Universal Robots

Universal Robots is opgericht in 2005 om robottechnologie voor iedereen toegankelijk te maken door de ontwikkeling van kleine, gebruiksvriendelijke, betaalbare en flexibele collaboratieve robots (cobots) die veilig ingezet kunnen worden in de buurt van mensen. Sinds de introductie van de eerste cobot in 2008 is het bedrijf stevig gegroeid en wordt de gebruiksvriendelijke cobot nu wereldwijd verkocht. Het bedrijf, onderdeel van Teradyne Inc., is gevestigd in Odense (Denemarken) en heeft regionale kantoren in de VS, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië, het VK, Tsjechië, Polen, Hongarije. Roemenië, Rusland, Turkije, China, India, Singapore, Japan, Zuid-Korea, Taiwan en Mexico. In 2019 boekte Universal Robots een omzet van 248 miljoen USD.

www.universal-robots.com
www.youtube.com/user/UniversalRobotsVideo

5 automatiseringsvoorspellingen voor 2023

Universal Robots - Wat kunnen we op automatiseringsvlak verwachten in 2023, nu de werkomgeving in alle sectoren snel verandert, of het nu gaat om hybride werken of de toepassing van nieuwe technologieën? Anders Beck, Vice President of Strategy and Innovation bij Universal Robots, bespreekt vijf voorspellingen voor het komende jaar.


Nieuwe UR cobot tot 65% sneller

Productivity.be - Op het eerste zicht ziet hij er misschien niet zo anders uit, maar met de nieuwe UR20 die op de vakbeurs Automatica in München werd voorgesteld, heeft Universal Robots de eerste van een compleet nieuwe reeks cobots voorgesteld. Dankzij een sterke focus op het maximaliseren van capaciteit en throughput wordt het verschil in performantie tussen cobots en klassieke robots steeds kleiner.


Universal Robots breidt portfolio uit met volledig herziene, 20kg heffende UR20

Universal Robots - Universal Robots, de Europese fabrikant van collaboratieve robots (cobots), voegt een nieuwe cobot met een laadvermogen van 20 kg toe aan zijn productgamma. Dat maakt het bedrijf vandaag bekend tijdens de Automaticabeurs in München.


Nieuwe, flexibele vormen van automatisering

Productivity.be - Met meer dan 50.000 verkochte collaborative robots is het verhaal van Universal Robots zonder meer een succes te noemen. De robotarmen duiken in steeds meer industriële toepassingen op en staan symbool voor nieuwe, flexibele vormen van automatisering. Productivity.be had hierover een gesprek met Christian Janse, Area Sales Development Manager voor de Benelux bij Universal Robots.


Nieuwe UR10e van Universal Robots heeft een kwart meer payload

Universal Robots - Universal Robots (UR) introduceert een verbeterde UR10e, waarvan de payload werd verhoogd van 10 naar 12,5 kilo. De cobot beschikt daardoor over meer toepassingsmogelijkheden, zoals palletiseren, machinebelading en verpakken. De prijs blijft onveranderd.


Design award voor SCHUNK EGH grijper

Productivity.be - De EGH grijper voor collaborative robots van SCHUNK heeft de prestigieuze Red Dot Design Award gewonnen in de categorie Product Design. Het opzet van de grijper is om het Plug & Work concept van collaborative robots door te trekken naar de grijper van de robot. Maar de EGH valt dus ook in de smaak voor zijn aantrekkelijk design.


Cobots transformeren de food & beverage-sector

Universal Robots - Zoals in wel meer sectoren zijn cobots op weg om de voedingsmiddelenindustrie transformeren. Handenarbeid wordt steeds meer overgelaten aan collaboratieve robots, zodat werknemers meer tijd hebben om zich te concentreren op procesoptimalisatie. Deze vorm van automatisering valt qua complexiteit en budget ook binnen het bereik van nagenoeg elke kmo. Cobots zijn enorm namelijk gemakkelijk te programmeren en bovendien ook veilig om mee te werken.


Teradyne kondigt managementwissel aan bij Universal Robots

Universal Robots - Teradyne, het moederbedrijf van Universal Robots, kondigt vandaag aan dat Jürgen von Hollen, de voorzitter van Universal Robots, besloten heeft om op 31 december a.s. het bedrijf te verlaten. Jürgen Von Hollen, die sinds oktober 2016 aan het hoofd stond van Universal Robots, wil een nieuwe uitdaging aangaan in een andere branche.


