Universal Robots

Universal Robots is opgericht in 2005 om robottechnologie voor iedereen toegankelijk te maken door de ontwikkeling van kleine, gebruiksvriendelijke, betaalbare en flexibele collaboratieve robots (cobots) die veilig ingezet kunnen worden in de buurt van mensen. Sinds de introductie van de eerste cobot in 2008 is het bedrijf stevig gegroeid en wordt de gebruiksvriendelijke cobot nu wereldwijd verkocht. Het bedrijf, onderdeel van Teradyne Inc., is gevestigd in Odense (Denemarken) en heeft regionale kantoren in de VS, Duitsland, Frankrijk, Spanje, ItaliŽ, het VK, TsjechiŽ, Polen, Hongarije. RoemeniŽ, Rusland, Turkije, China, India, Singapore, Japan, Zuid-Korea, Taiwan en Mexico. In 2019 boekte Universal Robots een omzet van 248 miljoen USD.

www.universal-robots.com
www.youtube.com/user/UniversalRobotsVideo

Teradyne kondigt managementwissel aan bij Universal Robots

Universal Robots - Teradyne, het moederbedrijf van Universal Robots, kondigt vandaag aan dat JŁrgen von Hollen, de voorzitter van Universal Robots, besloten heeft om op 31 december a.s. het bedrijf te verlaten. JŁrgen Von Hollen, die sinds oktober 2016 aan het hoofd stond van Universal Robots, wil een nieuwe uitdaging aangaan in een andere branche.


Cobots volgroeid als industriŽle oplossingen

Productivity.be - ďCollaborative robots zijn industriŽle robots die gemakkelijker in te zetten zijn en meer mogelijkheden hebben op het vlak van safety.Ē Die definitie gaf Roberta Nelson Shea van Universal Robots vorige week op het driedaags online WeAreCobots event. De uitspraak illustreert de rol die cobots vandaag opeisen als volwaardige industriŽle robots.


ís Werelds grootste virtuele conferentie en expo over collaboratieve robots

Universal Robots - WeAreCOBOTS is ís werelds grootste virtuele evenement rond collaboratieve robots en vindt plaats van 16 tot en met 18 juni 2020. De expo mikt op een Europees publiek met meer dan dertig virtuele stands, vijftig live keynotes over trends in automatisering, heel wat productnieuws en demonstraties in vijf verschillende talen.


Collaborative robots

Productivity.be - De term collaborative robots wordt gebruikt voor robots die gemaakt zijn om zonder fysieke afscherming te kunnen samenwerken met mensen. De vormgeving en sturing zijn aangepast om de impact bij een botsing te beperken. Bovendien bevatten ze systemen om aanraking te detecteren zodat ze daar gepast op kunnen reageren. (updated)


Lassers te huur

Productivity.be - Het tekort aan technische vakmensen is een wereldwijd probleem en het Amerikaanse Hirebotics heeft daar wat op gevonden door lassers te huur aan te bieden. Die lassers zijn collaborative robots die eenvoudig geprogrammeerd kunnen worden. Via een bibliotheek met optimale lasparameters wordt die programmatie vervolgens bijgestuurd om een zo goed mogelijk resultaat te verkrijgen.


Technologie ten dienste van mensen

Productivity.be - ďBedrijven spenderen veel geld aan consultants maar de beste consultants zijn de mensen die al tien of vijftien jaar dag na dag aan de productielijn staan. Geef hen de juiste tools en zij zullen efficiŽntie en flexibiliteit creŽren.Ē Dat zei JŁrgen von Hollen, voorzitter van Universel Robots, tijdens de persvoorstelling van de Hannover Messe 2019.


Zes geschikte jobs voor collaborative robots

Productivity.be - Robots die gemaakt zijn om samen te werken met mensen en die eenvoudig te programmeren zijn Ė dat is zowat de definitie van collaborative robots. In dit artikel bekijken we zes applicaties waarin de combinatie van deze twee eigenschappen enkele specifieke voordelen kan opleveren.


Tijd voor Industrie 5.0?

Productivity.be - Met de opening van de vakbeurs EMO vandaag is er alwaar geen ontkomen aan. Industrie 4.0 moet over alle sectoren heen zowat de meest gebruikte term zijn in B2B marketing. De CTO van Universal Robots doet daar in een recent interview nog een schepje bovenop door al een volgende revolutie aan te kondigen: Industrie 5.0.