Bedrijfs- en Sectornieuws

RoboJob trekt met Nominatie op zak naar TechniShow

RoboJob - Van 17 tot 20 maart 2020 neemt RoboJob weer deel aan de belangrijkste vakbeurs in de Benelux: TechniShow. Al voor de vijfde keer ondertussen. Wat het deze keer extra bijzonder maakt, is dat de Belgische CNC-specialist genomineerd werd voor de Innovation Awards in de categorie ĎNew Techí.


Terugblik op geslaagde combinatie Prototyping MNE 2020

Invent Media - Op woensdag 5 en donderdag 6 februari 2020 bezochten 3.238 professionals uit de ontwerp-, maakindustrie en machinebouw en 217 studenten hoger technologisch onderwijs het combinetwerkevent Prototyping MNE 2020 in Kortrijk Xpo. De aanzet om de vakbeurzen Prototyping Xpo en Machineering Network Event samen te brengen was het feit dat binnen de 4e industriŽle revolutiecontext ontwerpen en maken onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.


5G: er is geen weg terug

Agoria - ĎDe eerste afslag richting supersnel mobiel internet is genomen, er is geen weg terugí, stelt Marc Lambotte, CEO van Agoria. De technologiefederatie verwijst daarmee naar proefprojecten rond 5G van Orange Belgium en Proximus in de havenzone rond Antwerpen, in de Haven van Zeebrugge en de luchthaven van Zaventem, besprekingen rond testprojecten in WalloniŽ en naar het voorstel van het BIPT om tijdelijke commerciŽle licenties toe te kennen.


ĎDigitale transformatie werkt, nu vooral niets terugdraaien.í

Agoria - De technologische sector in ons land kende tussen 2015 en vorig jaar een reŽle groei van 11,5 Sinds 2015 steeg ook de werkgelegenheid met 5,1 procent en de reŽle productiviteit met 6,4 procent. "Deze groeicijfers tonen aan dat de digitale transformatie en de daling van de loonkost werken", zegt Marc Lambotte, CEO van Agoria. "Het komt er nu op aan vooral niets terug te draaien en massaal in te zetten op activering."


Nieuwe locatie Demo Days

Demo Days - Met nog iets meer dan 7 maanden te gaan voor de 2-de editie van Demo Days, heeft de organisatie de beslissing genomen om uit te wijken naar een nieuwe locatie op het industrieterrein ĎPolarisí in Beloeil en Pťruwelz en dit vanwege organisatorische redenen. Demo Days zal op 5 en 6 september dan ook plaatsvinden op deze nieuw aangelegde industriezone vlakbij afrit 29 van de E42.


Brexit en REACH: onduidelijkheid troef

essenscia - Na drieŽnhalf jaar onzekerheid is de brexit eindelijk een feit. Toch blijft er nog heel wat onduidelijkheid bestaan over de toekomstige handelsrelatie tussen Groot-BrittaniŽ en Europa. In het geval van de Europese chemiewetgeving REACH kan dit in het slechtste geval leiden tot een horrorscenario met twee aparte registratiesystemen en een verdubbeling van de bijhorende verplichtingen op het vlak van productwetgeving.


essenscia bezorgd over aanhoudende staking bij INEOS Phenol

essenscia - In het belang van de 180 werknemers bij INEOS Phenol in Doel en de internationale concurrentiekracht van het chemiebedrijf en de Belgische chemiesector in zijn geheel roept essenscia, de sectorfederatie van de chemie en life sciences, de sociale partners op om in dialoog tot een snelle en constructieve oplossing te komen voor het aanhoudende sociale conflict.


Indutrade Benelux neemt aandrijf- en besturingsspecialist VarioDrive over

Indutrade Benelux - Indutrade Benelux begint het nieuwe jaar goed met de overname van VarioDrive uit Oud-Beijerland. 27 januari jongstleden tekenden Dirk Goudswaard (oprichter en directeur VarioDrive) en Robert Timmer (CEO Indutrade Benelux) hiervoor de overeenkomst. Volgens Timmer past VarioDrive met hun expertise op het gebied van aandrijf- en besturingstechniek perfect bij de technische bedrijvengroep.


Panel in Davos verkent nauwkeurige regulering van AI

IBM - Vandaag heeft IBM op het Wereld Economisch Forum in Davos het IBM Policy Lab gelanceerd; een nieuw wereldwijd forum dat gericht is op het bevorderen van gedurfde, uitvoerbare beleidsaanbevelingen voor de zwaarste uitdagingen van technologie. Dit vond plaats tijdens een evenement gehost door Ginni Rometty, voorzitter en algemeen directeur van IBM, waarin het snijpunt van regelgeving en vertrouwen in opkomende technologie werd uitgediept.


Vlaamse bedrijven verdienen steun voor artificiŽle intelligentie

Agoria - Meer dan vierhonderd bedrijven, academici en andere belanghebbenden waren present op het Flanders AI Forum. In het Vlaams impulsprogramma voor ArtificiŽle Intelligentie voor de bedrijfswereld dat vorig jaar werd opgestart, zijn ondertussen een 30-tal projecten in de steigers gezet. Dit is slechts het begin en Agoria, Voka, imec en VLAIO moedigen bedrijven verder aan om deel te nemen aan het AI programma.


