Bedrijfs- en Sectornieuws

De beste bescherming tegen besmettingen

Motrac - Ook wanneer we weten dat we anderhalve meter afstand moeten houden, valt deze inschatting niet altijd eenvoudig te maken. Linde biedt nu twee eenvoudige doch zeer efficiŽnte veiligheidsoplossingen aan waarmee steeds de correcte afstand kan worden bewaard. Met de Secure Distance Vest en de Distance Beeper worden medewerkers zowel akoestisch, visueel als via trilling verwittigd wanneer ze te dicht in elkaars buurt komen.


Pauwels Consulting bekroond met KellyOCG Supplier Excellence Award 2019

Pauwels Consulting - Pauwels Consulting wordt erkend door KellyOCG, de uitbestedings- en adviesgroep van Kelly, met een Supplier Excellence Award tijdens een virtueel evenement in juli. De award wordt uitgereikt aan de beste nationale en wereldwijde leveranciers die superieure personeelsoplossingen bieden en waarvan de service, resultaten en strategische partnerschappen een aanzienlijke impact hebben gehad op de activiteiten van KellyOCG.


Indutrade Benelux neemt Hofa (Holland Fasteners) over

Indutrade Benelux - Indutrade Benelux is 21 juli jongstleden uitgebreid met de firma Hofa B.V. (Holland fasteners). Hofa is in 1981 opgericht. Het bedrijf is sinds 2016 gevestigd in Bleiswijk. Hofa heeft een sterke reputatie opgebouwd als leverancier van bevestigingsoplossingen door het vertegenwoordigen van A-merken, flexibiliteit, just-in-time levering en het bieden van standaard onderdelen ťn maatwerk tegen concurrerende prijzen.


Indutrade-dochter Hitma neemt ATAL over

Indutrade Benelux - Indutrade-dochter Hitma Groep B.V. (Uithoorn) heeft 20 juli jongstleden ATAL B.V. (Purmerend) overgenomen. Specialistisch instrumentatieleverancier ATAL, opgericht in 1994 door Marcel Dix en Perry van Helvoort, zal als zelfstandig bedrijf, onder de eigen bedrijfsnaam blijven opereren. Oud-directeur Perry van Helvoort blijft werkzaam in de onderneming.


Hannover Messe Digital Days

Productivity.be - Deutsche Messe organiseert op 14 en 15 juli met Digital Days een online event in de sfeer van de Hannover Messe die dit jaar omwille van het coronavirus geannuleerd moest worden. Meer dan 200 sprekers nemen er deel aan rondetafelgesprekken en presentaties van innovatieve oplossingen.


Coronavirus: technologiesector draait aan 86%

Agoria - Na de heropstart begin mei is de activiteit in de technologiesector in juni verder gestegen tot 86%. Dat meldt Agoria. De komende zes maanden zou dit verder stijgen tot 90%. De bevraging verliep telefonisch tussen 22 en 25 juni bij een representatieve steekproef van 180 technologiebedrijven met samen zoín 65.000 werknemers. Deze bedrijven vertegenwoordigen samen 25 procent van de werkgelegenheid en omzet in de technologische sector in BelgiŽ.


TU/e en Marel werken samen in nieuw AI lab

Marel - De Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) heeft samen met vier industriŽle partners, waaronder Marel, een nieuw Artificial Intelligence (AI) lab opgezet. Dit lab heeft als doel de besluitvorming in productie en onderhoud met behulp van kunstmatige intelligentie te verbeteren. Marel, dat een rijke geschiedenis heeft in innovatieve ontwikkelingen in de voedselverwerkende industrie, kijkt reikhalzend uit naar deze nieuwe samenwerking.


REACH-conforme BALINIT PROTEC-coating voor industriŽle gasturbine-compressoren

Oerlikon Balzers - Drie sleutelfactoren kunnen de prestaties van industriŽle gasturbine-compressoren verminderen: vaste deeltjes-erosie (SPE), waterdruppel-erosie (WDE) en corrosie van turbineschoepen. BALINIT PROTEC van Oerlikon Balzers, een toonaangevende leverancier van oppervlakteoplossingen, is een REACH-conforme coating die speciaal is ontwikkeld om industriŽle gasturbine-compressoren aanzienlijk efficiŽnter te maken en te beschermen tegen corrosie en erosie.


Bart Steukers toekomstig CEO van Agoria

Agoria - Bart Steukers (58) wordt op 1 april 2021 de nieuwe CEO van technologiefederatie Agoria. Hij volgt dan Marc Lambotte op, die op 65-jarige leeftijd bij Agoria met pensioen zal gaan. ĎDe raad van bestuur maakte deze beslissing nu al voor een vlotte transitie in moeilijke coronatijdení, zegt Lambotte.


Verhofstť investeert 2,5 miljoen euro en werft aan in coronatijd

Verhofstť - De jongste tien jaar verdubbelde Verhofstť zijn omzet en verdrievoudigde het aantal medewerkers. Om het constructiemaatwerkbedrijf futureproof te maken, investeerde zaakvoerder Marc Verhofstť, tweede generatie, 2,5 miljoen euro in nieuwe kantoren, magazijn, atelier en state-of-the-art machines op het Zeelse industrieterrein. Momenteel staan er 10 vacatures open.


