Productivity.be - De Duitse vereniging van fabrikanten van metaalbewerkingsmachines (VDW) heeft op EMO een initiatief aangekondigd om een standaard te ontwikkelen om grote aantallen machines en controlesystemen te koppelen aan een gedeelde interface. Het is een belangrijke schakel in de implementatie van het Internet of Things.


Tijd voor Industrie 5.0?

Productivity.be - Met de opening van de vakbeurs EMO vandaag is er alwaar geen ontkomen aan. Industrie 4.0 moet over alle sectoren heen zowat de meest gebruikte term zijn in B2B marketing. De CTO van Universal Robots doet daar in een recent interview nog een schepje bovenop door al een volgende revolutie aan te kondigen: Industrie 5.0.


Adamos: IIoT platform voor machinebouwers

Productivity.be - ADAMOS (ADAptive Manufacturing Open Solutions) is een nieuwe joint-venture waarin DMG MORI, Dürr, Software AG, ZEISS en ASM PT een neutraal platform willen ontwikkelen dat machinebouwers moet helpen bij de implementatie van het Industrial Internet of Things (IIoT). Het initiatief wordt voorgesteld op de vakbeurs EMO, waar andere machinebouwers uitgenodigd zullen worden om zich aan te sluiten.


Newsletter

News

The Game Changer for Process Industries: Ethernet-APL

ACHEMA Opening: Strong call for international cooperation

Applied AI and Cutting-edge Technology Start-ups Dominate this Year’s 100 New Members of the World Economic Forum’s Technology Pioneers Community

KNAPP Integrates First Pocket Sorter in Pharma Logistics

ENEOS and PFN Begin World’s First AI-Based Autonomous Operation of Crude Oil Processing Unit

DuPont Announces Plan to Separate into Three Independent, Publicly Traded Companies


Agenda

18/09 - 19/09: Kunststoffen, Brabanthallen 's-Hertogenbosch (Nl)

08/10 - 11/10: Motek, Stuttgart (D)

13/11 - 14/11: Asset Performance Conference 2024, Flanders Meeting & Convention Center, Antwerpen

15/09/25 - 19/09/25: Schweissen & Schneiden, Messe Essen (D)

08/10/25 - 15/10/25: K, Düsseldorf (D)