Cobots volgroeid als industriële oplossingen

Productivity.be - “Collaborative robots zijn industriële robots die gemakkelijker in te zetten zijn en meer mogelijkheden hebben op het vlak van safety.” Die definitie gaf Roberta Nelson Shea van Universal Robots vorige week op het driedaags online WeAreCobots event. De uitspraak illustreert de rol die cobots vandaag opeisen als volwaardige industriële robots.


’s Werelds grootste virtuele conferentie en expo over collaboratieve robots

Universal Robots - WeAreCOBOTS is ’s werelds grootste virtuele evenement rond collaboratieve robots en vindt plaats van 16 tot en met 18 juni 2020. De expo mikt op een Europees publiek met meer dan dertig virtuele stands, vijftig live keynotes over trends in automatisering, heel wat productnieuws en demonstraties in vijf verschillende talen.


Collaborative robots

Productivity.be - De term collaborative robots wordt gebruikt voor robots die gemaakt zijn om zonder fysieke afscherming te kunnen samenwerken met mensen. De vormgeving en sturing zijn aangepast om de impact bij een botsing te beperken. Bovendien bevatten ze systemen om aanraking te detecteren zodat ze daar gepast op kunnen reageren. (updated)


Lassers te huur

Productivity.be - Het tekort aan technische vakmensen is een wereldwijd probleem en het Amerikaanse Hirebotics heeft daar wat op gevonden door lassers te huur aan te bieden. Die lassers zijn collaborative robots die eenvoudig geprogrammeerd kunnen worden. Via een bibliotheek met optimale lasparameters wordt die programmatie vervolgens bijgestuurd om een zo goed mogelijk resultaat te verkrijgen.


Technologie ten dienste van mensen

Productivity.be - “Bedrijven spenderen veel geld aan consultants maar de beste consultants zijn de mensen die al tien of vijftien jaar dag na dag aan de productielijn staan. Geef hen de juiste tools en zij zullen efficiëntie en flexibiliteit creëren.” Dat zei Jürgen von Hollen, voorzitter van Universel Robots, tijdens de persvoorstelling van de Hannover Messe 2019.


Zes geschikte jobs voor collaborative robots

Productivity.be - Robots die gemaakt zijn om samen te werken met mensen en die eenvoudig te programmeren zijn – dat is zowat de definitie van collaborative robots. In dit artikel bekijken we zes applicaties waarin de combinatie van deze twee eigenschappen enkele specifieke voordelen kan opleveren.


Tijd voor Industrie 5.0?

Productivity.be - Met de opening van de vakbeurs EMO vandaag is er alwaar geen ontkomen aan. Industrie 4.0 moet over alle sectoren heen zowat de meest gebruikte term zijn in B2B marketing. De CTO van Universal Robots doet daar in een recent interview nog een schepje bovenop door al een volgende revolutie aan te kondigen: Industrie 5.0.


Newsletter

News

New Ha-VIS eCon switches for robust single pair Ethernet

OPC UA connects the industry to the Metaverse

SPE and IO-Link: JUMO as a Solution Provider with the Best of Both Worlds for the Customer

Lack of ambition and attention risks making electricity grids the weak link in clean energy transitions

Startup without waiting

A future-proof way of connecting IT and OT systems


Agenda

31/01/24 - 02/02/24: Indumation.be, Kortrijk Xpo (B)

20/03/24 - 21/03/24: Maintenance, Antwerp Expo (B)

20/03/24 - 21/03/24: Pumps & Valves, Antwerp Expo (B)

27/03/24 - 28/03/24: Design to Manufacturing (D2M), Kortrijk Xpo (B)

15/04/24 - 19/04/24: Wire/Tube, Düsseldorf (D)

22/04/24 - 26/04/24: Hannover Messe, Hannover (D)

14/05/24 - 16/05/24: Advanced Manufacturing, Antwerp Expo (B)

15/05/24 - 16/05/24: Advanced Engineering, Antwerp Expo (B)

28/05/24: Industrie & Maintenance, Namur Expo (B)

05/06/24 - 06/06/24: Vision, Robotics & Motion, Brabanthallen, 's-Hertogenbosch

10/06/24 - 14/06/24: ACHEMA, Frankfurt am Main (D)

18/09/24 - 19/09/24: Kunststoffen, Brabanthallen 's-Hertogenbosch (Nl)

15/09/25 - 19/09/25: Schweissen & Schneiden, Messe Essen (D)

08/10/25 - 15/10/25: K, Düsseldorf (D)