Voka begeleidt komende 4 jaar opnieuw minstens 8.000 ondernemers

Voka - Dankzij het Ďprogramma ondernemerschapí zal Voka, het Vlaams netwerk van ondernemingen, de komende vier jaar zeker 8.000 ondernemers begeleiden in alle levensfases van hun bedrijf. ďWe danken het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO), minister van Economie en Werk Crevits en de Vlaamse regering voor de goedkeuring vandaag en het vertrouwen voor de volgende vier jaarĒ, zegt gedelegeerd bestuurder Hans Maertens.


14,8 miljoen euro extra voor technologische begeleiding Vlaamse bedrijven

Agoria - De Vlaamse regering besteedt een pakket aan dienstverlening uit om meer en ambitieuzer ondernemen en innoveren in Vlaanderen via een overheidsopdracht te bevorderen. Gisteren werd een opdracht specifiek gericht op industrie toegekend aan technologiefederatie Agoria en technologisch centrum Sirris, die daarvoor een partnerschap aangaan met 21 organisaties, over verschillende sectoren heen.


Agoria lanceert uitwisselingsplatform voor ingenieurs

Agoria - Agoria lanceert een platform waar bedrijven ingenieurs of andere hooggekwalificeerde werknemers met elkaar kunnen uitwisselen. Heel wat bedrijven hebben door de terugval van hun activiteiten momenteel mensen op overschot, terwijl andere bedrijven nu net extra personeel kunnen gebruiken.


Digital Identity Fabric: identiteits- en toegangsbeheer als een dienst

Devoteam - Informaticadienstverlener Devoteam heeft een aanbod ontwikkeld waardoor ondernemingen hun Identity & Access Management (IAM) kunnen uitbesteden. Het aanbod heet Digital Identity Fabric en bestaat uit software van ForgeRock plus dienstverlening van Devoteam. Digital Identity Fabric werd ontwikkeld in het internationale ForgeRock-kenniscentrum van Devoteam dat gevestigd is in BelgiŽ en Duitsland.


Vansichen neemt Duitse sectorgenoot SimKon over

Vansichen Linear Technology - Op woensdag 20 mei werd de overname van SimKon G. Ziel GmbH door Vansichen Linear Technology met een handtekening van beide partijen bekrachtigd. Met de overname van het Duitse SimKon krijgt Vansichen Linear Technology er een vestiging bij in de grootste machinebouwmarkt van Europa. Dit is een belangrijke stap in het internationale groeitraject dat het Hasseltse bedrijf voor ogen heeft.


ís Werelds grootste virtuele conferentie en expo over collaboratieve robots

Universal Robots - WeAreCOBOTS is ís werelds grootste virtuele evenement rond collaboratieve robots en vindt plaats van 16 tot en met 18 juni 2020. De expo mikt op een Europees publiek met meer dan dertig virtuele stands, vijftig live keynotes over trends in automatisering, heel wat productnieuws en demonstraties in vijf verschillende talen.


AREI: vanaf 1 juni 2020 nieuwe richtlijnen voor elektrische installaties

Legrand - Vanaf 1 juni is het nieuwe AREI (Algemeen Reglement op de Elektrische Installaties) van kracht. Deze nieuwe versie vervangt het bestaande AREI dat dateert van 1981. Naast een grondige herstructurering zijn er ook belangrijke inhoudelijke wijzigingen, met name op het vlak van voorzorgsmaatregelen tegen brand. Het vernieuwde AREI wordt opgesplitst in drie boekdelen.


Nieuwe virtuele technologiebeurs

Productivity.be - Op woensdag 10 juni vindt Virtual Industry Fair 4.0 plaats - een nieuw online event waarin leveranciers en mensen uit de industrie elkaar kunnen ontmoeten en ideeŽn uitwisselen. Thema van de eerste editie is Industrie 4.0, waarin dus ruim aandacht besteed zal worden aan de digitale transformatie.


Scale-up BioRICS mikt op internationale doorbraak met software die infecties detecteert

BioRICS - BioRICS, een spin-off van de KU Leuven, heeft software ontwikkeld die infecties detecteert. Met de infectiedetector wil het bedrijf in 2020 internationaal doorbreken. Om die ambitie waar te maken haalde de scale-up in mei al 500.000 euro vers kapitaal op bij zijn eigen aandeelhouders en trok het met Hans Wilmots, tot voor kort CEO van het advieskantoor BDO BelgiŽ, een sterke externe CEO aan.


AkzoNobels verbeterde poedercoating bevordert hygiŽne

AkzoNobel - Nu hygiŽne op ieders agenda staat betekent de extra functionaliteit die de BioCote antibacteriŽle technologie biedt dat diverse onderdelen van het interieur van gebouwen beter beschermd kunnen worden tegen microben zoals bacteriŽn en schimmels - die problemen kunnen veroorzaken zoals stank, vlekken of kwaliteitsverslechtering van materialen.
Productivity.be

is een publicatie van
Redactiebureau ConScript

Contact

Erwin Vanvuchelen
+32 (0)475 64 99 34
erwin@conscript.be
erwinvanvuchelen