Pauwels Consulting zet voet aan wal in Nederland

Pauwels Consulting - Pauwels Consulting, het Belgische project sourcing & consulting bedrijf voor life sciences, engineering en IT, neemt Developers.nl over. Deze overname past binnen de ambitieuze groeistrategie van Pauwels Consulting in Nederland.


Eťn stap dichter bij een eigen datakluis

Digita - Het Brusselse Instituut voor Onderzoek en Innovatie, Innoviris, investeert een half miljoen euro in Digita, een start-up die samen met onder andere de uitvinder van het wereldwijde web werkt aan een wereldwijd persoonlijk data web. Zo'n persoonlijk data web bevat een virtuele datakluis waarin je al je data gemakkelijk kunt terugvinden en beheren.


PROTOTYPING-MNE 2020

Invent Media - Ontwerpen en maken zijn in de 4-de industriŽle revolutie meer dan ooit verbonden! Daarom hebben PROTOTYPING en MNE voor het eerst hun beide concepten, troeven ťn kennis gebundeld op PROTOTYPING-MNE 2020. Dankzij deze fusie heeft BelgiŽ nu op 5 & 6 februari 2020 ťťn beurs waar de volledige waardeketen aan bod komt: van innovatief ontwerpen in kleine volumes tot seriematig produceren en vermarkten.


Nieuwe oplossingen voor het opslaan van hernieuwbare energie

Battery Supplies - Batterijspecialist Battery Supplies onderzoekt al jaren de opties van lithium in vervolgmarkten. Dat heeft nu geleid tot een nieuw aanbod in zowel thuisbatterijen als industriŽle batterijen. Beide types batterijen laten toe dat men beter gebruik kan maken van de zelfgeproduceerde energie door zonnepanelen (of windmolens). Op InterSolution 2020 stelt Battery Supplies beide nieuwigheden voor aan het publiek.


Slimme investeringen voor future proof magazijnen

VIL - De trend naar automatisering en digitalisering in magazijnen is ingezet. Met het project ĎFuture Proof Warehousingí wil VIL bedrijven helpen om hun magazijnen klaar te maken voor de toekomst. VIL zal, samen met tien deelnemende bedrijven, een tool ontwikkelen waarmee bedrijven inzicht krijgen in welke investeringen voor hen interessant zijn en welke toegevoegde waarde de inzet van nieuwe technologieŽn kan hebben.


Elektrisch rijden bedreigt jobs in autosector?

Productivity.be - ď410.000 banen in Duitse autosector op de tocht door overgang naar elektrisch rijdenĒ. Dat stond te lezen in de kranten naar aanleiding van een rapport van de adviesraad voor de Duitse overheid NPM. De automobielindustrie staat momenteel onder druk Ė zoveel is duidelijk Ė maar of de elektrische auto echt de spelbreker is, is nog maar de vraag, want het marktaandeel ervan blijft zeer beperkt.


Fabrice Wynants aan de slag bij Cegeka als Director Security Services

Cegeka - Fabrice Wynants zal bij Cegeka de divisie Security Services gaan leiden. Hij was voordien aan de slag als security expert in verschillende functies bij Ubizen en Verizon.


Duitse autoproductie naar laagste niveau in 23 jaar

Productivity.be - De Duitse autofabrikanten hebben het afgelopen jaar 4,66 miljoen autoís geproduceerd, wat het laagste niveau is sinds 1996. Dat meldt Bloomberg op basis van cijfers van de Duitse vereniging van autofabrikanten VDA. Bij Daimler en Volkswagen heeft dat al tot ontslagen geleid, net als bij een aantal toeleveranciers. Dat is slecht nieuws voor de maakindustrie, voor wie de autosector een van de sterkhouders is. (updated)


Deze 10 Leuvense groeibedrijven maakten van 2019 een topjaar

Leuven MindGate - 2019 was een absoluut topjaar voor de vele Leuvense start-ups, met talloze internationale erkenningen en samenwerkingen. Onder meer icometrix, Guardsquare en Comate pakten uit met innovatieve ontwikkelingen en vielen op internationaal niveau in de prijzen. Leuven MindGate lijst de 10 meest opmerkelijke succesverhalen uit 2019 op, met start-ups die ook in 2020 op ieders Ďto watchí- lijst moeten staan.


Circular Matters wint Bizidee award

Circular Matters - Met hun innovatief plaatmateriaal wint Circular Matters de prijs voor grensverleggend ondernemerschap van Bizidee. Die beloont startende ondernemingen met bijzonder groot groeipotentieel. De start-up komt met het plantaardig materiaal tegemoet aan de stijgende vraag naar ecologische materialen in de meubel-, interieur- en bouwsector.
Productivity.be

is een publicatie van
Redactiebureau ConScript

Contact

Erwin Vanvuchelen
+32 (0)475 64 99 34
erwin@conscript.be
erwinvanvuchelen